Oruç Haberleri

Oruç Haberleri

Muğla BİLSEM’in 13 araştırma projesi Denizli’de görücüye çıktı

Ortaokul Öğrencileri Arası Proje Yarışması Bölge Finali ilk kez İzmir dışında bir kentin ev sahipliğinde Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşiyor. Ege Bölgesi kentlerinden İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak ve Denizli’den yarışmaya katılan okullardan toplam 100 proje yarı finale katıldı.

Başkan Akdenizli, İnce ailesini ziyaret etti

Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, iftar sofrasına konuk oldu.

Kursiyerlerin El Emeği Ürünleri Görücüye Çıkıyor

Menteşe Belediyesi kursiyeri tarafından hazırlanan el emeği, göz nuru ürünler Rüya Park Alışveriş Merkezinde düzenlenecek yılbaşı sergisi ile görücüye çıkıyor.

Borucu, ‘Çiftçilere neden destek verilmiyor?’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. Yılı anısına emeklilere özel 5000 TL ikramiye dağıtılacağını açıklamıştı. ÇKS kaydı olan emekli çiftçilerin bu ikramiyeden yararlanamayacağı belirtilmişti. Fethiye Cuma Pazarı esnafı çiftçi Mehmet Borucu, kendisinin de birçok çiftçi gibi yaşadığı bu mağduriyet hakkında açıklamalarda bulundu. 

Büyükşehir Milas Korucuk’a Yangın Tankeri Teslim Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi kırsal alanlarda meydana gelebilecek yangınlara hızlı müdahale edilmesi amacıyla yangın tankeri dağıtımına devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Milas Korucuk’a 3 tonluk yangına ilk müdahale tankeri teslim edildi.

Çörek Otu Yağının Faydaları Saymakla Bitmiyor

Çörek Otu, sağlık açısından çeşitli faydalar sağlayan bir bitkidir. Salı Pazarı Esnafı Mehmet Ali Korucu, çörek otunun faydalarını mikrofonlarımıza anlattı.

Şener Usta, Güler Yüzüyle Beçin’in Sembolü Oldu

Türkiye’nin en yoğun karayollarının başında yer alan Milas-Bodrum karayolu üzerinde yıllardır tezgah açan Şener Oruç, organik ürünleri ve güler yüzü ile Beçin’in sembolü oldu.

Muğla bisiklet takımı 30 ülkenin katıldığı yarışta altın madalya kazandı

Muğla Karya Bisiklet Takımı Sporcusu Nurettin Emre Oruç, İstanbul’dan sonra Ankara’da 30 ülkeden 2000 sporcunun katıldığı bisiklet yarışında da birinci olarak Muğla’ya büyük gurur yaşattı.

Muharrem Ayı Orucunun İftar Yemeği Gerçekleşti

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından Bodrum Belediyesi ev sahipliğinde 23 Temmuz Pazar Günü Muharrem Ayı Orucu İftar Yemeği düzenlendi

Kurbanlıklar Görücüye Çıktı 

Kurban Bayramı öncesinde Fethiye’de kurulan hayvan pazarında hareketliliğin her geçen gün arttığı belirtildi.

“İlk Orucum, İlk Hatıram” kompozisyonu tamamlandı

Fethiye Müftülüğünün düzenlediği Fethiye İlçe Müftülüğü bünyesindeki ihtiyaç odaklı Kur’an Kursu öğrencileri arasında “İlk Orucum, İlk Hatıram” konulu kompozisyon yarışması tertip edildi.

Seydikemer’de 5 bin kişilik iftar!

Seydikemer Belediyesi mübarek Kadir Gecesi'nde, Belediye Hizmet Binası ve Hükümet Konağı önünde 5 bin kişilik iftar sofrası kuruldu. Yoğun katılımın olduğu iftar yemeğinde oruçlarını dualar eşliğinde açan Seydikemerliler, Ramazan Ayı’nın manevi güzelliğini ve bereketini paylaştı.

MUĞLALI BİSİKLETÇİLER TÜRKİYE İKİNCİSİ

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Alanya da düzenlenen Bisiklet Turkiye Şampiyonasında Nurettin Emre Oruç, Barış Akkoyun, Mevlüt Emre Özkurt ve Fatih Güngör den oluşan Muğla Karya GSK Bisiklet Takımı Türkiye 2.si oldu.

KONAKÇI BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Fethiye’nin tanınmış iş İnsanı Sarper Konakçı Fethiye ve çevresinde faaliyet gösteren basın mensupları ve gazete sahipleri ile bir araya geldi. 2 yıllık pandeminden sonra ilk defa açılan turizm sezonu sonu Mancero Restaurant’ta kahvaltıda bir araya geldi. Yoğun geçen turizm sezonu ve kış ayında bölgenin hareketli olacağına dikkat çeken Konakçı, “Uzun ve yorucu zamandan sonra bir araya gelmek her iki tarafa da iyi geldi. Bölgemiz kış ayında turizm yönünden hareketli olacak ”dedi.

MUĞLALI EMRE BİRİNCİLİĞİ İLE GURUR YAŞATTI

İzmir' de düzenlenen ve iki bine yakın bisiklet sporcusunun katıldığı Uluslararası İzmir Granfondo Bisiklet yol yarışında Muğla Karya GSK Bisiklet Takımından Nurettin Emre Oruç birinciliği elde etti.

Vali Tavlı Cemevinde Oruç açma programına katıldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Ula ilçesi Çörüş Cemevinde düzenlenen Muharrem ayı oruç açma programına katıldı.

