Ortaca Haberleri

Ortaca Haberleri

Ortaca Festivalinde Ankaralı Ayşe Rüzgarı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde bu yıl 27’incisi düzenlenen Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivalinin 4’üncü gününde Ankaralı Ayşe olarak da bilinen Ayşe Dinçer sahne aldı.

Ortaca’da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Tutuklama

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalarda Ortaca’da M.A. isimli şahsın ikametinde uyuşturucu madde satışı yaptığı bilgisinin alınması üzerine KOM Şube Müdürlüğü ve Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından uyuşturucu madde arama köpekleri ‘Azot’ ve ‘Etil’ ile birlikte şüphelinin ikametinde arama yapıldı.

Ortaca, Zencefil Ve Zerdeçal Üretim Merkezi Olma Yolunda İlerliyor

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE projesi ile bitkisel üretimi ve yerel tarımı destekleme çalışmalarına devam ediyor.

Ortaca'da Tarım, Çevre Ve Turizm Festivali Başlıyor

Muğla'nın Ortaca ilçesinde bu yıl 27'incisi düzenlenecek olan Tarım, Çevre ve Turizm Festivali başlıyor.

Ortaca’da Gıda Güvenliği Denetimleri Artıyor

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların güvenli gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Pazar yerlerinde de gerçekleştirilen denetimler, gıda güvenliğini arttırmayı hedefliyor.

Ortaca’da Kenevir Operasyonu

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, Ortaca İlçesinde ikamet eden A.A.T. isimli şahsın kenevir ekimi yaptığı bilgisinin alınması üzerine KOM Şube Müdürlüğü ve Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından şüphelinin evinde arama yapıldı.

Ortaca’da Kedi Ve Köpeklere Kuduz Aşısı Yapıldı

Ortaca İlçesi Okçular Mahallesi’nde kedi ve köpekler için sağlık taraması ve kuduz aşılama programı başarıyla tamamlandı.

Gökova Körfezinde Deniz Kaplumbağaları İle Dalış Keyfi

Muğla bölgesinde Ortaca Dalyan İztuzu sahili, Fethiye Çalış plajı ve Sarıgerme plajına üremek için gelen ve yumurta bırakan Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının yavrularının bir kışı Muğla karasularını terk etmiyor. Özellikle kıyıya yakın bölgelerde yaşamlarını sürdüren Deniz kaplumbağa yavruları, Fethiye ve Gökova Körfezinin iç kesimlerinde sık sık vatandaşlar tarafından görüntüleniyor. Dünyaca ünlü mavi yolculuğun en önemli güzergahı Gökova Körfezi Akyaka sahiline yakın kıyıda avlanan yavru deniz kaplumbağaları 2-3 metre derinliklerde dalış yapan vatandaşlar ile yüzüyor.

Ortaca'da Görev Yapan Başsavcı Ve Hakime Veda Yemeği Düzenlendi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Kaymakam Kenan Aktaş'ın ev sahipliğini yaptığı gecede Başsavcı Emre Genç ve Hakim Elif Genç için veda yemeği düzenlendi.

Ortaca Belediye Başkanı Tezcan; "Ortaca’nın menfaatleri doğrultusunda adım atmakta kararlıyız"

Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan, Ak Parti İlçe Başkanı Burak Kaplan’ın otogarın bulunduğu alanın Muğla Büyükşehir Belediyesine tahsisi ile ilgili yaptığı açıklamayı değerlendirirken, “Bu konuda doğru adımları Ortaca’nın menfaatleri doğrultusunda almaya kararlıyız. Daha henüz süreç devam ederken yangından mal kaçırır gibi yapılan bu haberleri maksatlı ve iyi niyetten yoksun buluyoruz” dedi.

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Kömürcü şampiyon sporcuyu ağırladı

Menteşe Cumhuriyet Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve aynı zamanda Muğla Ortaca Spor Kulübü Hentbol Takımı kaptanı olan Milli sporcu Ayşenur Çankaya, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü ile görüştü.

Tatilcilerin dönüş çilesi başladı

9 günlük Kurban Bayramı tatili için Muğla’ya araçları ile gelen tatilcilerin dönüşü Kurban Bayramı’nın son gününde başladı. Fethiye, Ortaca, Dalaman, Köyceğiz, Datça ve Marmaris’te tatil yapan ve sabah saatlerinde otellerinden ayrılan tatilciler Menteşe ilçesi girişinde uzun kuyruk oluşturdu.

