Sıcak Haberleri

Sıcak Haberleri

Denize dökülen küller “sağlık” tartışmasına sebep oldu

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde önceki gün bir grup İngiliz turistin, ölen yakınlarının küllerini denize dökmesinin ardından yaşanan tepkiler üzerine açıklama yapan uzmanlar, bin 200 dereceyi bulan sıcaklıkta yanan hiçbir şeyde bakteri bulunmadığını söylerken, denizden alınan numunelerin de mavi bayraklı sahillerden alınan rutin numune alım işlemi olduğu öğrenildi.

‘Muğla Turizm Platformu’ kuruluşu için ilk adım atıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Başkanlığında ‘Muğla Turizm Planlama ve Strateji Geliştirme Platformu’ kurulması amacıyla ilk toplantı Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde sektör temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

Rüzgar ve yağmurlu havalar geliyor

Fethiye için hava durumu bugün nedir? Fethiye için yarın ve 5 günlük hava durumu nasıl olacak? Fethiye için hava durumu sağanak yağmurlu mu, parçalı bulutlu veya beklenen sıcaklık kaç derece olacak?

Meteorolojiden 'Sıcak' Uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarıda, Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde artacağı açıklandı.

Sıcaklık 10 derece düştü! Fethiye fırtınaya teslim oldu

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Muğla genelinde şiddetli sağanak ve şiddetli uyarısında bulundu. Yapılan uyarıların ardından Fethiye yağmura teslim oldu.

Sıcaklıklar arttı! Fethiye'de hava nasıl, deniz suyu sıcaklığı kaç derece?

15 Nisan 2024 Pazartesi günü Fethiye'de hava nasıl, deniz suyu sıcaklığı kaç derece?

Meteoroloji orman yangınlarına karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Pazartesi gününden itibaren yağışların sona ereceği ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı belirtilerek orman yangınlarına karşı uyarı yapıldı.

Bugün Fethiye’de Hava Nasıl Olacak, Deniz Suyu Sıcaklığı Kaç Derece?

Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Fethiye’ye tatil yapmak için gelen yerli ve yabancı misafirler hava durumunu merak ediyor. “Fethiye’de hava nasıl olacak?” sorusunu haberimizde derledik.

Marmarisliler baharın keyfini çıkarıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde hava sıcaklığının 20 derece civarında olması ile vatandaşlar sahillere akın etti. Yürüyüş yapanların yanı sıra, sezona hazırlanan turizmciler de yeni sezondan umutlu olduklarını belirttiler.

Menteşe’de Otogar Yolunda İkinci Etaba Geçildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 4 şeritli yol, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında Muğla Barosu ve AVM sapağı arasındaki yolda çalışmalar tamamlanarak trafiğe açıldı. 2. Etap olarak bu sapaktan yeni otogara kadar olan kısım kapatılarak genişletme ve sıcak asfalt çalışması başlatıldı.

Son Cemre toprağa düştü

Baharın müjdesi olarak bilinen, 20 Şubat’ta havaya, ikincisi ise 27 Şubat’ta suya düşen Cemre’nin sonuncusu bugün toprağa düştü. 2024 yılında Şubat ayında başlayan ve Mart ayının ilk haftası tamamlanan hava olayının üç evresi de tamamlanmış oldu.

Yatağan Atatürk Caddesi’nde sıcak asfalt çalışmasının birinci katı tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Yatağan Atatürk Caddesinde alt yapı çalışmalarının ardından birinci kat sıcak asfalt çalışması tamamlanırken kaldırım yapımına başlandı.

Dalaman’da Sıcak Asfalt Çalışması Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde alt ve üst yapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle 13 ilçede yapılan kanalizasyon, içme ve yağmur suyu hatları gibi eksiklerin tamamlanması ile birlikte kazı yapılan bölgelerde yol yapım çalışmaları devam ediyor.

Badem Ağaçları Çiçek Açtı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak hava sonrası, badem ağaçları erken çiçek açtı.

Bodrum’da Sıcak Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi İl genelinde vatandaşların güvenli ve modern yollarda seyahat etmesi için birçok farklı noktada yol çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Muğla’nın Büyükşehir statüsü kazandığı 2014 yılından bu yana 3 bin 261 km. yol çalışması yapılırken bu projelere yaklaşık 1 Milyar TL yatırım yapıldı.

Marmaris’te Şubat Ayında Deniz Keyfi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Şubat ayında sıcak havayı değerlendiren bir kişi denize girerek yüzdü.

