Paraşüt, Haberleri

Paraşüt, Haberleri

Single atlayış yapan Rus pilot pistin 30 metre altına düştü

 Dünyanın en önemli paraşüt atlama alanlarından Fethiye Babadağ’da 1200 pistinden atlayış gerçekleştiren Rus kadın pilot yaralandı.

Fethiye'de sağlık personelleri yamaç paraşütü yaptı, Türk bayrağı açtı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde  “Acil Sağlık Hizmetleri Haftası'nı” acil sağlık merkezi çalışanları  yamaç paraşütünde Türk bayrağı açarak kutladı.

Köpeğiyle yamaç paraşütü atlayışı yaptı

Fethiye’de gerçekleştirilen 23. Uluslararası Hava Oyunları Festivali kapsamında Fethiye’ye gelen pilot Yasin Oflaz, “Badem” isimli köpeğiyle Babadağ’ın 1700 metre yüksekliğindeki pistinden yamaç paraşütü atlayışı gerçekleştirdi.

Başkan Karaca, paraşütle atlayarak Ölüdeniz manzarasının tadını çıkardı

23. Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali muhteşem etkinlikler ve konserlerin ardından sona erdi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise Babadağ’dan paraşütle atlayarak muhteşem Ölüdeniz manzarasının tadını çıkardı.

Kaymakam Ertaş, “Fethiye’nin tanıtımı açısından harika bir organizasyon”

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda açıklamada bulundu.

Ölüdeniz Hava Oyunları Ekim’de Başlıyor

18 – 22 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenecek 23. Ölüdeniz Hava Oyunları için geri sayım sürüyor.

Rus uyruklu pilot, UMKE tarafından kurtarıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, bin 700 metre yükseklikten atlayan ve yamaç paraşütü ağaca dolanan Rus uyruklu pilot, UMKE tarafından kurtarıldı.

Evlilik teklifini paraşütle süzülürken yaptı

Fethiye’de kız arkadaşıyla yamaç paraşütü yapan Süleyman Hilmi Kaya, Ölüdeniz manzarası eşliğinde açtığı pankartla evlilik teklifi yaptı.

Milli paraşütçünün öldüğü kazada İngiliz pilot tutuklandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde milli sporcunun öldüğü yamaç paraşütü kazasında İngiliz pilot tutuklandı.

FETHİYE’DE PARAŞÜT KAZASI: 3 YARALI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 1900 metre yükseklikten uçuş gerçekleştiren yamaç paraşütü pilotu ve yolcuları kayalıklara düşerek yaralandı.

YEDEK PARAŞÜTÜ İLE DENİZE İNDİ

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütüyle atlayan pilot, yedek paraşütünü açarak denize indi.

FETHİYE SEMALARINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’nde ikinci güne girildi. Çeşitli etkinliklerin gün boyu sürdüğü festival kapsamında motorlu paraşüt pilotları Fethiye semalarında renkli görüntüler sergiledi.

HAVA OYUNLARI FESTİVALİ VATANDAŞTAN TAM NOT ALDI

Bu yıl 22.’si düzenlenen Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali vatandaştan tam not aldı.

FETHİYE'DE PARAŞÜT KAZASI: 1 YARALI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde paraşütle atlayış gerçekleştiren ve yere düşen İngiliz uyruklu turist Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibi tarafından kurtarıldı.

PARAŞÜT PİLOTUNUN İMDADINA, İTFAİYE EKİPLERİ YETİŞTİ

Babadağ’dan atlayış yapan ve iniş esnasında ağaca takılı kalan paraşüt pilotunun imdadına Fethiye İtfaiye Grup Amirliği Ekipleri yetişti.

Paraşüt kazasında hayatını kaybeden emekli asker Milas’ta toprağa verildi

Batman'da paraşütle atladıktan kısa bir süre sonra paraşütü yere çakılan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden emekli astsubay paraşütçü Ali Özkan, Milas'ta toprağa verildi.

Fethiye’de paraşütler birbirine dolaştı: 4 yaralı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tandem atlayış yapan iki paraşüt, kalkış esnasında birbirine dolanırken, olayda pilot ve yolcular yaralandı.

Ukraynalı paraşütçü denize düştü, Sahil Güvenlik ekipleri anında müdahale etti

Muğla’nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz Mahallesi’nde düzenlenen Uluslararası Hava Oyunları Festivali’nde havada paraşütü kapanan ve denize düşen Ukraynalı kadın paraşütçü, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Karadaş, “Adrenalin patlaması yaşıyoruz”

Tandem başlayan uçuşta serbest devam eden pilotlar izleyenleri hayran bıraktı. 21’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivaline serbest uçuş gerçekleştiren Türk Hava Kurumu Serbest Paraşüt Eğitmeni Mehmet Karadaş hissettiklerini FRT TV mikrofonlarına anlattı. Korku değil vücuttaki adrenalinin yükseldiğinin altını çizen Türk Hava Kurumu Serbest Paraşüt Eğitmeni Mehmet Karadaş, “Ellerim titriyor. Resmen bir adrenalin patlaması yaşıyoruz. Korku ile alakalı değil vücudunuzdaki adrenalin patlamasından dolayı oluşan bir şey” dedi.

Merve Akar, “İnanılmaz bir atmosfer var”

21’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivaline serbest paraşütçüler damga vurdu. Tandem başlayan uçuşta serbest devam eden pilotlar izleyenleri hayran bıraktı. 21’ci Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları Festivalinden ve yaptığı uçuşu FRT TV mikrofonlarına anlatan Paraşüt sporcusu ve hava yolu pilotu Meryem Akar, “2000 yılında ilk defa yapılan Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları Festivalinde ilk atlayanlardanım. Aradan 14 yıl geçtikten sonra tekrar geldim. İnanılmaz güzel bir atmosfer var. Normalde serbest paraşütü uçaktan atlayarak yapıyoruz ama biz serbest paraşütçüler bulduğumuz her hava aracından atlıyoruz” dedi.

Rus fenomenler Ölüdeniz’i tanıtmak için uçtu

Rusya’nın en iyi internet fenomenleri Ölüdeniz’in güzelliklerini sayfalarında paylaşarak takipçilerin beğenilerine sundular. Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten tarafından bölgeye davet edilen 6 sosyal medya fenomeni Babadağ’dan yamaç paraşütü ile atlayış yaparak, bol bol fotoğraf ve video çektiler.

Paraşütler Dolaşınca Yedek Paraşütle İniş Yaptılar

Ölüdeniz’de Babadağ’dan tandem atlayış yapan iki ayrı paraşüt pilotunun, paraşütlerinin birbirine dolaşmaları sonucu, yedek paraşütü açarak yere inebildiler. Paraşüt pilotları ve yolcular yara almadan kurtuldular.