Problem Haberleri

Problem Haberleri

Aras, “İçme suyu sorunlarının giderilmesi için projelerimiz hazır”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, İl genelinde su kayıp kaçağının azaltılması, denizden su arıtma, arıtılan suyun geri dönüşümü ve Bodrum’daki hatların yenilenmesi konularında projelerinin hazır olduğunu söyledi.

Açık alanda durmayın! Fethiye’ye çöl tozu geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) önemli bir uyarı geldi! Yapılan son değerlendirmelere göre, 24 Nisan 2024 Çarşamba günü Fethiye’de yer yer toz taşınımı bekleniyor. Bu durum, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabilir.

Yiğit, çalışmalarını sürdürüyor

Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit, yerel seçimlere az bir zaman kala çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Adayı Yiğit seçim çalışmalarına devam ediyor

Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit, seçim çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor

Yat işletmecileri sorunlarını tartıştı

Tüm Yat İşletmecileri Yatırımcıları Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) Muğla'nın Marmaris İlçesinde sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Ege sularında faaliyet gösteren ticari yat firmaları ve Yunanistan'dan gelen iki yat firması yetkilileri, en büyük problem olarak görülen kaçak tekne ile charter yapanların önüne geçilebilmek ve Yunanistan'daki seyir izinleri, vergi ve ücretler hakkında sektörün ihtiyacı olan her şeyi belirleyip çözüm üretilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bozburun Yarımadası İçme Suyu projesinin tanıtım toplantısı yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımdası’nın 70 yıllık su problemini ortadan kaldırmak için başlatılan içme suyu projesinin tanıtım töreni Başkan Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla yapıldı. Yaklaşık 342 Milyon TL yatırımla yapımına başlanan projede Marmaris Atatürk Barajından Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerine içme suyu sağlanacak. 70 Bin kişiye yetebilecek miktarda içme suyu sağlayacak proje ile bu yedi mahalleye 53 kilometre içme suyu hattı, 3 terfi merkezi, 2 içme suyu dağıtım deposu, bir terfi deposu, 8 maslak, elektrik nakil hattı ve mekanik iyileştirmeler yapılacak.

İyi Parti Adayı Metin Ergun “Muğla’nın Su Problemini Çözeceğim”

İYİ Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Metin Ergun, adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ergun, “Evime, ata yurduma, ana ocağıma emek verme fırsatı nasip olduğundan hakça, insanca parolasıyla yola çıkıyorum. Çünkü hakça yönetelim, insanca yaşayalım istiyorum” dedi.

Büyükşehir Personeline Yüzde 17,56 Ek Zam

Muğla Büyükşehir Belediyesinin 4 bin 108 personelini ilgilendiren maaş zammı ek protokolle arttırıldı. Buna göre en düşük maaş 25 bin 997 TL’den 29 bin 002 TL’ye yükseldi. En düşük maaşı alan grup sadece 146 kişiyle sınırlıyken, diğer tüm personel 30 bin 312 TL ve üzerinde maaş alacak.

Finansal Yönetim Eğitimi Verildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından düzenlenen ‘Kriz Dönemlerinde Finansal Yönetim Eğitimi’nde işletmelerin karşı karşıya kaldıkları finansal problemler sırasında ve sonrası alınabilecek kararlar anlatıldı.

STEM keşif kampanyası ile öğrenciler bilimsel liderliğe yönlendiriliyor

Avrupa Komisyonuna bağlı olarak faaliyet gösteren ve Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) tarafından yürütülen Scientix projesi çerçevesinde STEM Keşif Kampanyası başlatıldı.

Muğla Büyükşehirde En Düşük Maaş Ortalama 27 Bin 47 Tl Oldu

Türkiye’de yaşanan ekonomik problemler, yapılan zamlar sonrası alım gücünün düşmesi ve hayat pahalılığı nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına zam yapmaya devam ediyor. DİSK Genel-İş Muğla 2’nolu şube ile yapılan anlaşma doğrultusunda 17 bin TL olan en düşük maaş bu yıl 25 bin 997 TL’ye yükseldi. Bu miktarı 146 kişi alırken diğer 4 bin 108 kişi 26 bin 784-36 bin 222 TL arasında ücret alacaklar.

