Uğla Haberleri

Uğla Haberleri

MSKÜ’de Hemşirelik Haftası kutlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi (MEAH) Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ve Öğrenci Hemşirelik Topluluğu iş birliğinde Hemşirelik Haftası Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Muğla'da "Vekaletle Kurban Organizasyonu ve Yaz Kur'an Kursları" tanıtım toplantısı düzenlendi

Muğla İl Müftülüğü, "Vekaletle Kurban Organizasyonu ve Yaz Kur'an Kursları" konulu tanıtım toplantısı düzenlendi.

Tel kafese kafası sıkışan yavru köpek kurtarıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde kapının tellerine kafası sıkışan yavru köpek itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kurtarıldı.

Bodrum'da 1 kişinin öldüğü silahlı kavgada 3 tutuklama

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı silahlı kavga ile ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklandı.

Muğla'da kayıp şahsın cesedi üzeri taşlarla örtülmüş halde bulundu

 Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 22 Mart'ta ortadan kaybolan şahsın cesedi, üzeri taşlarla örtülmüş olarak bulundu.

Motosiklet sürücüsünün metrelerce sürüklendiği kaza aksiyon kamerasına yansıdı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kontrolsüz şekilde şerit değiştiren otomobile motosiklet çarptı. Kazada devrilen motosikletin sürücüsü yaralanırken, kaza anı motosikletteki aksiyon kamerasına yansıdı.

İngiliz turistler ülkesinde ölen yakınlarının küllerini denize döktü

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir grup İngiliz turist, ölen yakınlarının küllerini denize döktü.

Muğla Özel Eğitim Meslek Okulu'nda Engelliler Haftası etkinliği düzenlendi

Muğla Özel Eğitim Meslek Okulu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında farkındalık etkinliği düzenledi.

Muğlalı küçük kızlar Türkiye finallerine yükseldi

Menteşe Cumhuriyet Ortaokulu'nun gururu olan Küçük Kız Hokey Takımı, 9-13 Mayıs 2024 tarihleri arasında Antalya Alanya’da düzenlenen Okul Sporları Küçük Kızlar Hokey Türkiye Yarı Finalleri'nde göz kamaştıran bir performans sergiledi.

Başkan Aras: Adil, engelsiz bir Muğla’yı inşa edeceğiz

Muğla Büyükşehir Belediyesi Engelliler Haftası kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımıyla Akyaka’da Uçurtma Şenliği düzenledi. Başkan Aras, şenlikte engelli bireylerle uçurtma uçurtup, oyun oynarken şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Dev yolcu gemisi Marmaris Limanı'na demir attı

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz yıl yapılan anlaşma ile Marmaris Gümrüklü limanı Marella Discovery isimli yolcu gemisi Marmaris'te home fort (ana liman) olarak hizmet vermeye başladı.

Bodrum’da Engelliler Haftası Farkındalık etkinliği

Bodrum'da 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında çeşitli okulların katıldığı kortej yürüyüşü ve etkinlikler düzenlendi.

Marmaris’te Jandarma personeline yangın eğitimi verildi

 Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında paydaş kurum personellerine yönelik eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda Marmaris ilçesinde Jandarma personeline yangın eğitimi verildi.

Köyceğiz’de din görevlilerine üstün başarı belgesi verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde üç defa üst üste başarı belgesi alan Müftülük personeli üstün başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Zeytinyağı kalite ödülleri sahiplerini buluyor

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2019 yılında başlatılan ‘Zeytinyağı Kalite Ödül Yarışması’ ödül töreni 14 Mayıs’ta (yarın) Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde yapılacak.

Menteşe’deki yönetim değişimi panoya da yansıdı

 31 Mart yerel seçimlerinde nem Büyükşehir, hem de Menteşe Belediye Başkanlığında yaşanan değişik Pazar yeri girişindeki dev panoya da yansıdı.

MSKÜ Tıp Fakültesi'nden Bilim Şenliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi, Özel Çalışma Modülü kapsamında düzenlenen 2’inci Bilim Şenliği'ne ev sahipliği yaptı. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerin bilimsel araştırma becerilerini geliştirmelerine ve yeni ufuklar keşfetmelerine imkan tanıdı.

MSKÜ’de erişilebilir eserler sergisi misafirlerini ağırladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Engelliler Haftası kapsamında erişilebilir eserler sergisi düzenledi.

Sahil Güvenlik denizden düzensiz göçmen topladı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında Yunanistan adalarına gitmek için hareket eden düzensiz göçmenleri taşıyan lastik bot su alması sonrası ölümle burun buruna geldiler.

Kaymakam şehit ve gazi annelerini unutmadı

Muğla’nın Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak, Anneler Günü nedeniyle şehit ve gazi ailelerini ziyaret ederek Anneler Günü'nü kutladı.

Oryantiring eğitimi gençlere yön veriyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, "Biz Bir Takımız" Projesi kapsamında öğrencilere 14 haftalık bir oryantiring eğitimi sundu. Eski Muğla sokaklarında gerçekleştirilen eğitimler, gençlerin doğa sporlarına ilgisini artırırken, takım ruhunu da güçlendirdi.

Yunanistan’a yüzmeye çalıştı

Yunan adalarına yüzerek geçmeye çalışan kaçak göçmen yakalandı

Kaçakçılar tutuklandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından durdurulan bir kamyonun kasasında yakalanan 41 düzensiz göçmeni yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalışan iki göçmen kaçakçılığı şüphelisi tutuklandı.

Tatbikat devam ediyor

Denizkurdu-2/2024 tatbikatı devam ediyor

Belediye Başkanı Köksal’dan Anneler Günü mesajı

Menteşe Belediye Başkanı ve Şehir Plancısı Gonca Köksal, Anneler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Annelik, yalnızca biyolojik bağlarla değil, fedakârlık ve özveriyle tanımlanan en güçlü sevginin de bir ifadesidir" dedi.

Öğrencileri taşıyan midibüs uçuruma yuvarlandı: 25 yaralı

Antalya’ya geziye giden ve Ortaca ilçesine dönüş yapan içinde 22 öğrenci, 2 öğretmen ve bir sürücünün bulunduğu midibüs, yağışlı havanın etkisi ile Göcek rampalarında sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole uçtu.

İngiliz çiftin kavgası kanlı bitti: 1 ağır yaralı

Otel odasında boğazından kesici aletle yaralanmış şekilde kanlar içerisinde bulundu

GEKA’nın desteklediği ‘Coğrafi İşaret ve Gastronomi Turizmi’ eğitimi sona erdi

Muğla Valiliği ve MUTSO iş birliğinde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Teknik Destek Programı çerçevesinde Muğla Ticaret İl Müdürlüğü katkılarıyla iki gün süren “Gastromuğla-Coğrafi İşaret ve Gastronomi Turizmi” eğitimi tamamlandı.

Datça’da Motosiklet sürücülerine ‘Kask’ dağıtıldı

Muğla’nın Datça ilçesinde Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Datça Kaymakamının da katılımı ile motosiklet sürücüleri Kask takmaları konusunda uyarıda bulunulurken, kaskı olmayan sürücülere Kask hediye edildi.

Rus kardeşler, Bodrum’da sergi açtı

Rus ikiz kardeşlerin Valentina ve Helen Chernykh'in “Yansımam” isimli resim sergisi, Muğla’nın Bodrum ilçesinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.