Rum Haberleri

Rum Haberleri

Rus kardeşler, Bodrum’da sergi açtı

Rus ikiz kardeşlerin Valentina ve Helen Chernykh'in “Yansımam” isimli resim sergisi, Muğla’nın Bodrum ilçesinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Şehre inen domuzun görüntüleri kameraya yansıdı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde aç kalan domuz çöpte yemek ararken bir yandan da üstüne gelen köpeklere gözdağı verdi. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Bodrum-Anamur arası denizlerde fırtına olacağı açıklandı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Bodrum Mersin Anamur arasındaki kalan denizlerde fırtına yaşanacağını açıklandı.

Bodrum FK, Lig'in son haftasında Göztepe ile karşılaşacak

Trendyol 1. Lig'in son haftasında deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak olan Bodrum Futbol Kulübü, muhtemel bir üçüncülük için galibiyete kenetlendi. Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, “Kıyasıya mücadele var ve lig hiç bu kadar keyifli olmamıştı. Biz de bu rekabetin içerisindeyiz ve bu yarışın içerisinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bodrum'da genel temizlik çalışması yapıldı

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci öncülüğünde, ilçe genelinde genel temizlik çalışması yapıldı.

Fethiyeli Delbek sanatçısı Türkan Abacı, kursiyerlere eğitim veriyor

Fethiye Halk Eğitim Merkezi, geleneksel yöre ezgilerinin önemli enstrümanlarından biri olan Delbek çalgısının kültürünü canlandırmak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla açtığı kurslar başladı. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurslarda, Fethiyeli Delbek sanatçısı Türkan Abacı, kursiyerlere eğitim veriyor.

Uyuşturucu operasyonunda 2 gözaltı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ormanlık alana uyuşturucu saklayan 2 şahıs, takip sonucu yakalandı.

Kumbahçe sahilinde deniz dibi temizliği yapıldı

“Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla her yıl düzenlenen Deniz Dibi Temizliği Bodrum Kumbahçe sahilinden başladı.

Muğla’daki can dostlar için ‘Acil Müdahale’ aracı

Türkiye’nin en kapsamlı Geçici Hayvan Bakımevine sahip Muğla Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için acil müdahale aracını devreye soktu. İç donanımında açılır-kapanır muayene masası, serum askısı, ilaç-malzeme dolabı, hayvan taşıma rampası, seyyar taşıma sedyesi, lavabo ve 4 adet kafes bulunan Acil Müdahale aracı sokak hayvanlarının aşılanması için ilçeleri dolaşıyor.

Bodrum'da göçmen kaçakçılığına 5 gözaltı

 Muğla'nın Bodrum ilçesinde hurda malzeme taşıyan kamyonette 20 düzensiz göçmen yakalandı. Olayla ilgili olarak 5 kişi, göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Bodrum’a 556 yolcusuyla geldi

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen Seabourn Encore isimli yolcu gemisi, 556 yolcu getirdi.

Bodrum'da Akdeniz foku gece kulübüne geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde gece kulüplerinin olduğu bölgeye avlanmaya gelen Akdeniz foku, vatandaşlarca görüntülendi.

Seydikemer'de gıda güvenliği denetimleri arttırıldı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından 5996 sayılı kanun kapsamında bölgedeki işletmelerde halk sağlığını korumak ve gıda güvenliğini artırmak amacıyla denetimler yapıldı.

Aras, “İçme suyu sorunlarının giderilmesi için projelerimiz hazır”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, İl genelinde su kayıp kaçağının azaltılması, denizden su arıtma, arıtılan suyun geri dönüşümü ve Bodrum’daki hatların yenilenmesi konularında projelerinin hazır olduğunu söyledi.

