Pamuk Üretimi Haberleri

Pamuk Üretimi Haberleri

Dalaman Salep Üretim Merkezi Olma Yolunda İlerliyor

Muğla’nın Dalaman ilçesinde alternatif ürünlerin gelişmesi adına İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan çalışmalar kapsamında özellikle dağ köylerinde küçük alanlarda yüksek ekonomik getirisi olan salep yetiştiriciliği için kurslar düzenleniyor ve demonstrasyon sahaları kuruluyor.

MİZO’DA PAMUK ÇİFTÇİSİNE EĞİTİM VERİLDİ

Milas Ziraat Odası, ziraat mühendisleri tarafından Milas’ta pamuk üretiminde tespit edilen eksik ve hataları gidererek, pamukta verim ve kaliteyi artırmak için pamuk çiftçisine eğitim düzenledi. Beyaz altın olarak nitelendirilen pamuğun bir dönem Milas’ın ana tarım ürünlerinden biri olduğunu ifade eden Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, pamuk üretiminin atağa kalması, yerli üretimin artırılması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

30 çiftçiye yüzde 75’i hibe destekli yem bitkisi dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan “Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Milas’ta pamuk üretimi yapan 30 çiftçiye, yüzde 75 hibe destekli 21 bin 913 kilogram yem bitkisi tohumu dağıtıldı.