Susam Haberleri

Susam Haberleri

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.

Kaymakam Maslak hasada katılarak susam eledi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Kaymakamı Mustafa Maslak, üreticileri yalnız bırakmıyor. Her fırsatta üreticileri ziyaret eden Kaymakam Maslak, sorun ve çözümler hakkında mahallinde desteğe devam ediyor.

'Altın susam' hasadı başladı

Dünyada sadece Muğla’nın Ula ilçesi Gökova ovasında yetişen sarı susam hasadı devam ediyor.

Sıcak havalarda çocukların su ve sıvı tüketimine dikkat

Çocukların susamalarını beklemeden su içmeleri gerektiğini vurgulayan Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Doç. Dr. Önder Doksöz “Sıcak günlerde açık havada oyun oynayan çocuklar her yarım saatte bir su tüketmelidir” dedi. Doç. Dr. Doksöz, su içmenin susuzluğun tetikleyeceği çarpıntı, nefes darlığı, başdönmesi, halsizlik ve bayılma gibi sıkıntıları önleyeceğini söyledi.

Çocukların Su ve Sıvı Tüketimine Dikkat

Çocukların susamalarını beklemeden su içmeleri gerektiğini vurgulayan Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Doç. Dr. Önder Doksöz “Sıcak günlerde açık havada oyun oynayan çocuklar her yarım saatte bir su tüketmelidir” dedi. Doç. Dr. Doksöz, su içmenin susuzluğun tetikleyeceği çarpıntı, nefes darlığı, başdönmesi, halsizlik ve bayılma gibi sıkıntıları önleyeceğini söyledi.

SUSAM TARLASINA UÇAN ARAÇTA 2 RUS TURİST ÖLDÜ

Muğla'da gece saatlerinde meydana gelen trafik kazasında otomobilde yolcu olarak bulunan iki Rus vatandaşı yaşamını yitirdi.

Köyceğiz’de susam üretimi projesi devam ediyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Susam Üretiminin Geliştirilmesi projesi çerçevesinde arazi kontrolleri gerçekleştiriliyor.

Ekmekte süt, susam oyunu

Muğla’nın bazı ilçelerinde ekmeğe yine zam geldi. 200 gramı 2 ,5TL’ye satılan ekmek 200 gramı 3 TL’ye satılmaya başlandı. Ekmeğe yapılan zamlardan sonra görüştüğümüz resmi kaynaklardan alınan bilgiye göre ekmeğin resmi fiyatı kilogramının 10 lira 87 kuruş buna göre de 230 gram ekmeğin 2,5 TL’ye satılması gerektiği ifade edildi.

Küresel iklim Altın Susam’ı da vurdu

Ula'nın Gökova Körfezi havzasında yıllardır geleneksel yöntemlerle yetiştirilen organik susam hasadı başladı. Japonlar tarafından büyük ilgi gören ve geleneksel yemekleri Suşi yapımında kullanılan sarı susamda küresel iklim değişikliğine pandemi de eklenince rekolte yarı yarıya düştü.

Rengini altından alan lezzet: Gökova susamı

Coğrafi İşaret çalışmalarına Muğla Simidi, Ula Sarımsağı ve Gökova Susamı ile hız veren MUTSO, Gökova Susamının ayırt edici özelliklerini ile dikiliş ve yetiştiriliş hikayesini üreticilerden dinleyerek kayıt altına aldı.

Fethiye Tahini’nde markalaşma adımları üreticileri sevindirdi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) girişimleriyle Fethiye Tahini’nin, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret tescil belgesi alması, susam ve tahin üreticilerini sevindirdi. İri taneli, yağ oranı yüksek yerli susamdan üretilen Fethiye Tahini’nin tadı ve kokusuyla diğerlerinden ayrıldığını vurgulayan üreticiler, atılan markalaşma adımlarının tanıtım ve pazarlama açısından çok önemli olduğunu söyledi.

MUTSO coğrafi işaret çalışmalarına devam ediyor

MUTSO Coğrafi İşaretini aldığı beş ürünün ardından Ula Sarımsağı, Gökova Susamı ve Muğla Simidi için çalışmalara start verdi.

Fethiye Tahini’nde coğrafi işaret kullanımı hakkında bilgi verildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) coğrafi işaret tescilini aldığı Fethiye Tahini’nde tescil işareti kullanımıyla ilgili, Fethiye ve Seydikemer’de yetişen yerli susamdan üretilen çifte kavrulmuş ‘Fethiye Tahini’ üreten, piyasaya arz eden firmalara bilgi verdi.

Fethiye tahini coğrafi işaret almaya hak kazandı

Türkiye’nin ilk coğrafi işaret tescilli tahini; ‘Fethiye Tahini’ oldu. Bölgeye özgü susamlardan yapılan ve ‘Çifte Kavrulmuş’ özelliğine sahip Fethiye Tahini, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) girişimleriyle Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret almaya hak kazandı. 

Fethiye susamından üretiliyor

Fethiye Salı Pazarı ve semt pazarlarında tahin, kuru meyve, badem, pekmez, Fethiye hurması gibi ürünler satan Pazar Esnaflarından Halil Kayran; taş değirmende hazırlanan tahinin büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Müşterilerinin memnuniyetini de dile getiren Kayran, tahinlerin Fethiye susamından üretildiğini söyledi.

Başkan Saatcı, “Fethiyespor’un başarıya susamış bir spor adamına ihtiyacı var”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, basın mensuplarının Fethiyespor’daki kötü gidişatla ilgili sorusu üzerine açıklamalarda bulundu.