Üç Aylar Haberleri

Üç Aylar Haberleri

Rahmeti Ve Bereketi Bol "Üç Ayların" İkinci Kandili Miraç Kandili

Mübarek Miraç Kandili nedeniyle Fethiye Belediyesi tarafından, Fethiye Belediyesi Halk evlerinde, belediye ana hizmet binası ve diğer birimlerinde hem vatandaşlara hem de belediye personeline kandil simidi dağıtıldı. Ana hizmet binası önünde lokma dağıtıldı.

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Camilerin Temizliğine Başladı

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, mübarek üç aylara girilmesiyle birlikte Fethiye genelindeki tüm camilerde temizliğe başladı.

Köyceğiz’de Regaib Kandili Özel Programı Yapılacak

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Regaib Kandili için özel program düzenlenecek.

Ülkü Ocaklarından Lokma Hayrı

Üç ayların rahmet ve bereket gecesi olan Regaip Kandili nedeniyle Ülkü Ocakları tarafından Yeni Cami’de lokma döktürüldü.

Uçak; “Üç aylar bereket ve arınma iklimidir”

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak İslam alemi için yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyeye çıktığı üç ayların başlaması nedeniyle mesaj yayımladı.

Ramazanın müjdecisi Berat Kandili idrak edilecek

Üç Ayların ikincisi olan Şaban ayının 15. gecesine denk gelen Berat Kandili, Cumartesi günü idrak edilecek. İslam dinine göre berat; günahlardan arınma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamları taşıyor. 

AK Parti İlçe Teşkilatı kandil dolayısıyla lokma dağıttı

AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından Üç ayların başlangıcı ve Regaib Kandili dolayısıyla Fethiye İlçe Teşkilatı önünde lokma dağıtımı yaptı. AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, “Üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili nedeni ile AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığı olarak, vatandaşlarımıza lokma ikramında bulunmak istedik. Regaip Kandilimizi kutladık” dedi.

Müftü Oktay, Regaip Kandili’ni kutladı 

İhsanlar ve ilahi tecellilere sahne olacağı bildirilen, Rahmeti ve bereketi bol "Üç ayların" habercisi kabul edilen Regaip Kandili, bu gece idrak edilecek. İslam dünyası için büyük öneme sahip üç aylardan, Recep Ayının ilk Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece idrak edilen Regaip Kandili, "Rahmet ve Bereket Gecesi" olarak kabul ediliyor. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, Fethiye Merkez Yeni Cami’nde pandemi tedbirleri altında akşam namazı ile yatsı namazı arasında mevlid programının idrak edileceğini belirterek, “Yatsı namazının ardından duada bulunulacak. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle program erken bitecek” dedi. Oktay, tüm Müslüman aleminin ve Fethiye halkının Regaip Kandili’ni tebrik etti.

Başkan Çoban’dan Regaip Kandili Mesajı

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, Regaip Kandili dolayısı ile mesaj yayınladı. Başkan Çoban, “Kandiller, insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran özel anlardır. İslam dininde mübarek sayılan üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili’nin de bu anlamda, toplum hayatımızda çok özel bir önemi vardır” dedi.