Tekne Turları Haberleri

Tekne Turları Haberleri

Fethiye’de Ramazan Bayramı tekne turu fiyatları ne kadar oldu?

Fethiye’de tekneciler Ramazan Bayramı hazırlıklarına devam ediyor. Tekneciler bayramla birlikte turizm sezonunun açılmasını bekleyerek, geçen seneye nazaran Fethiye’ye daha fazla turist beklediklerini ifade etti. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Fethiyeli tekneciler rezervasyon almaya başladı.

Tur Minibüslerine Yapılan Denetimde Bir Sürücü Alkollü Çıktı

Marmaris Bölge Trafik Denetleme İstasyonu ekipleri tarafından kırsal mahallelerde bulunan tekne turları, at safari ve ATV turları için yolcu taşıyan minibüslere yönelik yapılan denetimlerde bir sürücü alkollü çıktı.

Kadın Azmağı tekne turlarına vatandaşlardan yoğun ilgi

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Sakin Kent ünvanlı Akyaka mahallesindeki kadın azmağında düzenlenen tekne turlarına yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Bayram Bitti, Tekne Turlarına İlgi Düştü 

Kurban Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistler 12 Adalar ve 6 adalar tekne turlarına yoğun ilgi gösterdi. Bayramın bitmesiyle turlara ilgide azaldı.

Tatilcilerin tercihi günübirlik turlar oldu

9 Günlük Kurban Bayramı tatilinde Fethiye'ye gelen turistler, Ölüdeniz’de mavi ile yeşilin buluştuğu koyları günübirlik tur tekneleriyle gezmeyi tercih ediyor.

Fethiye'de Tekne Turları Sezonu Açtı

Fethiye, güzellikleri ve eşsiz koylarıyla ünlü bir turistik bölge olarak havaların ısınmasıyla yaz sezonuna hareketli bir başlangıç yaptı.

Turizmciler, bu sezondan umutlu olduklarını dile getirdiler

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaz sezonunun başlamasıyla birlikte tekne turlarında da hareketlilik başladı. Tekne turu işletmecileri, sezondan umutlu olduklarını dile getirdi.

Yerli ve Yabancı Turistler Tekne Turlarını Tercih Ediyor 

Dünya’nın tercih edilen önemli turizm noktalarından biri olan Fethiye ilçesindeki Ölüdeniz’de, geçmiş yıllara göre yerli ve yabancı turistte azalma yaşandı.

Tekne turları rağbet görüyor

Liman şehri Fethiye’de turizmi yapılan şeylerden biri de tekne turları. Çoğunlukla 12 Adalar güzergâhında yapılan turlara Kurban Bayramı tatili ile rağbet arttı.

19 Mayıs'ta tekne turu keyfi

Havaların ısınması ile beraber Fethiye’de tekne turları ilçenin tanıtımı için önemli bir rol oynamaya devam ediyor.

FIRTINA SEBEBİYLE TEKNE TURLARI İPTAL EDİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan uyarılar sebebiyle Fethiye’de tekne turları iptal edildi. Yapılan açıklamada Kıyılarda 1.5-2 metre, açıklarda ise 3.5 metreye kadar dalga uyarısı yapıldı. Olası bir fırtına sebebiyle turların tehlike arz edebileceği bildirildi.

Tekneciler Eylül ayından memnun değil

Eylül ayının sonunda günübirlik teknelerde beklenen yoğunluk yaşanmadı. Havaların sıcak olması ve İngiliz turistlerin ülkemize gelme ümidi ile sezonun uzamasını bekleyen günübirlik teknecilerden bazıları tura çıkarken, bazıları da müşteri sayılarının az olması nedeni ile tura çıkmadı.

Günübirlik tekne turları 120-150 TL, özel turlar ise 2-4 bin TL

Dünyanın gözde turizm merkezileri arasında yer alan Fethiye'de, her turizm sezonunda binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan tur teknelerinde sezon hazırlıklarını tamamladı. Her yıl binlerce yerli ve yabacı turisti Fethiye ve Göcek’in eşsiz plaj ve adalarını gezdiren tur tekneleri, sezona hazır şekilde müşterilerini bekliyor. Bazı tekneler hafta içi yerli vatandaşlar için 2-3 gün tur yaparken, hafta sonu kısıtlamasında sadece yabancı turistlere pasaport ile tur yaptırabiliyor. Tekneciler sezonun haziran sonunda açılacağını tahmin ederek, “Gördüğünüz gibi hazırlıklarımızı bitirdik ve müşteri bekliyoruz. Sezonun açılmamasından dolayı tekneciler kötü durumda. İnşallah bu sezon iyi olur, bizde paramızı kazanabiliriz” dediler.

Denize giren turist balık tutmayacak, balık tutan turist denize giremeyecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürürlüğe koyulan 'Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı'nın yeni düzenlenmesiyle günübirlik tekneyle denize açılan yerli ve yabancı turistler tekne turlarında denize girecekse balık tutamayacak, balık tutacaksa da denize giremeyecek. Bu durum karşısında çaresiz kalan tur tekne sahipleri ise isyan etti. Tekne kaptanları yürürlüğe giren yasa düzelmezse binlerce teknenin hurdaya ayrılacağını ve kaçak balıkçılığın artacağını ifade etti.

Fethiye Turizm Konsey Toplantısı online gerçekleştirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın sekretaryasını yürüttüğü Fethiye Turizm Konsey toplantısı, online video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Koronavirüs etkisi altındaki 2020 turizm sezonun değerlendirildiği toplantıda, yamaç paraşütü, su üstü sporlar, tekne turları gibi aktivitelerde yüzde 60-70 oranında 2019 yılının yakalandığını belirtildi.

Fethiye’de sosyal mesafeli tekne turları başladı

Fethiye’de sosyal mesafeli tekne turları başladı. Kordon boyundan az sayıda günübirlik teknenin hareket ettiği ve gözle görülür bir sakinlik olduğu gözlendi. Denize açılan yerli ve yabancı turistler koyları gezdi, yüzdü. Tekneler turdan önce dezenfekte edilirken, sosyal mesafe ve yüzde 50 kapasite kuralına uyuldu.