Son Haberleri

Son Haberleri

Ukrayna Antalya Konsolosu’ndan Başkan Aras’a ziyaret

 31 Mart Yerel seçimlerinden sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a tebrik ziyaretleri devam ediyor. Ukrayna Antalya konsolosu Oleksandr Voronin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret etti ve yeni süreçte bölgede bulunan Ukrayna vatandaşlarının çokluğu sebebiyle bölgesel işbirliği, ortak çalışmalarının yapılabileceği konuları konuşuldu.

Turizmin başkentinde 100 yıllık su hasreti sona eriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Marmaris Bozburun Yarımadasında başlattığı içme suyu projesi devam ediyor. Yedi mahalleye ek içme suyu sağlayacak olan ve 262 milyon 980 bin TL’lik yatırımla hayata geçirilen Bozburun Yarımadası içme suyu hattının 19 kilometresi tamamlandı.

Bodrum'a 283 yolcuyla geldi

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen Star Legend isimli yolcu gemisi, 283 yolcu getirdi.

Milas’ta otomobilin çarptığı köpek telef oldu, 2 kişi yaralandı

 Muğla’nın Milas ilçesinde bir otomobil, köpeğe çarpması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride geçip orta refüje çarptı. Kazada, köpek telef olurken, 2 kişi yaralandı.

Beton mikseri devrildi: 1 yaralı

Beton mikserinin devrilmesi sonucu bir kişi yaralandı.

Fethiye Belediyesi Çalışanlarına 34.550 Tl Promosyon Desteği

Fethiye Belediyesi şirketi olan Fethiye Belediye Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş. çalışanlarına önümüzdeki 3 yıl ve 36 maaş için verilecek olan banka maaş promosyonu ihalesi sonuçlandı. Belediye şirketi Fethiye Belediye Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş'nin 950 civarındaki personeli 36 maaş karşılığında 34.550'şer Lira promosyon alacak.

Fethiyespor, Lige Veda Yemeği Düzenledi

Fethiyespor, 2023-2024 futbol sezonunun sona ermesine yönelik sezona veda etkinliği düzenledi. Kulüp başkanı Esat Bakırcı'nın liderliğinde, yöneticiler, teknik ekip ve oyuncular, "Lull Tershane"de bir araya geldi.

Hindistan İstanbul Başkonsolosu’ndan Başkan Aras’a ziyaret

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a 31 Mart yerel seçimlerinden sonra tebrik ziyaretleri devam ediyor. Hindistan İstanbul Başkonsolosu Shiri Mijito Vinito Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret ederek yeni süreçte Muğla’nın tanıtım stratejisinin yerel ve ulusal zeminden çok uluslararası zemine yayılması gerektiği, bu kapsamda bir tanıtım stratejisi değişikliğine gidilerek Muğla’nın bilinirliğinin artırılması için çalışmaların yapılacağı konuşuldu.

İkinci el pazarına yoğun ilgi

Ardı ardına gelen zamlardan sonra vatandaşlar alış veriş için ikinci el pazarlarını tercih etmeye başladı. A’dan Z’ye birçok şeyi bünyesinde barındıran ikinci el pazarına ilgi ise yoğun.

28 yıl önce sevgisini, şimdi de böbreğini verdi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Hatice Öztürk böbrek yetmezliği teşhisi sonrası, 28 yıl önce kendisine sevgisini veren eşi Mesut Öztürk, bu defa böbreğini verdi.

Likya yolunda düşen yaşlı turist kurtarıldı

Muğla’nın Seydikemler ilçesi Likya yolunda yürüyüş yapan Debrett Gordon Lyons isimli yaşlı turist düşmesi ve şakak kemiğinde kırık oluşması nedeniyle yapılan yardım çağrısı sonrası UMKE, 112 ASHİ ve Jandarma JAK timleri tarafından uzun bir yürüyüş sonrası kurtarıldı.

Tavuk ihracatına sınırlama getirildi! Fethiye esnafı bu duruma ne diyor? Piyasayı nasıl etkiler?

Ticaret Bakanlığı, tavuk eti ihracatını 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verildiğini duyurdu. Fethiye’de esnaf Erkan Gündüz bu durum ile ilgili açıklama yaptı.

‘Antik çağlardan günümüze Muğla Mutfağı’ kitabının ön tanıtımı yapıldı

Antik çağlardan günümüze şifa kaynağı olarak bilinen asırlık tariflerin yer aldığı 'Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı' kitabının ön lansmanı ve tadım etkinliği Muğla’nın Marmaris ilçesinde yapıldı.