Marmaris Adnan Menderes Caddesi’nde Çalışma Başlatıldı

Yaz sezonu açılmadan yol yapım ve üst yapı çalışmalarına ağırlık veren Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, bir sorunlu noktaya daha neşter vuruyor. Özellikle yaz aylarında yoğunluğun yaşandığı yerlerden biri olan Adnan Menderes Caddesi’nde çalışma başlatıldı. Çalışma bittiğinde bu yol da asfalta kavuşacak.

Cuma Pazarında Yoğunluk

Fethiye’de her Cuma günü kurulan üretici pazarında yoğunluk yaşandı. Sıcak havayı gören vatandaşlar pazara akın etti.

Büyükşehir Belediyesi Bodrum’da 24 Bin Metrelik Sıcak Asfalt Çalışmasını Tamamladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum ilçesinde Akyarlar, Gümüşlük, Geriş, Turgutreis ve Gündoğan güzergahında başlattığı 24 bin metrelik sıcak asfalt çalışmalarını tamamladı.

Bodrum Mumcular’da Sıcak Asfalt Çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi İl genelinde vatandaşların güvenli ve modern yollarda seyahat etmesi için birçok farklı noktada yol çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Muğla’nın Büyükşehir statüsü kazandığı 2014 yılından bu yana 3 bin 261 km. yol çalışması yapılırken bu projelere yaklaşık 1 Milyar TL yatırım yapıldı.

Muğla’nın Yollarına Milyarlık Yatırım

13 ilçesi 569 mahallesi olan Muğla’da sorumluluğunda 2 bin 346 km yol olan Büyükşehir Belediyesi bu yollarda yaklaşık 1 Milyar TL yatırımla birinci kat, ikinci kat, sıcak asfalt, parke kaplama olmak üzere 3 bin 261 km yol çalışması ve 162 km otokorkuluk çalışması yaptı.

İstilacı Balıklar Ekonomiye Kazandırılıyor

1869 yılında Süveyş kanalının açılması ve ardından 2014 yılında kanalın derinleştirilmesinden sonra istilacı türler olarak adlandırılan sıcak iklimlerde yaşayan balıkların Akdeniz bölgesinde de görülmeye başlanması sonrası bu istilacı türlerin sofralara kazandırılması için Akdeniz Koruma Derneği tarafından ‘Tadım etkinliği’ programları düzenleniyor.

Bodrum’da Fırtına Etkili Oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde etkili olan fırtına sebebiyle günlük yaşam olumsuz etkiledi. Rüzgar, hissedilen hava sıcaklığını da düşürdü.

Fethiye’de Soğuk Hava Etkisini Gösteriyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde sıcaklıklar, birden bire 10 derece düşerek gün içinde 8 derecede seyir ediyor. Gece saatlerinde hava sıcaklığının 2 dereceye düştüğü Fethiye’de soğuk hava etkisini gösterirken Fethiyeli vatandaşlar atkı ve bere takmaya başladı.

Dalaman’da Sıcak Asfalt Çalışmaları Sürüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde alt ve üst yapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle 13 ilçede yapılan kanalizasyon, içme ve yağmur suyu hatları gibi eksiklerin tamamlanması ile birlikte kazı yapılan bölgelerde yol yapım projeleri hayata geçiriliyor. Son olarak Dalaman’da çalışmalarına devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri İlçede sıcak asfalt ve parke kaplama çalışmalarına sürdürüyor.

Gönüllü Öğrencilerden Kalpleri Isıtan Örnek Davranış

Muğla'da kış aylarında sokaklarda yaşayan sokak hayvanları için yemlik ve barınma noktaları yapan gönüllü öğrenciler, sokak hayvanlarına sıcak ortam sunarken, sergiledikleri önek davranış ise takdir topluyor.

Fethiye’de Yazdan Kalma Hava

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Ocak ayına rağmen hava sıcaklıkları 15 derecenin üstünde seyir ediyor. Haliyle güzel havayı gören vatandaşlar kendini dışarıya attı.

26 Bin Metre Sıcak Asfalt Yapılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum ilçesinde Akyarlar, Gümüşlük, Geriş, Turgutreis Mahalleri’nde başlattığı 18 bin metre sıcak asfalt çalışmalarını tamamlarken, Gündoğan Mahallesinde 7 bin metrelik çalışma başlattı.

Köyceğiz Jandarmasından eğitime sıcak destek

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 1. Sınıfta okuma yazma çalışmalarında Jandarma ekiplerinden destek geldi.

Denizlerde korkutan sıcaklık artışı

Tüm dünyada etkisini arttıran iklim değişikliği sonucu Akdeniz ve Ege’de deniz suyu sıcaklığının her yıl 5 metre derinliğe indikçe arttığı, bunun sadece denizler için değil, karasal iklim için de çok ciddi bir tehdit oluşturduğu açıklandı.