Menteşe’de ‘Gençler İşte’ Projesi Eğitimlerine Başladı

Muğla’da yeme içme sektöründe yaşanan kalifiye personel eksikliği ve genç işsizliği problemlerine çözüm üretmek amacıyla hayata geçirilen “Menteşe’de Gençler İşte Projesi” (Youth at Work in Menteşe) çerçevesinde eğitimler başladı.

Tombak "Bu göreve talibim"

Fethiye Emlakçılar Derneği Başkan Adayı İsmail Tombak, emlak sektöründe aşılması gereken ciddi problemlerin olması nedeniyle göreve talip olduğunu belirterek, “Kendime ve ekibime güvenim tam. Tarafsızca ve korkusuzca sektörümüzün sorunları ile mücadele edecek ve haklarımızı kazanacağız” dedi. 

KAVAKLIDERE’NİN SU TUTTURULAMAYAN MENTEŞE GÖLETİ

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan: TBMM çalışmalarının dışında zamanının büyük bölümünü Muğla ve ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlar, STK’lar ve çeşitli kuruluşlar ile bir araya geldiğini, kendisinden çözümünü istedikleri konuları ve problemleri ilgili makamlara basın toplantısı,TBMM genel kurulunda bir ve beş dakikalık konuşmalar veya ilgili Bakanlıklara soru önergeleri vererek, çözüm bulma, aksaklıkların nedenleri konusunda elde ettiği bilgileri de vatandaşlarımızla ve kamuoyu ile paylaşarak konuları aydınlatmaya çalıştığını söyledi. 

İYİ PARTİ FETHİYE İLÇE YÖNETİMİ, BAŞKAN ÇIRALI İLE GÖRÜŞTÜ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret eden İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, ilçe yönetimi ve İyi Partili Fethiye Belediye Meclis Üyesi Ayşe Çiftçi, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. İlçe Başkanı Çoban, Fethiye’nin sorunları ile ilgili bilgi almaya geldiklerini belirtirken, Başkan Çıralı yüksek enflasyon ortamında zorluk çeken FTSO üyelerinin sıkıntıları başta olmak üzere Fethiye’nin ortak problemlerine ilişkin hazırlayacakları bir raporu önümüzdeki günlerde tüm siyasi partilere sunacaklarını kaydetti.

Fethiyespor Kongresi’ne 2. Erteleme

Fethiyespor Kulüp Başkanı Esat Bakırcı'nın sağlık problemlerinden dolayı 11 Haziran 2022 tarihinde gerçekleşmesi beklenen kongre bir kez daha ertelendi. Kongrenin yeni tarihi ise 25 Haziran 2022 Cumartesi günü saat 17.00 olarak belirlendi.

Kongre Ertelendi

Fethiyespor Kulüp Başkanı Esat Bakırcı’nın sağlık problemlerinden dolayı 04.06.2022 tarihinde gerçekleşecek olan Olağan Genel Kurulu 2. toplantısı 11 Haziran 2022 tarihinde saat 15.00’a ertelendi.

CHP’Lİ ERBAY: ‘YURTTAŞLARIMIZ BARINACAK EV BULAMAZKEN BU TOPRAKLARIN YABANCILARA SATIŞI İÇİN ARACILIK EDECEK ŞİRKETLERE KAMU BÜTÇESİNDEN DESTEK VERMESİ KABUL EDİLEMEZ’

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, 20 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Hizmet İhracatının Tanımlanması, Sınıflandırılması ve Desteklenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye'deki gayrimenkulleri yurt dışında pazarlayan şirketlere devlet desteği verilmesine tepki gösterdi.

Her yüz kişiden 80’inde burun eğriliği oluşuyor

Burun eğriliğinin toplumun yüzde 70-80'inde görülen bir sorun olduğunu belirten Kulak Burun ve Boğaz Uzmanı Dr. Ahmet Uluat, tedavi edilmezse bu sorunun burundan nefes alma problemleri, horlama ve apne gibi uyku problemleri, sık sinüzit atakları, kronik baş ağrıları, kronik farenjit ve sık burun kanamaları gibi şikyetlere yol açtığını söyledi.

Elif, Ameliyat Oldu

Bir süreden beri burun arkasında oluşan kistin beynine sıçramasından dolayı kör olma tehlikesi bulunan 15 yaşındaki Elif Kaya, Pamukkale Üniversitesi’nde Prof.Dr.Bülent Topuz tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile sağlığına kavuşacak.

