Temizliği Haberleri

Temizliği Haberleri

Kökten, “Turizme Artı Değer Kazandıracağız”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, ekibi ile birlikte Fethiye şehir merkezindeki esnafları ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, “Fethiye Kalesi’nin restorasyonu ve körfez temizliği ile turizme artı değer sağlayacağız” dedi.

Büyükşehir’den Bayram Öncesi Mezarlık Temizliği

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı öncesi 13 ilçede mezarlık temizlik ve bakım çalışmalarına devam ediyor. 2024 yılında 1434 mezarlık alanının 788 tanesinde temizlik ve bakım çalışması yapıldı.

Kökten, Bademli’de Vatandaşlar ile Buluştu

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Esenköy Mahallesi Bademli Mevkii’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Adayı Kökten, “Yıllardır bekleyen Fethiye Körfezi temizliği için artık son noktaya geldik” şeklinde ifadeler kullandı.

Yangın sezonu öncesi örtü temizliği çalışmaları başlıyor

Orman yangınlarına en hassas illerin başında gelen Muğla’da yangın sezonu öncesi özellikle yol kenarlarında örtü temizliği çalışmaları başlıyor.

Denizciler Sorunlarına Çözüm Talep Etti

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, kordon boyunda bulunan teknecilerin sorunlarını dinledi. Başkan Adayı Kökten, körfez temizliğinin Fethiye’nin geleceği ve turizm sektörü için büyük önem taşıdığını belirtti.

Seydikemer’de Ekmek Gramajları Denetlendi

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde hizmet veren fırınlarda ve ekmek satışı yapan marketlerde satılan ekmeklerin gramajları denetlendi. Ekipler aynı zamanda ekmek üretim yerlerinin temizliği konusunda da denetimler gerçekleştirdi.

Belediye Ve Gönüllülerden Çevre Temizliği

Marmaris Belediyesi ve Marmaris Doğa Gönüllüleri Yalancıboğaz-Aktaş mevkiinde temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Kış Kampında Öğrenciler Akyaka Turu Gerçekleştirdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından geleneksel 8. Tematik Kış Kampları çerçevesinde kampa katılan öğrenciler Akyaka’da çevre temizliği ve tekne turuna katıldı.

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Camilerin Temizliğine Başladı

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, mübarek üç aylara girilmesiyle birlikte Fethiye genelindeki tüm camilerde temizliğe başladı.

Marmaris'te Merkeze Uzak Mahallelerde Temizlik Çalışmaları Sürdürülüyor

Marmaris Belediyesi, merkeze uzak mahallelerde temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Marmaris’te Fırtına Temizliği

Marmaris'te etkili olan lodosun ardından Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sahil boyunca temizlik yaptı.

Fethiye’de sahil temizliği

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, “Yeşil Diplomasi Haftası” çerçevesinde düzenlediği etkinliklerde, deniz kirliliği ile mücadele için “mavi dedektifler” ve öğrenciler Muğla'nın Fethiye ilçesinde Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla plaj temizliği yaptı.

Araç Yolu Olmayan Koylarda Çevre Temizliği Yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Gökova Körfezi’nde araç yolu olmayan koylardaki kıyı temizliğini sezonun sona ermesiyle birlikte tamamladı. Ekipler 1 Ocak 2023 tarihinden bugüne kadar 35 bin 685 kg çöp toplarken günlük 3 bin 420 kg çöpün bertaraf edilmesini sağladı.

Köyceğiz Gençlik Merkezi gönüllüleri Ekincik sahilinde temizlik yaptı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Daha temiz deniz, daha temiz Muğla' etkinliği çerçevesinde eş zamanlı olarak Ekincik Koyu’nda kıyı ve sahil çevre temizliği yapıldı.

Deniz dibi'nin temizliği yapıldı

Muğla ve Bodrum ilçesinde yapılan deniz dibi, kıyı ve hayalet ağ temizliğinde 15 tona yakın atık toplandı.

Fethiye Ördek Adası’nda Temizlik

Fethiye’nin önemli noktalarından olan Ördek Adası ve Kuş Cennetinde temizlik yapıldı. Etkinlikte deniz kenarına atılmış, cam ve plastik şişe, poşet, alkol şişeleri, ambalaj atıkları gibi birçok çöp toplandı.

