Sahilde Haberleri

Sahilde Haberleri

Marmaris’te Hıdırellez kutlandı

 Bolluğun ve bereketin müjdecisi Hıdırellez, Marmaris’te coşku ile kutlandı. Marmaris Belediyesi’nin organize ettiği etkinliklerde vatandaşlar sahilde yakılan ateşlerin üzerinden atladı, dilek diledi.

Sahilde nostaljik evlilik teklifi

Muğla’nın Datça ilçesinde Buse Demirci ile bir buçuk yıldır arkadaşlık yapan Muhsin Emir, arkadaşlıklarını Datça Kumluk Plajında yuva kurmak için meşaleler eşliğinde sürpriz evlilik telifi ile resmiyete döktü.

Akyaka'da Deniz Suyu 10 Metre Çekildi

Muğla’nın sakin kent ünvanlı Ula Akyaka Mahallesi'nde deniz suyu kıyıdan yaklaşık 10 metre iç kesimlere çekildi. Deniz suyunun çekilmesi sonrası sahilde küçük adacıklar oluştu.

Köyceğiz’de Sahilde Kadın Cesedi Bulundu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde sahilde, uzuvları eksik bir kadın cesedi bulundu.

Bodrum’da Sahilde Ceset Bulundu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sahilde bir ceset bulundu

Ölüdeniz’de yaz bitmedi

Türkiye'nin büyük bir bölümünde serin ve yağışlı hava etkili olurken, Fethiye’de yaz bitmedi. Ünlü turizm merkezi Ölüdeniz'de güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar ve turistler, aralık ayında sahilde güneşlenerek, denizde yüzmenin keyfini yaşadı.

Bodrum’da denizde ve sahilde iki ceset bulundu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sahilde ve denizde iki ceset bulundu.

Sahilde kan dondurucu manzara

Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Mahallesi'nde sahilde, belden yukarısı olmayan kimliği belirsiz bir kadın cesedi bulundu.

14 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Datça ilçesinde Karaköy mevkiinde sahilde mahsur kalan 14 düzensiz göçmen ekipler tarafından kurtarıldı.

Tek başına kamp yapan vatandaş sahilde ölü bulundu

Muğla'nın Ula İlçesi Akyaka Mahallesi, Çınar Plajı'na yaklaşık 200 metre mesafede kamp yapan Ahmet Yatağan isimli 74 yaşındaki vatandaş sahil bölümünde ölü bulundu.

Yaşlı Bir Şahsın Cesedi Bulundu

Muğla'nın Datça ilçesinde sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar tarafından yaşlı bir şahsın cesedi bulundu.

Vatandaşın tercihi sahil bandı

Fethiye akşamlarında sahil bandında bulunan çimenlik alanlar, akşamları Fethiye Halkı'nın vazgeçilmez dinlenme alanlarından oldu. Sahilde birçok mekân bulunmasına rağmen vatandaşlar 3. etap sahil bandın bulunan çimenlerde vakit geçiriyorlar.

Sahildeki sinsi tehlike, şezlong yaralanmaları için uyardı

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Can Hürel, önemsiz görünse bile el yaralanmalarının geri dönüşü olmayan duyu ve fonksiyon kayıplarına yol açabileceğine dikkat çekerek, “Böyle bir yaralanma halinde bilgili kişilerin yapacağı ilk yardım çok etkili olacaktır. Duyu ve fonksiyon kaybına yol açabileceği için evde tedavi etmek yerine bir uzmana başvurulmadır” dedi.

MARMARİS'TE SÖRFÇÜLER RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU

Muğla’nın Marmaris ilçesinde saatteki hızı 30 kilometreyi bulan şiddetli rüzgarda sörf yapanlar renkli görüntüler oluşturdu. Sahilde sörfçüleri izleyen vatandaşlar ise bol bol fotoğraf çekti.

DENİZ SUYU 15 METRE ÇEKİLDİ

Sakin kent Akyaka sahilinde deniz suyu iç kesimlere 15 metre çekildi. Sahilde dolaşan vatandaşlar suyun çekilmesi sonrası oluşan adacıkların üzerinde dolaştı.

DATÇA SAHİLİNDE ÖLÜ CARETTA CARETTA BULUNDU

Muğla'nın Datça ilçesinde sahilde nesli tükenme tehdidi altında olan caretta caretta ölü deniz kaplumbağası bulundu.

