Sakin Kent Haberleri

Sakin Kent Haberleri

Sakin Kent’te Art Arda Depremler

Muğla’nın Sakin Kent unvanlı Gökova Körfezi Doğu ucunda yer alan günübirlik tatilcilerin gözde merkezi Akyaka’da bir gece içinde en büyüğü 3,2 olmak üzere 4 ayrı deprem meydan geldi.

Akyaka'da Deniz Suyu 10 Metre Çekildi

Muğla’nın sakin kent ünvanlı Ula Akyaka Mahallesi'nde deniz suyu kıyıdan yaklaşık 10 metre iç kesimlere çekildi. Deniz suyunun çekilmesi sonrası sahilde küçük adacıklar oluştu.

'Sakin kent'te tablo gibi gün batımı

Muğla'nın iki 'sakin kentinden' birisi olan Gökova Körfezi'nin uç noktasındaki Ula'nın turistik mahallesi Akyaka'da güneşin batışı gökyüzünde ve deniz yüzeyinde tablo gibi görüntüye sahne oldu.

‘Sakin Kent’te yaz bitmedi

Muğla’nın günübirlik tatil merkezi Sakin Kent ünvanlı Ula’nın Akyaka Mahallesi'nde yaz sezonu yoğunluğu devam ediyor.

Dalgıçlar dip temizliği yaptı

Sakin kent ünvanı alan Muğla’nın Ula ilçesine bağlı turistik Akyaka mahallesinde dalgıçlar çevre temizliğine dikkat çekmek maksadıyla Azmak suyunda dip temizliği gerçekleştirdi. Ünlü sunucu ve çevre gönüllüsü Savaş Karakaş’ında katıldığı temizlikte yaklaşık 1 saatte 10 büyük torbalık çöp toplandı.

Kadın Azmağı tekne turlarına vatandaşlardan yoğun ilgi

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Sakin Kent ünvanlı Akyaka mahallesindeki kadın azmağında düzenlenen tekne turlarına yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Sakin Kent'in çevreci tekne sayısı 9’a çıktı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı NASA'nın resmi sosyal medya hesabından 'Vay be. Güzelliğini yaşayın' notu ile paylaştığı, her yıl 1 milyondan fazla yerli ve yabancı turistin tekne turuna çıktığı 'Sakin Kent' ünvanlı Ula Akyaka'daki Kadın Azmağı'nda çevre dostu teknelerin sayısı artıyor.

Azmak keyfi pahalıya patladı

Muğla’nın ‘Sakin Kent’ ünvanlı Ula Akyaka Mahallesi Kadın azmağı kenarına tatil için aracı ile gelen vatandaş büyük bir gürültü sonrası şoke oldu.

AKYAKA'DA ÜRKÜTEN DENİZ SUYU ÇEKİLMESİ 50 METREYE ULAŞTI 

Muğla'nın sakin kent unvanlı Akyaka Mahallesi'nde deniz suyunun bir haftadır iç kesimlere çekilişi devam ediyor. Bir hafta önce 15 metre olan deniz suyu çekilmesi 50 metreye ulaştı. 

DENİZ SUYU 15 METRE ÇEKİLDİ

Sakin kent Akyaka sahilinde deniz suyu iç kesimlere 15 metre çekildi. Sahilde dolaşan vatandaşlar suyun çekilmesi sonrası oluşan adacıkların üzerinde dolaştı.

SAKİN KENT’İN ÇEVRE DOSTU TEKNESİ SUYA İNDİ

Muğla'nın 'Sakin Kent' unvanlı ilçesi Ula'nın Akyaka Mahallesi'nde yaz aylarında binlerce yerli ve yabancı turistin katıldığı Azmak Turu gezisinde kullanılan teknelere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sıvı yakıt yerine çevre dostu güneş enerjisi kullanım zorunluluğu sonrası, ilk çevre dostu tekne suya indirildi.

SAKİN KENT’TE UYUŞTURUCU OPERASYONU

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 3 aylık istihbari çalışmalar sonucu 14 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Akyaka’da adım atacak yer yok

Kurban Bayramı'nın ilk dört gününde Muğla bölgesi yerli turistin akınına uğradı. Günübirlik tatil beldeleri İzmir, Aydın, Denizli ve Uşak gibi yakın illerden tatilci akınına uğrarken, sahilde yoğunluk yaşandı.