Fethiye’de Öğrenciler Deniz ve Sahil Temizliği Yaptı

Fethiye Büyüksamanlı Plajı’nda “Temiz Deniz Temiz Türkiye“ etkinliği kapsamında deniz dibi temizliği ve kıyı temizliği yapıldı.

Deniz dibi temizliğinde, deniz motoru bulundu

Akdeniz Koruma Derneği, Sualtı Kültürel Mirasın Korunması ve Çıkarılması çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nün Bozburun bölgesindeki kazı çalışmalarına destek olmak için Bozburun Yeşil Ada ve Söğüt Antik Liman çevresinde deniz dibi temizliği gerçekleştirdi.

37 kilometre dere temizliği yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye’de su baskınlarını önlem almak, kötü kokunun ve çevre kirliğinin önüne geçmek için 37 bin 300 metre dere temizlik çalışması gerçekleştirdi. 19 mahallede çalışma yapıldı

Atık Teknesi, Muğla koylarından atık toplamak için demir alıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Gökova Körfezinde ve Göcek-Dalaman koylarında deniz araçlarından atık alımı gerçekleştirirken, şimdi de Gökova Körfezinde araç yolu olmayan koylarda kıyı temizliği başlatıyor.

Körfezde temizlik çalışmaları

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dalgıçlar desteğiyle yapılan deniz dibi temizliği ve koylarda çevre temizliği çalışmaları devam ediiyor.

Mavi Nefes Projesi Eğitim Otobüsü yola çıktı

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Garanti BBVA iş birliği ile başlatılan, deniz kirliliğini önlemek adına Marmara Denizi’nde atık yüzey temizliği ve bölge illerinde deniz temizliği konusunda farkındalık eğitimlerini kapsayan Mavi Nefes Projesi devam ediyor.

Dalgıçlar dip temizliği yaptı

Sakin kent ünvanı alan Muğla’nın Ula ilçesine bağlı turistik Akyaka mahallesinde dalgıçlar çevre temizliğine dikkat çekmek maksadıyla Azmak suyunda dip temizliği gerçekleştirdi. Ünlü sunucu ve çevre gönüllüsü Savaş Karakaş’ında katıldığı temizlikte yaklaşık 1 saatte 10 büyük torbalık çöp toplandı.

Marmaris’te çevre temizliği yapıldı

Marmaris Belediyesi ve gönüllülerin işbirliğiyle Yalancıboğaz-Aktaş mevkinde temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Fethiye Körfezi’nin temizleme maliyeti 55 milyon Euro

Fethiye Körfezi’nin deniz dibi temizliği için Muğla Büyükşehir Belediyesi Koordinasyonunda 19 kurum temsilcisi bir araya geldi. Proje danışmanı Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner,  deniz dibi temizliği faaliyeti kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanlığınca bugüne kadar yapılan çalışmalara ilişkin sunum yaptı.

11 ayrı mahallede toplam 3 tona yakın atık toplandı

 Bodrum Belediyesi tarafından “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla başlatılan ve bu yıl 9.su düzenlenen “Deniz Dibi Temizliği Etkinliği” Kumbahçe koyunda gerçekleştirilen temizliğin ardından son buldu. Temizlik sonrası Bodrum Belediye Meydanı’nda toplanan atıklar ve bu yıl yapılan çalışmaların yer aldığı fotoğraflar sergilendi.

Fethiye’de kıyı temizliği

Her yıl Eylül ayında tün dünyada düzenlenen ‘Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası’ çerçevesinde Fethiye’de TURMEPA tarafından kıyı temizliği düzenlendi.

10 Mahallede 2 Bin 283 Kilo Atık Çıktı

Bodrum Belediyesi tarafından 'Denize En Çok Mavi Yakışır' sloganıyla başlatılan 'Deniz Dibi Temizliği Etkinliği' Ortakent ve Güvercinlik Mahallelerinde devam ederken, bugüne kadar gerçekleştirilen etkinliklerde 10 ayrı mahallede toplam 2 bin 283 kilogram atık toplandı.

Sokaklara Kadın Eli Değdi

Marmaris Belediyesi’nin temizlik işleri biriminde 25 kadın personel Marmaris sokaklarını temizliyor. Hem şehrin temizliği kadın çalışanlara emanet ediliyor, aynı zamanda kadın istihdamını artırılıyor.

Bakım çalışmaları yapıldı

Ortaca Belediyesi ekipleri ilçe genelinde budama, temizlik, bakım ve çevre çalışmaları yaptı.