Portakal Haberleri

Portakal Haberleri

Ortaca’dan Portakallar Yola Çıktı

Muğla’nın Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde üretilen portakallar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü İnspektörleri tarafından kontrol edildikten sonra Ukrayna ve Polonya’ya doğru yola çıktı.

Köyceğiz Ortaokulu’nda portakallar reçele dönüştü

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Mavi Yeşil okullar projesi çerçevesinde portakal reçeli şenliği gerçekleştirildi.

Seydikemer'de C vitamini etkinliği

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Girmeler İlkokulu’nda C Vitamini etkinliği düzenlendi. Etkinlikte öğrencilere portakal suyu ikram edildi.

Muğla'da limon üretiminde yüzde 222 artış bekleniyor

Muğla'nın önemli ihracat kalemlerinden olan narenciye üretiminde portakalda yüzde 158, limon üretiminde ise yüzde 222 bir artış bekleniyor.

Portakal “Tüm ilçe rezil bir durumda”

Gazeteci Fatih Portakal, Datça’da 4 gündür elektrik olmaması ve trafoların vantilatör ile soğutulması hakkında sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu. Portakal, tüm ilçenin rezil durumda olduğunu söyledi.

CHP Muğla İl Başkanı, Muhalif Kanalları “İhanet Çetesi” İlan Etti 

CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol, Sözcü ve Halk TV'yi CHP'den para alıp partiyi karıştırmakla suçladı. Açıklamalar ardı ardına geldi. 

Vali Tavlı, Portakallık Mahallesinde İncelemelerde Bulundu

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Ula Belediye Başkanı Özay Türkler ve Portakallık Muhtarı Engin Günay ile birlikte Portakallık Mahallesinde incelemelerde bulundu vatandaşların ihtiyaç, talep ve önerilerini dinledi.

ÜRETİMİ, ÜRETİCİYİ DESTEKLİYORUZ...

Milas Belediyesi, tarımsal alanda yaptığı desteklemeler kapsamında yüzde 50 hibeli zeytin, incir, mandalina, portakal, erik, badem, ceviz, kiraz fidanı dağıtımı gerçekleştirdi.

Coğrafi işaretli Köyceğiz Portakalı tanıtıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Hamitköy Mahallesi Düğün Salonu'nda Akdeniz Meyve Sineği tuzak dağıtımı ve Köyceğiz portakalı coğrafi işaret alınması programı gerçekleştirildi.

Köyceğiz Portakalı Coğrafi işaretini aldı

Lezzeti ve aroması ile diğer portakallardan ayrılan Köyceğiz portakalı 'Köyceğiz Portakalı' markası ile Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek coğrafi işaret aldı.

Erbay, Narenciye Üreticisinin Sıkıntılarını Paylaştı

TBMM’de bütçe görüşmeleri devam ederken, Cumhurbaşkanlığı Bütçesi üzerine konuşma yapan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, halkın içinde bulunduğu ekonomik zor durumu ve narenciye üretisinin sıkıntılarını paylaştı. Ülkenin durumunu fotoğraflarla anlatan Erbay, yanında getirdiği ve konuşması sırasında kürsüye bıraktığı bir kasa portakalı yere boşalttı.

Şehit olan torunu için portakal ağacı dikti

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, geçtiğimiz yaz aylarında çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları sırasında yaşamını kaybeden Görkem Hasdemir ve Şahin Akdemir adına hazırlanan hatıra ormanında 50 bin fidan toprakla buluştu. Etkinliğe katılan Görkem Hasdemir'in babaannesi Sevim Hasdemir, torunu için getirdiği portakal ağacı fidanını toprakla buluşturdu.

TİGEM 4 bin 700 ton portakal satışı yapacak

Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü, Valencia cinsi 4 bin 700 ton portakalı ihale ile satacağını duyurdu.