Patlıcan Haberleri

Patlıcan Haberleri

Ata tohumdan üretilen 20 bin fidan ücretsiz dağıtıldı

Menteşe Belediye tarafından ata tohumlardan üretimi yapılan domates, biber ve patlıcan fidanları, Muğla Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal tarafından vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

‘Askıda kurutmalık’ yok satıyor

Muğla’nın Menteşe ilçesinde manavlar tarafından askıda kurutulan kışlık kurutmalar iç piyasanın yanında yurt dışından da büyük talep görüyor.

Muğla’da organik salça mevsimi

Yaz aylarının son günlerinin yaşandığı Muğla’da, kışlık yiyecek telaşı da başladı. Özellikle kırsal kesimlerde biber, domates, bamya, patlıcan, börülce gibi kurutmalıklar devam ederken, salça yapımı da tüm hızıyla devam ediyor.

ÜRETMEK, ENGEL TANIMIYOR

Menteşe Belediyesi ile Muğla Zihinsel Engelliler Derneği tarafından başlatılan sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde engelli bireyler, dernek bahçesine ektikleri domates, biber, salatalık ve patlıcanın hasadını Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile birlikte yaptı.

MENTEŞE’DE 25 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

‘Geleceğimiz İçin Üretiyoruz” projesi kapsamında Menteşe Belediyesine ait Kafaca Mahallesindeki 7 dönümlük arazide belediye işçileri ile birlikte fidan dikimi yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Kafaca Mahallemizdeki 7 dönümlük arazimizde 25 bin adet domates, salatalık ve patlıcan fidanlarını toprakla buluşturuyoruz. Menteşe Belediyesi olarak her zaman üretmeye, üreticimizi desteklemeye ve ürettiğimiz ürünlerimizi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

1963’TEN GÜNÜMÜZE ATA TOHUMLARINDAN 50 BİN FİDE TOPRAKLA BULUŞTU

13 İlçede başlatılan ata tohumlarından çoğaltılan domates, biber ve patlıcan fidelerinin dağıtımı ilk Menteşe İlçesi Sınırsızlık Meydanında başladı. İlkokul öğrencilerine ve vatandaşlara yapılan dağıtıma Muğla Valisi Orhan Tavlı ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak katıldı.

Bodrum Belediyesi 154 bin yazlık fideyi üreticilere hibe etti

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan üreticiye fide dağıtım etkinliği kapsamında yazlık ve kışlık olmak üzere toplamda 144 bin fide 186 üreticiyle buluşmuştu. Bu yıl da tarımsal üretimin kesintiye uğramaması ve üretime teşvik amacıyla “2021 Yılı I.Tarımsal Hibe Programı” kapsamında yazlık fide hibe dağıtımı gerçekleştirildi. 36 bin adet domates, 51 bin adet biber, 16 bin adet patlıcan, 10 bin adet salatalık, 12 bin adet karpuz ve 9 bin adet kavun olmak üzere toplamda 154 bin adet fide, toplamda 216 üretici ile buluştu.

Deniz patlıcanında kota 40 kilo

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından deniz ekosistemimizin önemli bir parçası olan deniz patlıcanlarına (Deniz Hıyarı) zarar vermeyecek şekilde, ticari amaçlı su ürünleri avcılığının düzenlenmesi hakkında tebliğ ile İzmir, Aydın, Muğla illerinin kapsayan ve koordinatları belirtilen alanlarda 1 Kasım-31 Mayıs tarihleri arasında deniz patlıcanı avcılığı yapılmasına izin verildi. Deniz patlıcanı avcılığında kotayı aşanların avcılık izin belgelerinin iptal edileceği belirtildi.

"Avcılık değil yağma yapıyorlar"

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, Bodrum'da yapılmasına izin verilen deniz patlıcanı avcılığının abartan avcıların, talan edercesine deniz patlıcanı avladığını ifade etti.

TEK DİŞ SARIMSAĞIN KİLOSU 20 TL

Fethiye’de her hafta Cuma günü kurulan Üretici Pazarı’nda çiftçiler, kendi yetiştirdikleri sebze ve meyveleri halkın beğenisine sunarken; bu hafta geçen haftalarda olduğu gibi bamya ve sarımsak yine en yüksek fiyattan satılan sebzeler oldu. Elmadan şeftaliye, domatesten biber ve patlıcana birçok ürünün yer aldığı pazar; vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.