AKŞAMLARI EN KALABALIK ÇİMEN PARK

Fethiye akşamlarında sahil bandında bulunan çimenler akşamları Fethiye Halkı’nın vazgeçilmez dinlenme alanlarından oldu. Sahilde birçok mekân bulunmasına rağmen vatandaşlar Denizatı Restoran ve Reis Kafe arasında kalan kısımda ki çimenlerde vakit geçiriyorlar.

Akyaka’da adım atacak yer yok

Kurban Bayramı'nın ilk dört gününde Muğla bölgesi yerli turistin akınına uğradı. Günübirlik tatil beldeleri İzmir, Aydın, Denizli ve Uşak gibi yakın illerden tatilci akınına uğrarken, sahilde yoğunluk yaşandı.

Bilinçsiz avlanma balık verimini azaltıyor

Hobi ve spor olarak sahilden olta ile balık tutan balıkçılar geçmişte olduğu gibi balık olmamasından rahatsız. Kıyı balıkçılığı yapan balık avı severler kıyılarda bilinçsizce atılan ağların körfezde balık verimini düşürdüğünü ifade ediyorlar.

Gençlik yürüyüşü yapıldı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ,Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Gençlik Yürüyüşü büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Sahilde Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Kavşağı’nda başlayan yürüyüş Beşkaza Meydanı’nda sona erdi.

Marmaris'te Hıdırellez coşku ile kutlandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde baharın müjdecisi olarak ta kabul edilen 5 Mayıs Hıdırellez sahilde binlerce kişi ile kutlandı.

Bodrum’da sahili parmaklıklarla kapattılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sahilde geçişi engelleyecek şekilde yapılan demir parmaklıklar ve kapı zabıta ekiplerince kaldırılırken, site yönetimine para cezası verildi.

ÇALIŞ SAHİLİ’NDE MOTORSİKLET SORUNU

Bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Çalış Sahili’nde trafiğe kapalı alanda dolaşan elektrikli bisikletler ve motosikletler tehlike oluşturuyor. Esnaflar ve vatandaşlar en kalabalık olan zamanlarda sahilde motosikletlerin ve elektrikli bisikletlerin yayaların arasında dolaşmasının tehlike arz ettiğini ifade ediyorlar.

HAFTASONUNA KADAR HAVA GÜNEŞLİ

Fethiye’de güneşli havanın hafta sonuna kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Güneşli havaları özleyen vatandaşlar ise soluğu sahilde aldı.

Fethiye’de fırtına etkili oluyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde rüzgarın hızı saatte 80 kilometreye ulaşırken, sahilde dalgalar iki metreye ulaştı.

Köyceğiz’de fırtına etkili oldu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle gölde büyük dalgalar oluşurken, sahildeki işletmeler oluşan dalgalardan olumsuz şekilde etkilendi.

Sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar gördükleri karşısında şok oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yürüyüş yapan vatandaşlar, sahil kenarında kurulu bir çadırın yanında ceset görünce şok oldu.

Marmaris’te sahilin keyfini bu defa güvercinler çıkardı

Ülke genelinde havaların soğuması ile birlikte Muğla'da sahiller de boşaldı. Turizmin gözde kentlerinden Muğla'nın Marmaris ilçesinde boşalan sahilin keyfini, kumsala inen güvercinler çıkardı. Yazın insandan adım atacak yer bulunmayan sahilde yüzlerce güvercin, denize nazır yayılmanın adeta keyfini yaşadı.

Lodosa aldırış etmeyip sahilde gitar çaldılar

Muğla'nın Marmaris ilçesinde devam eden şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkilerken, bazı vatandaşlar ise şiddetli rüzgara aldırış etmeyip gitar çaldı.

Böyle öfke görülmedi, tüfekle sahile indi, 3 kadın ile 1 köpeği yaraladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sokak köpeğinin kendine havlamasına sinirlenen bir şahıs evindeki tüfeği alarak adeta dehşet saçtı. Sahile inen öfkeli adam kendisine havlayan köpeğe ateş etmek isterken bu sırada sahildeki bir kafede oturmakta olan 3 kadını da yaraladı. Olayda köpek ile birlikte yaralanan 3 kadın hastaneye kaldırıldı.