Kurbanlıklar görücüye çıktı

Kurban Bayramı arifesine girdik. Kurban Bayramı'nda kurbanlık kesmek isteyenler kurban pazarını ziyaret ederek keselerine uygun kurbanlık arıyorlar.

Kurbanlıklar görücüye çıktı

Kurban Bayramı’na çok kısa bir süre kala Fethiye Canlı Hayvan Pazarı’nda kurbanlık pazarı açıldı. Kurban Bayramı’nda kurbanlık kesmek isteyenler kurban pazarını ziyaret ederek keselerine uygun kurbanlık arıyorlar.

Bodrum Müzayede,

Bodrum Müzayede, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Hisarönü mevkiinde bulunan bir işletmede 'Yaza Merhaba Müzayedesi' için kolları sıvadı. Bodrum Müzayede'nin 17 Haziran'da 19.00-22.00 saatleri arasında gerçekleştireceği müzayedede, eski ve antika onlarca ürün görücüye çıkaracak.

MENTEŞE BELEDİYESİ KIŞ KURSLARI SERGİSİ AÇILDI

Menteşe Belediyesi kursiyerlerinin kış boyunca yapmış olduğu eserler Konakaltı Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikle görücüye çıktı. Sergide 660 kursiyerin 1500 eseri bulunuyor.

El sanatları sergisi, Halk Eğitimi Merkezi’nde açıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi'nde 30 yıldır usta öğretici olarak çalışan Selda Kocabaş'ın kursiyerlerle birlikte hazırladığı el sanatları görücüye çıktı.

Heykeller kovanlarda sanat eserine dönüştü

20 Mayıs Arı Günü etkinlikleri çerçevesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arı ve Arıcılık Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte arı kovanlarına yerleştirilen heykeller, arılar tarafından balmumuyla kaplandı. Eserler düzenlenen sergide görücüye çıktı.

Köyceğiz Devalı Tatlar Festivali sona erdi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen 1. Geleneksel Köyceğiz Doğanın Mirası Devalı Tatlar Festivalinin ikinci gününde yöresel tatlar görücüye çıkarken, festival tatlı sunumlarının ardından sona erdi.

MAVİ TUR PROFESYONELLERİ VE LÜKS TEKNELER D-MARİN GÖCEK’TE BULUŞUYOR

Akdeniz yat turizminin en önemli etkinliklerinden biri olarak kabul edilen TYBA Yacht Charter Show’un üçüncüsü D-Marin Göcek ev sahipliğinde gerçekleşiyor. 6-10 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek TYBA Yacht Charter Show’da, 60 lüks yat görücüye çıkarken 17 ülkeden ve Türkiye’den yüzlerce broker yat profesyonelleriyle bir araya gelecek.

Bodrum’da binlerce kişi aynı sofrada buluştu

Bodrum Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl organize edilen iftar programı Çırkan Mahallesi'nde gerçekleştirilirken, binlerce kişi aynı sofraya oturarak oruçlarını açtı.

Diyetisyen Duygu Bulut:

Diyetisyen Duygu Bulut, Ramazan ayını sağlıklı ve kilo almadan geçirebilmek için oruç tutanlara 'Orucunuzu 1 bardak su ile birlikte hurma veya zeytinle açabilirsiniz. Sonrasında 1 kase çorba içip 10-15 dakika ara vermeniz, hem sindirimi kolaylaştırır hem de kilo kontrolü sağlar. Bu nedenle çorbadan ana yemeğe geçerken kendinize biraz süre tanıyın' önerisinde bulundu.

Menteşe Belediyesi, Yerel Ürünlerini Görücüye Çıkardı

Menteşe Belediyesi Bodrum ve İzmir’de katıldığı Tohum Takas şenliklerinde yerel ürünlerini ziyaretçilere tanıttı. Zeytinyağından, ata tohumlarına kadar tamamen kendi imkânları ile ürettikleri ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunan Menteşe Belediyesi açtığı stant ile yerli üreticiler ile de buluştu. Menteşe Belediyesi katılım sağladığı Bodrum ve İzmir’deki Tohum Takas Şenliklerinde kendi ürettiği zeytinyağ ve ata tohumları ile Yerkesik Kırsal Kalkınma Kooperatifinin yerel ürünlerini tanıttı. Şenliğe katılım sağlayanların yoğun ilgisini gören Menteşe Belediyesi’nin standını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ile çok sayıda üretici ziyaret etti.

İş adamı Fatih Çelik: “Ege’ye göç devam ediyor”

Yaz sezonunun bitmesine rağmen Ege kıyılarına göçün artması, emlak fiyatlarını da yükseltti. İş adamı Fatih Çelik, Muğla'nın kıyı kesimlerine göç eden insanların çok fazla olduğunu bunun sebebinin ise pandemi şartları ve büyükşehirlerdeki yaşamın yorucu olmasından kaynaklandığını açıkladı.

Çobanlık yaparken bulduğu taşları sergiliyor

Aslen Şanlıurfalı olan ve Konya'da çobanlık yaparken 20 yıl boyunca bulduğu insan yüzüne benzeyen taşları toplayan Ahmet Aslan, koleksiyonunu Muğla'nın Marmaris ilçesinde açılan sergide görücüye çıkardı.

Hoca İsmet Oruç Hayatını Kaybetti

Seydikemer Bağlıağaç Mahallesi’nde yaşayan 86 yaşındaki İsmet Oruç hayatını kaybetti. İsmet Oruç, evinin kenarında bulunan su kanalına düşerek, hayatını kaybetti.