Sivil Toplum Kuruluşları, Haberleri

Sivil Toplum Kuruluşları, Haberleri

‘Aile’ çalıştayı gerçekleştirildi

Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü tarafından Ülkemizde yaşanan sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması yönünde Ailenin güçlendirilmesi amacıyla üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerinin bilimsel verilerle derleneceği ‘Aile’ konulu çalıştay düzenlendi.

Milletvekili Otgöz “Yerel Seçimlerde Tarih Yazacağız”

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Çalışmalarına Bodrum ve Kavaklıdere ilçelerinde devam eden Milletvekili Otgöz, İlçe teşkilatları ile toplantılar yaptı, sivil toplum kuruluşları, esnaf ve vatandaşlarla buluştu. 

Vekil Otgöz, ‘Muhalefet On Altılı Masa Kursa Yine Nal Toplar’

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, saha çalışmaları kapsamında, Ortaca’da sivil toplum kuruluşları, oda başkanları, muhtarlar ve hemşerileri ile buluştu. Esnaf ziyareti yaptı, pazarcılara hayırlı işler diledi.

Fethiye'de ortak açıklama

1 Mayıs İşçi Bayramı’nın tam kapanma dönemine denk gelmesinden dolayı Fethiye’deki sivil toplum kuruluşları ve dernekler Fethiye kültür Merkezi önünde 1 Mayıs açıklamasında bulundular. 

Alban’dan turizm sezonu öncesi sektör temsilcilerine ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Mürsel Alban beraberinde CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir ile birlikte; Fethiye’deki sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerde bulundu. 

Bazı Sivil Toplum Kuruluşları’ndan Montrö bildirisine kınama

Fethiye’de bazı sivil toplum kuruluşları, 104 emekli amiralin yayımladığı Montrö bildirisini kınadı. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen açıklamada, “Gücünü milli iradeden alan Türkiye’mizin bekasını koruyacak olan, yine aziz milletimizdir. Muhtıra tarzında gece yarısı servis edilen bildiriye imza atan emekli amiraller bir an önce hukuk önünde hesap vermelidir” ifadeleri kullanıldı. 

Kadın platformları  yürüyüş etkinliği düzenledi

Fethiye’deki kadın platformları ve sivil toplum kuruluşları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş etkinlikleri düzenledi. Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği, Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünden sahil bandı Özgecan Aslan Anıtı’na kadar yürüyüş düzenledi. Fethiye Kadın Platformu da Özgecan Aslan Anıtı’ndan Beşkaza Meydanı’na kadar mor zincir oluşturdu. 

Oymak, Mumcu cinayetinin ardındaki karanlık yapı çözülemedi

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları tarafından Fethiye Belediyesi tarafından yeni açılışı yapılan Uğur Mumcu Anıtı önünde açıklama yapıldı. CHP Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak, “Öncelikle 1990’lı yılların başlarına, özellikle de 1993 yılına gidildiğinde dikkatimizi bir dizi faili meçhul cinayetler çeker. Ülkenin bu karanlık dönemi için adeta gizli bir el düğmeye basmış ve birçok tanınmış gazeteci, yazar ve aydınların da yaşamları sonlandırılmıştır” dedi. 

Fethiye’de kadın platformu kuruluyor

Fethiye kadın platformu kurulması adına çalışmalar başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları öncülüğünde siyasi partiler,sivil toplum kuruluşları, dernekler ve vakıf temsilcileri toplantıda bir araya geldi.

Temizlik kampanyasına yoğun katılım

Fethiye Belediyesi’nin ‘Daha Temiz Bir Fethiye İçin Birlikte Temizliyoruz’ sloganıyla başlattığı temizlik kampanyasına Fethiye halkı, sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri ve Fethiye’de bulunan işletme personelleri yoğun katılım gösterdi.

Yapı ruhsatları 15 günde teslim edilecek

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş, ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda sivil toplum kuruluşları, esnafları ve mahalleleri ziyaret eden Kayabaş, projelerini anlatıyor ve kendine yöneltilen talepleri dinliyor.

Karaca “Boş tartışmalarla vakit kaybetmeyeceğiz”

Aday adayı olduğu günden beri partili partisiz tüm kesimlerden ilgi gören CHP Fethiye Belediye Başkanı Adayı Alim Karaca’ya destek her geçen gün biraz daha artıyor. Ziyaret ettiği sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve vatandaşların samimi yaklaşımlarıyla karşılanan Alim Karaca, “Her geçen gün büyüyen, büyürken sorunları da artan Fethiye’de sorunların konuşulma dönemini bitirip çözüme kavuşturma dönemini başlatmaya geliyoruz” diye konuştu.