Marmaris’te 36 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında Yunanistan adalarına gitmek için bindikleri lastik botun açık denizde motor arızası yapması sonrası yardım çağrısında bulunan düzensiz göçmenler kurtarıldı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün yeni binası tamamlanıyor

Geçen yıl Mart ayında temeli atılan Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yeni hizmet binasında sona yaklaşıldı.

Taksimetre ücretine zam geldi

Artan akaryakıt fiyatları sonrasında Fethiye'de taksimetre ücretine zam geldi. Zammın ardından 100 lira olan indi-bindi ücreti 150 liraya çıktı.

Fethiye’de yol üstü otopark uygulaması kalktı mı? Sentpark dönemi bitti mi? Son durum nedir?

Muğla Büyükşehir yönetmeliği ile yürürlüğe giren yol üstü park ücretleri uygulamasından sonra yapılan ihaleyi iki firma katılmış ihaleyi Sentinus İlaç San. ve Tic. A.Ş. kazanmıştı.3 yıllık yapılan sözleşmenin ardından Muğla ilçelerinde uygulanmaya başlayan yol üstü otopark uygulaması sona mı erdi?

Bodrum’u heyecanlandıran yarış sona erdi

 Muğla’nın Bodrum ilçesinde 3 gün boyunca süren otomobil yarışında Ali Türkkan-Oytun Albayrak Genel klasman 1’incisi oldu. Karya Otomobil Spor Kulübü (KAROSK) tarafından düzenlenen Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. 7’den 70’e insanların akın ettiği yarışlar ödül töreniyle sona erdi. Jandarma 185. yılına özel etabında en iyi zamanı yapan Türkkan-Albayrak, jandarma özel ödülünü de kazanırken, ekip aynı zamanda sınıf 3 birinciliğinin de sahibi oldu.

Dalaman’da Yeni Dönem Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

Dalaman Kaymakamlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası mazbatalarını alan mahalle muhtarlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Çöl tozu Muğla’ya ulaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı sonrası Afrika üzerinden gelen çöl tozu bulutu, Muğla kıyılarına ulaştı. Akdeniz’den giriş yapan çöl tozu bulutu Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur illerini etkisi altına aldıktan sonra Marmara ve Karadeniz üzerinden ülkeyi terk edecek.

Açık alanda durmayın! Fethiye’ye çöl tozu geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) önemli bir uyarı geldi! Yapılan son değerlendirmelere göre, 24 Nisan 2024 Çarşamba günü Fethiye’de yer yer toz taşınımı bekleniyor. Bu durum, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabilir.

Orman yangınlarının ekosistem üzerindeki etkisiyle ilgili çalıştay yapıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Yangın Sonrası Ormancılık Uygulamalarına Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistem Onarımı Yaklaşımının Entegre Edilmesi Çalıştayı Marmaris’te yapıldı.

Motosiklet Ve Mopet Çarpıştı: 1 Ölü

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 3 tekerlekli elektrikli mopet ve motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü.

Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sona erdi

Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşilüzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi'nde düzenlenen festival sona erdi.

Zeybek, ‘Güzel bir festival oldu’

Fethiye'de bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sona erdi. Festivalin ardından Kuzugöbeği satışı yapan esnaf Mehmet Zeybek, etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Otomobil uçurumdan yuvarlandı: 1 ölü

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bir otomobilin uçurumdan yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti.

Fethiyespor Arnavutköy Deplasmanından Eli Boş Ayrıldı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup 36. hafta mücadelesinde Fethiyespor, Arnavutköy Belediyespor ile karşılaştı. Lacivert beyazlıların deplasmanda oynadığı mücadele 0-2 ev sahibi takımın galibiyeti ile sona erdi.

Yeşilüzümlü Festivali Tıklım Tıklım

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali’nin son gününde, güzel havadan da yararlanmak isteyen vatandaşlar Yeşilüzümlü'ye akın ettiler.

Fethiye’deki Konteynır Yangını Söndürüldü

Muğla'nın Fethiye ilçesinde inşası devam eden bir otelde işçilerin kaldığı konteynır bölümünde çıkan yangın, itfaiyenin 2 saatlik müdahalesi ile söndürüldü.

Fırtına, ölüdeniz’de maddi zarara yol açtı çok sayıda şezlong kırıldı!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarılar sonrasında Ölüdeniz’de fırtına etkili oldu. İşletmelerde maddi hasar meydana geldi.