Muğla’nın ‘Su’yu masaya yatırıldı

Muğla İl Su Kurulu toplantısı, bu yıl ilk kez İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında düzenlenen toplantıda, Muğla genelindeki su miktarı, kalitesi, kullanım durumu, su kaynaklarının mevcut kapasitesi ile yeni kaynakların oluşturulması ve suyun verimli kullanılması ile ilgili projeler ele alınarak, sunumlar eşliğinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Başkan Mandalinci, Kumbahçe Mahallesi'nde incelemelerde bulundu

 Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Kumbahçe Mahallesi'ne saha ziyareti gerçekleştirdi.

Bodrum’a 84 yolcu getirdi

 Bahamalar bayraklı Emerald Azzurra isimli yolcu gemisi, Bodrum’a 84 yolcu getirdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Oxford'a

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi ve Metinbilim Enstitüsü Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Gülden Yüksel, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu kapsamında İngiltere'nin Oxford Üniversitesine gitmeye hak kazandı.

Lise öğrencileri nesli tehlikede olan canlıları dikkat çekti

‘Mavi Yeşil Okullar Projesi’ kapsamında Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Akdeniz Koruma Derneği (AKD) arasında imzalanan ‘Doğal ve Kültürel Mirası Koruma ve Gelecek Nesillere Aktarılması’na İlişkin’ protokol çerçevesinde ‘Nesli Tehlikede Olan Hayvanlar’ etkinliği, Ula Hüseyin Ercan Ermaş Mermer Anadolu Lisesi öğrencileri ile Ula halk pazarında gerçekleştirildi.

Dünyanın en iyi yoğurtlu yemeği Çökertme Kebabı

 Geleneksel tarifleri öne çıkarmasıyla bilinen Taste Atlas (Lezzet Atlası) dünyanın en iyi yoğurtlu yemeklerini listeledi. İlk 20'de 6 Türk lezzetinin bulunduğu listenin ilk sırasında Bodrum, Muğla bölgesine özgü olan 'Çökertme kebabı' yer aldı.

Bodrum'a 283 yolcuyla geldi

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen Star Legend isimli yolcu gemisi, 283 yolcu getirdi.

Öğrenciler Sihirli Gemi’yi izledi

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu, kurs merkezlerinde ücretsiz eğitim alan 80 ilkokul öğrencisine Sihirli Gemi’yi sergiledi.

Başkan Mandalinci Konsoloslar ile görüştü

Konsolos heyetleri, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’yi makamında ziyaret etti. Heyetlerle uluslararası ilişkilerin güçlenmesi için yapılabileceklerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Ana isale hattı patladı, yollar göle döndü

Torba Mahallesi'nde ana isale hattı patladı, yollar adeta göle döndü. Yolda trafik akışı alternatif güzergahtan kontrollü olarak sağlanıyor.

Zabıta Ekiplerinden Fırın Denetimi

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki fırın ve unlu mamuller işletmelerinde denetim gerçekleşti.

Bodrum Genelinde Temizlik Hareketi Başlatılıyor

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci öncülüğünde, ilçe genelinde genel temizlik çalışması yapılacak. Bodrum’un her mahallesinde gerçekleştirilecek temizlik hareketi, 8 Mayıs Çarşamba günü başlıyor.

Belediye hizmet ağını genişletiyor

Akyarlar Mahallesinde bulunan ek hizmet binasında Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü kapsamındaki iş ve işlemler yapılabilecek.

Jandarmanın operasyonuyla yakalandılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 9 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan 2 şahıs jandarma ekiplerince yakalandı.

Tavuk ihracatına sınırlama getirildi! Fethiye esnafı bu duruma ne diyor? Piyasayı nasıl etkiler?

Ticaret Bakanlığı, tavuk eti ihracatını 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verildiğini duyurdu. Fethiye’de esnaf Erkan Gündüz bu durum ile ilgili açıklama yaptı.

FTSO Çalışanlarına, Kvkk Eğitimi Verildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) çalışanlarına Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) uygulamalarında yapılan değişiklikler hakkında eğitim verildi.