Satışlar Haberleri

Satışlar Haberleri

Fethiye’de kar şerbeti sezonu açıldı! Fiyatı ne kadar? Hangi çeşitler var?

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaz sezonunun vazgeçilmezi olan kar şerbeti sezonu açıldı. Fethiye’de kar şerbeti satan Arif Arslan, havaların ısınmasıyla beraber kar şerbeti satışlarının başladığını açıkladı. Bir bardak kar şerbeti ne kadar? Fiyatlar uygun mu? Kendisine sorduk..

Muğla'da odun ve kömür sobalarına ilgi arttı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde sonbaharın gelişi ve havaların sıcak gitmesi sebebi ile soba satışları normal düzeyde seyrederken, odun ve kömür sobaları vatandaşlar tarafından daha çok tercih ediliyor.

Yaz bitti, satışlar düştü

Yaz sezonunun yavaş yavaş bitmesinin ardından balık pazarı esnaflarından olan Fethi Bey, FRT TV’ye konuştu.

Motosiklete Talep Her Geçen Gün Artıyor

Otomobil sektöründe yaşanan fiyat artışı ve bulunabilirliğin düşük olması ve yakıt fiyatlarındaki artış vatandaşı motosiklet almaya yöneltiyor. Motosiklet sektörüne talep her geçen gün artıyor.

Salı Pazarı’nda Mısıra İlgi Yoğun

Fethiye’de Salı Pazarı’nda mısır satışlarındaki yoğunluk dikkatlerden kaçmadı. Pazar esnafı, mısıra olan rağbetin güzel seviyede olduğunu belirtti.

Pazarda Ne Alan Memnun Ne Satan!

Tarımda artan girdi maliyetleri çiftçileri zor durumda bıraktı. Özellikle akaryakıta gelen zamlar, üreticilerin belini büktü. Üretici pazarı olarak da bilinen Cuma pazarında FRT TV mikrofonlarına konuşan pazarcı esnafı, girdi maliyetleri başta olmak üzere çeşitli açıklamalarda bulundular. 

Pazarcılar Odası Başkanı Adem Hıra; “Satışta Azalma Var.”

Fethiye’de salı günleri kurulan semt pazarında hayat pahalılığı son gelen zamlar ile birlikte pazarcı esnafını da etkiliyor. Fethiye ilçesinde salı günleri kurulan semt pazarına Fethiye'nin yanı sıra çevre ilçelerden de turlarla turist gelince, pazarda hareketlilik yaşansa da pazarcı esnafı satışların düşük olmasından dert yandı.

Kombine Satışları Başladı

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Fethiyespor'un kombine bilet satışları başladı.

Pazarda Fiyatlar Cep Yakıyor

Temmuz ayında dövizdeki hızla artışın ve akaryakıta gelen ötv zammının getirdiği hayat pahalılığı halk pazarına yansıdı. Fethiye’de her hafta Salı günleri kurulan  Salı pazarında vatandaşlar pahalılıktan pazarcı esnafı da satışların düşmesinden dert yandı. 

Yaz Sezonu Başladı Motor Satışlarında Rekor Artış 

Fethiye'nin önde gelen motosiklet satış ve servis firması Motomix Fethiye, sezona merhaba kampanyası düzenledi.

SATIŞLAR DEVAM EDİYOR BÜYÜK İKRAMİYE 200 MİLYON TL

Milli Piyango Yılbaşı özel çekiliş biletlerinin satışı Fethiye’de devam ediyor. Bu yıl tam 200TL, yarım 100TL ve çeyrek bilet ise 50 TL olarak satışa sunuldu.

MOTOSİKLETE YOĞUN TALEP

Havalar soğuk olsa da motosiklet satışlarına olan yoğun talep dikkat çekiyor. 

KOMBİNE SATIŞLARI BAŞLADI

2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Fethiyespor’un, kombine bilet satışları başladı.

Marmaris’te kurbanlık hayvan satışları başladı

9 Temmuz'da başlayacak Kurban Bayramı için Marmaris'te Günnücek mevki belediye mezbahasının yer aldığı saha satış yeri olarak belirlendi. Kurbanlıklar ise 5 Temmuz itibariyle gelmeye başladı.

Milas’ta kurbanlık satışları başladı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Muğla'nın Milas ilçesinde hayvancılık yapanlar kurbanlıklarını yavaş yavaş satışa çıkarmaya başladı. Milas yetiştirilenler başta olmak üzere hayvancılık alanında önemli yere sahip il ve ilçelerden de getirdiği kurbanlıkları satışa çıkaran üretici Kahraman Akar, 'Her bütçe için kurbanlık elimizde bulundurmaya çalıştık' dedi.

Konut Satışları 1 Yılda Yüzde 107,5 Arttı

Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında 2021 yılının Mayıs Ayı’na göre yüzde 107,5 artarak 122 bin 768 oldu. Bu dönemde yabancılara yapılan konut satışları ise yüzde 235,7 artarak 5 bin 962 oldu.

