Süs Eşyası Haberleri

Süs Eşyası Haberleri

BAKIRLAR SÜS EŞYASI OLMAKTAN ÇIKIYOR

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde bakırcılık, yörenin en eski el sanatı olma özelliğini korurken, ilçede 31 yıldır bakırcılık yapan Ümit Alper, süs eşyası olarak kullanılan bakırların son dönemde mutfaklarda yerini almaya başladığını söyledi.

NE KADAR ÇOK SATIŞ O KADAR ÇOK MAMA

Fethiye'de uzun yıllardan bu yana Salı Pazarı’nın kapalı alanında kurulan ikinci el pazarında giysiden süs eşyasına, el işi ürünlerden plaklara kadar birçok ürünü bulabilmek mümkün. Burada satış yapan vatandaşlardan bazıları kendilerine ek gelir sağlarken bazıları da sokak hayvanlarına yardım ediyor.

İkinci el pazarına yoğun ilgi

Fethiye’de her ayın ilk Perşembe günleri Salı Pazarı kapalı alanda kurulan ikinci el pazarı ilgi görmeye devam ediyor. Fethiye’de uzun yıllardan bu yana Salı Pazarı kapalı alanda kurulan ikinci el pazarında; giysiden süs eşyasına, kitaptan oyuncağa kadar birçok ürünün bulabilmek mümkün. 

SU KABAĞI TEMİN ETMEKTE ZORLANIYORLAR

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı el sanatları ve su kabağı işleme kursuna katılan kursiyerler su kabağı temin etmekte zorlandıklarını söylediler. Su kabağı üzerine çizdikleri motifleri işleyerek abajur ve süs eşyası haline getirmeye çalışan kursiyerler boş vakitlerini değerlendirmek için bu kurslara katıldıklarını söylediler.