Reçete Haberleri

Reçete Haberleri

Büyükşehir evde bakım hizmeti ekipleri reçete yazmaya başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi evde bakım hizmetleri kapsamında hizmet verdiği, yatağa bağımlı engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara reçete yazabilecek.

Kış Mevsiminin 5 Eşsiz Sebzesi

Soğuk kış mevsiminin sunduğu, bağışıklığı güçlendirici ve sağlıklı sebzelerin reçetesini çıkartan Diyetisyen Nagehan Afşar, kışın 5 eşsiz sebzesini anlattı.

NARKO’dan sentetik ecza çetesine operasyon

Şehir dışından Fethiye'ye gelen ve sadece özel reçete ile satılan Sentetik eczaları sahte reçeteyle temin ettikleri ve piyasaya sürecekleri ihbarı üzerine harekete geçen Fethiye Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri yaptıkları operasyonda 4 kişiyi gözaltına aldı.

Sahte reçete ile ilaç satarken yakalandılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sahte reçete ile Sentetik Ecza olarak bilinen uyuşturucu maddeyi eczanelerden salıp satan şebeke çökertildi.

Muğla'da 'Kırmızı reçete' operasyonu

Milas KOM Grup Amirliğince uyuşturucu madde bulunduran ve kırmızı reçeteye tabi olan ilaçları usulsüz şekilde reçete düzenleyip piyasaya süren şebekeye yönelik operasyon düzenlendi. Muğla merkezli 5 ayrı ilde gerçekleşen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Başhekim’den Antibiyotik İlaç Açıklaması

Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Yavuz Okulu artık eczanelerde antibiyotik ilaçların doktor tavsiyesi dışında reçetesiz alınamayacağını belirterek; Hastanın antibiyotik kullanıp kullanamayacağı konusunda laboratuar testinin yapılacağını söyledi.