Marmaris’te tekne satış ve kiralamaları geçen yıllara göre düşük seyrediyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde faaliyet gösteren tekne satış ve kiralama firmaları satışların, geçtiğimiz sezonlara göre daha düşük seyrettiğini ve Temmuz ayında hareketlenme beklediklerini belirtti.

Gelinlik ve Damatlık talepleri arttı

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber düğünlere hazırlıklar arttı. Yeni evlenecek çiftlerin gelinlik ve damatlık ihtiyaçlarını karşılaması için kısa bir zaman kaldı. Düğünlere kısa vakit kalmasından dolayı Fethiye’de de gelinlik ve damatlık satışları fazlasıyla arttı.

Altın satışları arttı

Fethiye’de baharın yüzünü göstermesiyle düğünlerin yaklaşmasıyla altın, takı, bilezik gibi kuyumcularda satışı gerçekleşen değerli eşyaların satışı arttı. Enflasyona bağlı döviz artışı sebebiyle dolar ve altının artmasından korkan vatandaş, yatırım amaçlı kuyumculara akın etti.

Başkan Oktay Belgrad Fuarı’ndan umutlu döndü

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve beraberindeki heyet geçtiğimiz hafta Sırbistan'a gidip, ITFA Uluslararası Belgrad Turizm Fuarı'na katılarak Marmaris'i tanıttı. Fuar sonrası Sırbistan tur operatörleri Ege satışlarında artış olduğu belirtildi.

Muğla’da konut satışları yüzde 5,5 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu 2022 yılı Şubat ayı konut satış istatistiklerini yayımladı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre Muğla'da konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,5 artış yaşandı.

Muğla Genelinde En Fazla Konut Satışı Yapılan 2. İlçe Fethiye

Türkiye İstatistik Kurumu 2022 yılı Ocak ayı Konut Satış İstatistiklerini yayımladı.yayınlanan istatistiklere göre Fethiye Muğla İli’nde Bodrum’dan sonra en fazla konut satılan ikinci ilçe oldu.

Muğla’da konut satışları yüzde 1,3 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu 2022 yılı Ocak ayı konut satış istatistiklerini yayımladı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre Muğla'da konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 artış yaşandı.

Emlak sektörünün sorunları konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde düzenlenen ‘Emlak Sektör Toplantısı’nda emlakçıların sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. Emlak sektöründe dengesiz fiyat oluşumları, fiyat artışları ve tarım arazilerinde kullanım amacına uygun olmayan alış-satışların görüldüğünü belirten Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, emlakçılık mesleğini icra etmenin her yıl daha zorlaştığını söyledi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise “Vergi kaydı, oda kaydı ve yetki belgesi olmayan herkes bu işi yapabiliyor. Bu durum kayıt altında iş yapanlar açısından haksız rekabet yaratıyor. Mağduriyetlerin önüne geçmek ve sorunlara çözüm bulmak adına gerekli girişimleri yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yılbaşında Da Kaçak Ve Sahte İçkiye Geçit Verilmedi

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve bağlı Grup Amirliklerince yılbaşı tedbirleri kapsamında kaçak ve sahte alkol satışlarının önüne geçmeye yönelik yapılan operasyonlarda 46 kişi hakkında işlem yapılırken, 4 kişi tutuklandı.

Konut Satışları Yüzde 45.3 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Kasım ayı Konut Satış İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda Muğla ilinde; Konut satışları E,3 arttı.

Ekim ayında Muğla’da konut satışları yüzde 0,6 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Ekim ayı Konut Satış İstatistiklerini yayımladı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre Muğla'da konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,6 artış yaşandı.

Kahraman, “Maliyetine hatta zararına satışlar yapıyoruz”

Türkiye genelinde olduğu gibi Fethiye’de 21 Ekim’de kapılarını açan Atasay Altın ve Pırlanta Çadırı, ziyaretçi akınına uğruyor. Evlilik hazırlığı yapanlar, kendini şımartmak ya da eşini mutlu etmek isteyenler çadırın önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

İletişim yoluyla dolandırıcılığa dikkat!

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü vatandaşları İletişim Suçuyla Dolandırıcılık suçuyla mücadele kapsamında vatandaşları bilgilendirdi. İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan 2021 yılı çalışma planı doğrultusunda ile vatandaşların bilgilendirilmesi amaçlanıyor. Faaliyet kapsamında hazırlanan afişlerde vatandaşların araçlarında, evlerinde, işyerlerinde gerekli önlemleri alması; telefon ile yapılacak aramalarda; araç ve gayrimenkul satışlarında ise dikkatli olmaları istendi. Bilgilendirme notunda dolandırıcılık suçunun türlerine göre farklılık gösterdiği belirtilirken, ülkemizde en çok karşılaşılan dolandırıcılık yönetiminin kontör/para dolandırıcılığı yoluyla yapıldığı kaydedildi.

Ev alacaklara tapu müjdesi

Konut satışlarında yaşanan düşüş sebebiyle yeni tedbirler ve teşvikler için özel bir taslak gündeme geliyor. 492 Sayılı Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi için aldığı evlerde ebeveyn başına 300 bin TL, çocuk başına ise 150 bin TL'lik bölümün tapu harcından muaf tutulması planlanıyor.