Örnek Oldu Haberleri

Örnek Oldu Haberleri

Öğrencilerine örnek olmak için kitap yazdı

 Muğla’nın Menteşe ilçesi Kötekli Salih Zeki Gür Ortaokulu'nda görevli Türkçe Öğretmeni öğrencilere kitap yazma alışkanlığını arttırmak amacıyla “Kırık Testere” adlı kitap yazdı.

4 yaşındaki Deniz’in ipek böcekleri ile dostluğu görenleri gülümsetiyor

Karel Kaya çiftinin 4 yaşındaki çocukları Deniz Kaya'nın ipek böcekleri ile dostluğu görenleri gülümsetiyor. Henüz 4 yaşında olmasına rağmen edindiği ipek böcekleri ile gece gündüz ilgilenip koza üreten Deniz Kaya, çevresinde zamanını boşa geçiren pek çok kişiye örnek oldu.

SEYDİKEMERLİ OKUL MÜDÜRÜNÜN BAŞARISI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Fethiye Karagedik Ortaokulu Müdürü İlkay Şumur, planlı ve disiplinli çalışması sonucu ortaya koyduğu başarı herkese örnek oldu. Şumur’un spora yönelen öğrencilere verdiği destek dolayısıyla 77 öğrencisi bulunan Karagedik Ortaokulu’nun 43 öğrencisi lisanslı sporcu oldu.

Yangınlarda beton ve inşaat firmalarının seferberliği örnek oldu

Fethiye ve Seydikemer’de çıkan orman yangınlarına beton mikserleri ve iş makineleri ile günlerce su taşıyıp, yangın söndürme çalışmalarına katılan Urantaş, Yiğit, Balcı, Sarıkaya, Birlik firmaları gibi birçok inşaat firması gönüllere taht kurdu. Beton mikserleri ile durmadan su taşıyan ekipler yangınların söndürülmesine önemli bir rol aldı.

Bozçelik, “Kurumlarımızdaki çalışmalar dünyaya örnek oldu” 

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Fethiye’deki kurumlarında yeni atamalar gerçekleştirdi. Fethiye SHM Müdürü Sevim Seringen, Fethiye Huzurevi Müdürlüğüne görevlendirilirken; Fethiye SHM Müdürlüğü’ne de Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Tuğba Baki atandı. 

Projeleri ülke genelinde örnek oldu 

Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu gönüllülerinin projeleri ve çalışmaları Türkiye’ye örnek oldu. Fethiye’de sosyal medya üzerinden kurdukları grupla yaklaşık 5 bin kişiye ulaştıklarını kaydeden Selda Korhan, “Önümüzdeki süreçte daha birçok projemiz var. Fethiye ile sınırlı kalmak istemiyoruz. Sadece bizim ilçemizde sokak kedileri ve sokak köpekleri yok. Türkiye genelinde örnek bir şehir olmak istiyoruz” dedi. 

Azmi ile örnek oldu

1996 yılında Muğla İl Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Bölük Komutanı olarak Yüzbaşı rütbesi ile görev dönüşünde kaza yapan ve belden aşağısı felç olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ozan Bahar, kendisi gibi engelli olan bireylere yazdığı 'Vazgeçme' kitabı ile örnek oldu.

SEYDİKEMER BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK MÜCADELE

Koronavirüs salgınında en büyük görev alanlarının başında Kaymakamlıkların ardından belediyeler geldi. Bu süreçte ülkedeki tüm belediyeler, hükümet kararlarına eşgüdümlü olarak hızlı bir şekilde aksiyon alırken tüm kararların da hızlı bir şekilde uygulanması, dünyadaki diğer belediyelere örnek oldu. Seydikemer Belediyesi de bu örnek Belediyelerden sadece biri. İlçede 1750 aile, dağıtılan gıda paketleriyle az da olsa rahatlarken, vatandaşlar, belediyenin verdiği hijyen malzemeleriyle de Koronavirüsten korunmasını bildi. İlçede Koronadan ölüm olmadı, vaka sayısı ise düşük seviyede seyretti.