Ortaca Sarıgerme’de çevreci çocuk şenliği yapılacak

Muğla’nın Ortaca ilçesindeki plajda Dünya Çevre Günü nedeniyle “Çevreci Çocuk Şenliği” gerçekleştirilecek.

Ortaca’da Kan Donduran Olay, Üvey Kızlarını 14 Yaşından Beri İstismar Ediyormuş

Türkiye Müge Anlı'da ortaya çıkan istismar olayını konuşuyor. Üvey kızlarını bulmak için canlı yayına çıkan Selahattin Yalnız'ın kızları yıllardır istismar ettiği ortaya çıktı. Yayının ihbar kabul edilmesi ardından Selahattin Yalnız gözaltına alındı.

Ortaca'da bandrolsüz sigara ele geçirildi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde yapılan operasyonda bir evde 225 paket bandrolsüz ve 90 paket sahte bandrollü sigara ele geçirildi.

Ortaca Bisiklet Festivali başlıyor

Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek olan Hürpedal Ortaca Bisiklet Festivali ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan, Türkiye’nin farklı noktalarından Ortaca’ya gelen 330 bisikletçiye başarılar diledi.

Ortaca'da kurban kesim yerleri kontrolden geçti

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hayvan pazarı ve geçici kurban kesim yerleri kontrolden geçirildi.

Ortaca'da kursiyerler piknikte buluştu

Ortaca Merkez Kız Kur'an Kursu tarafından düzenlenen yılsonu piknik programında kursiyerler keyifli anlar yaşadı.

Başkan Tezcan, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan ilçeye bağlı mahallelerin muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Tezcan muhtarların istek ve taleplerini dinleyerek hizmet işbirliğinin önemini vurguladı.

İlkokul öğrencilerinin geri dönüşüm projesi engelli çocuklara umut oluyor

 Muğla’nın Ortaca ilçesindeki Cengiz Topel İlkokulu’nun “Geri Dönüşüm Projesi” hem doğayı koruyor hem de engelli çocuklara umut oluyor.

Öğrencileri taşıyan midibüs uçuruma yuvarlandı: 25 yaralı

Antalya’ya geziye giden ve Ortaca ilçesine dönüş yapan içinde 22 öğrenci, 2 öğretmen ve bir sürücünün bulunduğu midibüs, yağışlı havanın etkisi ile Göcek rampalarında sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole uçtu.

MSKÜ Ortaca’da Tanıtım Fuarına Katıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ortaca Yeni Nesil Kurs Merkezi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Ortaca Yükseköğretim Tanıtım Fuarına katıldı.

Öğrenciler Bilim Parkı'nın konuğu oldu

 Muğla’nın Dalaman ve Ortaca ilçesinde gelen öğrenciler, Marmaris İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı’nın konuğu oldu.

Polisten Ortaca’da evde uyuşturucu üretimine operasyon

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ortaca ilçesinde uyuşturucu imalatı yapılan eve yapılan operasyonda esrar ve kenevir ele geçirildi.

İztuzu’nda soru işareti kalktı

Seçim sürecinde gündemden düşmeyen, seçim sonrası da akibeti merak konusu olan İztuzu Plajı ile Sarıgerme Plajı ile ilgili soru işareti ortadan kalktı. Her iki plajı da 5 yıl daha Ortaca Belediyesi’nin işleteceği öğrenildi.

Hediyelik eşya yapılan evde yangın

 Muğla’nın Ortaca ilçesinde hediyelik eşya üretimi yapılan tek katlı betonarme evde çıkan yangında ev kullanılmaz hale geldi.

Ortaca’da 5 katlı binanın çatı katında yangın çıktı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 5 katlı binanın çatı katında çıkan yangın panikletti.

Başkan Tezcan, İşçilerle Buluştu

Belediye Başkanı Evren Tezcan Ortaca Belediyesi Kademesi’ni ziyaret ederek çalışanlar ile bir araya geldi.

İŞKUR Muğla İl Müdürlüğü İstihdam Teşvikleri için sahada

 Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Muğla, Ortaca, Datça, Bodrum ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyesi işverenlerine ve hizmet sektörünün öncü firmalarına yönelik istihdam teşvikleri hakkında bilgilendirme toplantıları düzenledi.

Ortaca, yaz sezonuna hazırlanıyor

Ortaca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte parklar, yeşil alanlar, orta refüjler ve kaldırımlarda yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.