Oda Başkanından Örnek Davranış

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır esnafların en büyük problemi haline gelen çırak sıkıntısına karşı ailelere örnek teşkil etmesi açısından kendi oğlunu Mesleki (Çıraklık) eğitim merkezine kayıt yaptırdı.

Fethiye’de TYT sınavında sıcaklık ve gürültü problemi yaşandı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Saat 10.15'te başlayan TYT sınavı 12.30’da sona erdi. Adaylara, soruları yanıtlamaları için 135 dakika süre verildi. Sınava giren Mehmet Durman, “Klimaların bozuk olması nedeniyle baya zorlandım. Sınavda peçete yetmedi. Gürültüyle ilgili de sıkıntı oldu. Çevre yolunun kenarında olduğumuz için. Araç trafiği çok fazlaydı” dedi.

Ege Üniversitesi GV Okullarında Çifte Mezuniyet

Öğrencilerinin araştıran, sorgulayan, eleştirel düşünen, problem çözen, kendi öğrenmelerinin sorumluluğunu alan, iş birliğine açık bireyler olarak yetişmesini hedefleyen Ege Üniversitesi GV Okulları Fethiye Kampüsü 25 Haziran 2021 Cuma günü okulları bahçesinde düzenlediği mezuniyet töreni ile ana sınıfı 5 yaş ve ilkokul 4.sınıf öğrencilerini mezun etti.

11 proje ortağı yer alıyor

E-Twining Platformu (Avrupa Eğitim Platformu) Projesi kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerine kodlama eğitimi veriliyor. Fethiye’den 9, Milas’tan 2 ve Slovakya’dan 1 okulun yer aldığı platformda; çocuklara kodlamanın temellerini öğrenmeleri için problem çözme görevleri oluşturuluyor. Yapılan panoda öğrenciler, görevlere göre etkinliklerin oluşturulmasına dahil ediliyorlar. Faaliyetin yıl boyunca projedeki tüm ortakların aktif katılımı ile gerçekleştirileceği belirtildi. 

Ulaşım problemi yaşanan yola belediyeden neşter

Özel mülk sınırları içinde kaldığı gerekçesiyle bir site tarafından kapatılan ve bu nedenle Türkbükü-Küçükbük güzergahından geçen vatandaşların yıllardır ulaşım çilesine yol açan duruma Bodrum Belediyesi el attı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın, Küçükbük Mahallesi’nde yıllardır süren yol sorununun çözüme kavuşması için başlattığı çalışmalar meyvesini verdi.

Özdemir, “3 Aralık’ta engellilerin sorunları konuşulmalıdır”

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi Başkanı Mehmet Özdemir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Özdemir, “Her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak değerlendirilmektedir. Birçok kurum ve kişiler; bugünü kutlama havasında değerlendirmeyi uygun bulsalar da; aslında engellilerin problemleri vehangi yollarla çözüleceği konuşulmalıdır” dedi.

Karaca : Sosyal sorumluluk projelerimizle insanların hayatına dokunacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Belediye Başkanı Adayı Alim Karaca seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği sanayi sitesinde, esnaflar kadar sanayideki vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. Alim Karaca, vatandaşların sorularına karşılık problemlerin çözümü hakkında verdiği net cevaplar, geçmişte de uyumlu ve başarılı bir belediye başkanlığı yürütmesi nedeniyle inandırıcı bulunarak güven aşılıyor.

ÖLÜDENİZ ARITMA TESİSİ BAYRAMDA FAALİYETE GİRİYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye Ölüdeniz Mahallesinde başlattığı arıtma tesisini Kurban Bayramına kadar faaliyete alarak bölgenin en büyük sorunlarından biri olan arıtma problemini ortadan kaldırıyor.

Başkan Saatcı'dan Öğretmenine Büyük Vefa

Her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde ilkokul öğretmeni rahmetli Osman Orhan'ı mezarı başında ziyaret eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, bu yıl da öğretmenini unutmadı. Öğretmeninin üzerinde çok hakkı olduğunu söyleyen Başkan Saatcı, sınıf öğretmeni Osman Orhan’ın Zorlar mahallesindeki mezarına giderek, dua etti. Başkan Saatcı ayrıca, “Öğretmenlerin sorunları problemleri çözülürse, ülkenin problemi de çözülür” diye konuştu.