Şarap Haberleri

Şarap Haberleri

Karaçulha Hali pazarlama alanı ve Pekmez, Sirke, Şarap, Üzüm suyu tesisleri açıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Karaçulha Toptancı Hali içinde üreticilerin olumsuz hava şartlarından etkilenmemeleri için kurulan ürün pazarlama alanı ve üzüm suyu, sirke, pekmez ve şarap üretim tesisi açılışı Başkan Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla yapıldı.

Behçet Saatcı Mahalle Ziyaretlerini Yeşilüzümlü, Kızılbel Ve Söğütlü İle Sürdürdü

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Yeşilüzümlü, Kızılbel ve Söğütlü Mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Meclis Üyesi adaylarının da katıldığı ziyaretlerde, Behçet Saatcı'ya vatandaşların ilgisi büyük oldu. İlk halk buluşmasını Üzümlü'de gerçekleştiren Saatcı, bölge halkının yaşadığı sorunları dinleyerek not aldı. Yöneticilerin ilgisizliğinden dert yanan mahalle sakinleri Saatcı'dan şarap ve dastar gibi bölgeye ait ürünlerin marka haline getirilmesi için destek taleplerini iletiler. Vatandaşların taleplerini tek tek dinleyen ve not alan Saatcı, seçilmesi halinde Yeşilüzümlü'ye daha önce projesini hazırladıkları konaklama evini kazandıracaklarını açıkladı. Görev yaptıkları süre boyunca bölge halkına mahcup olacak bir şey yapmadığını hatırlatan Saatcı, "Bizim zamanımızda yapılan fakat şimdilerde kapalı olan Sağlık Kabinimizi yeniden aktif hale getireceğiz. Kahvehaneyi 1 Nisan'da yeniden faaliyete geçireceğiz. Belki Halk Evi tarzında yeni bir yapılanma ile." dedi.

Yeni Kültür Merkezi'nin temeli atılıyor

Muğla’ya en fazla yatırım yapan kurum olan Büyükşehir Belediyesi il genelinde tamamladığı ve temelini atacağı yatırımlara ara vermeden devam ediyor. 203 Milyon TL yatırımla Milas’a kazandırılacak Kültür Merkezi’nin temelini 4 Mart 2024 tarihinde atacak Büyükşehir Belediyesi 5 Mart 2024 tarihinde de Fethiye Karaçulha Toptancı Hali’nde 40 Milyon TL yatırımla yapılan Üretici Pazar yeri ve Sirke, Üzüm Şarap tesisinin açılışını yapacak.

Üretici Pazar yeri ve Sirke, Üzüm Şarap tesisinin açılışını yapılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde kültür merkezi, atıksu arıtma tesisi, kent meydanı gibi halkın farklı ihtiyaçlarını karşılayan yatırımların açılış ve temel atmalarına devam ediyor.

Önce Rakı Şimdi De Şarap ve Vodka Gruplarına Zam Geldi

Geçtiğimiz günlerde bir rakı grubuna zam gelmesinin ardından bugün de bazı votka ve şaraplara zam geldi.

2. LAVANTA HASADI YAPILDI

Fethiye Belediyesi tarafından Yeşilüzümlü Mahallesi'ne 2019 yılında kurulan Lavanta Bahçesi'nin ikinci hasadı alındı. Hasada Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca beraberinde Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Likya Kadın Kalkınma ve Girişim Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca ve birçok vatandaş katıldı.

MENTEŞE MUTFAK KÜLTÜRÜ ATÖLYESİ, KÜÇÜK İZCİLERİ AĞIRLADI

Saburhane Meydanı tarihi Şaraphanedeki ‘Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi’’ küçük büyük her yaştan ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Muğla Mutfağına özgü yemeklerin hazırlandığı atölyenin ziyaretçileri bu kez Kocamustafendi İlkokulu öğrencileri izci grubu oldu. 27 kişiden oluşan küçük izcilere Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı Timur Kocabıçak ve ekibi tarafından, hazır beslenme (Fast Food) tarzının zararları ile ilgili bilgiler aktarılırken Muğla mutfak kültürüne özgü yemeklerin de tanıtımı yapıldı.

İlk ayak Fethiye oldu

İtalyan Şef Geovani ile Likya Şarapları İşletmesi’nin organize ettiği Antik Roma Yemekleri ve Antik Likya Şarapları Türkiye Yolculuğu’nun ilk ayağı Fethiye’ye oldu. SAF Restoranda düzenlenen bu özel etkinliğe birçok misafir katıldı. Şef Geovani ve Likya Şarapları İşletmecisi Doruk Özkan’ın konuşmalarıyla başlayan etkinlik 2500 yıllık özel Antik Roma yemeklerinin tadımı ile devam etti.

Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi İlk Konuklarını Ağırladı

Menteşe’de kültür turizminin canlandırılması, gastronomi potansiyelinin turizme entegre edilmesi amacıyla geçtiğimiz günlerde törenle açılışı yapılan “Tarihi Şaraphane Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi” ilk konuklarını ağırladı. Denizli Doğa Yürüyüş Spor Kulübü Derneği (DOĞADEN) üyesi 200 kişi tarihi Şaraphanede kahvaltı yaptıktan sonra Değirmendere Kanyonu yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi Saburhane’de Açılıyor

Muğla Mutfak Kültürü’nün kayıt altına alınarak gelecek kuşaklara aktarılması, kentin gastronomi potansiyelinin turizmle entegre edilmesi, yeme – içme ve kültür turizminin canlandırılması amacıyla “Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi ve Saburhane Semt Pazarı” 21 Ekim Perşembe günü saat: 10.30’da tarihi Şaraphane’de kapılarını açıyor.

800 litre el yapımı şarap ele geçirildi

Muğla Emniyet Müdürlüğü Fethiye KOM Grup Amirliği ekipleri tarafından sahte alkol ticareti yapan ve üretenlere yönelik operasyonlar sürüyor.