Sakin kent Akyaka’da sakinlik hakim

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı 'Sakin Şehir' unvanlı Akyaka sakinliğini koruyor.

Sakin Kent’te uyuşturucu operasyonu

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu ile mücadele çalışmaları çerçevesinde Ula'nın Sakin Kent unvanlı Akyaka Mahallesinde uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi.

Sakin Kent Akyaka plajı ‘Mavi’ gerdanlığını taktı

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından plajlar, marinalar ve teknelere bir yıllığına verilen 'Mavi Bayrak'lar belirlenen kriterleri taşıyan plaj, marina ve teknelere asılmaya başlandı.

Öğrenciler Sakin Kent Akyaka’da azmak kenarı temizliği yaptı

Akdeniz Koruma Derneği ve Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün imzaladığı 'Doğal Mirası Koruma ve Gelecek Nesillere Aktarma' protokolü kapsamında, Muğla Milli Eğitim Müdürü Emre Çay öğrencilerle birlikte Muğla'nın 'Sakin Kent' unvanlı Akyaka beldesinde, Azmak Nehri kıyı temizliği etkinliği gerçekleştirdi.

Akyaka'da lodos tekne batırdı

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Sakin Kent unvanlı Akyaka Mahallesinde deniz seviyesi yükseldi, oluşan dalgalar sonucu bir tekne kurtarma çalışmalarına rağmen su alarak battı.

Muğla’da ekim ayında deniz keyfi

Türkiye'nin batı bölgelerinde sıcak hava hala etkisini sürdürüyor. Muğla'nın sakin kent unvanlı Akyaka Mahallesi'nde sahil yazdan kalma günleri yaşarken, vatandaşlar ekim ayında deniz keyfi yaşıyor.

Sakin Kent’te 72 bin TL’lik kaçak ürün yakalandı

Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesinde jandarma ekiplerince piyasa değeri 72 bin TL olan kaçak tütün ürünü ele geçirildi.

Sakin Kent’te çöp toplama kampanyası

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yerli turist akınına uğrayan Muğla'da kıyılarda temizlik kampanyaları düzenleniyor.

‘Sakin Kent’ mavi gerdanlığını taktı

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından her yıl sahil, marina ve teknelerde bir yıl boyunca asılan 'Mavi Bayrak' sahillerde dalgalanmaya başladı. Türkiye'de Antalya'dan sonra en fazla Mavi Bayrak bulunan Muğla'da 'Sakin Kent' unvanlı Ula'nın Akyaka sahili de bu yıl mavi bayrak almaya hak kazandı.

Sahil kumlarına ‘Çin seddi’ gibi önlem

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin tatil amaçlı ziyaret ettiği Ula'nın 'Sakin Kent' unvanlı Akyaka sahilinde Ula Belediyesi tarafından düzenleme çalışması başlatıldı.

Sakin kentte ‘pandemi’ sessizliği

Yaz aylarında özellikle hafta sonları iğne atsan yere düşmeyen ‘sakin kent’ unvanlı Akyaka, pandemi nedeniyle sessizliğe büründü

Sakin kent kedi ve köpeklere kaldı

Covid-19 salgın tedbirleri kapsamında uzun bir aradan sonra uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde Muğla'da vatandaşlar kısıtlama uygulamasına uyarken, sokaklar sakinliğe büründü.

Akyaka Sahili'nde ölü köpekbalığı bulundu

Muğla'nın Ula İlçesi sakin kent unvanlı Akyaka Mahallesinde ölü bir köpekbalığı kıyıya vurdu.

Sakin Kent Akyaka’da orman yangını

Ula’nın Akyaka mahallesinde akşam saatlerinde çıkan orman yangını itfaiye ve orman arazöz ekiplerinin müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alındı.

Ula Belediye Başkanı Akkaya, “Plan halkın yararına”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan ve 14 Ekim 2020 tarihinde askıya çıkarılan Ula'nın sakin kent unvanlı Akyaka Mahallesinin 1/5000 nazım imar planı ve 1/1000'lik uygulama imar planına bazı çevrelerin verdiği tepkilere Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya cevap verdi. Başkan Akkaya, düzenlemenin eko sistemin korunmasına, kaçak kullanımın önlenmesine, işgallerin önlenmesine azmak kenarındaki işletmelerin ticari kullanımlara düzenleme getirdiğini açıkladı.