Vasiyet Haberleri

Vasiyet Haberleri

Babalarının vasiyetini yerine getirdiler

Muğla’nın Milas ilçesindeki Kızılcayıkık İlkokulu’nda hayırsever bir vatandaşın vasiyeti sonrasında yapılan tadilat işlerinin ardından öğrenciler okullarına kavuştu.

Fatma Girik'in mirasında hukuk mücadelesi

Merhum sanatçı Fatma Girik’in yeğeni Fatma Ahu Turanlı ve kardeşi Müesser Girik’in avukatları Sabit Emekdar ve Eylem Pektaş, vasiyetnamenin iptaline ilişkin dava açan Günay Girik’in iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Bugüne kadar Fatma Ahu Turanlı’ya karşı atılan iftiralar ve yaşanan bu itibar suikastının de ayrıca yargıya taşınarak hesabının sorulacağının da bilinmesini istiyoruz” dediler.

Vefat eden eşinin vasiyetini yerine getirdi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde hayırsever Mehmet Yılmaz Güneri tarafından vefat eden eşi Leman Güneri anısına yaptırılan cami, düzenlenen törenle açıldı. Tören sonrası cuma namazı kılındı.

Müslüman olan İngiliz, koronaya yenildi

Yaklaşık 10 yıldır hayat arkadaşı Pınar Urav ile Fethiye'nin Üzümlü Mahallesi'nde yaşayan İngiliz uyruklu Adrian Jhon Vickers, İstanbul'da yakalandığı koronavirüse yenik düştü. 1988 yılında İstanbul'da müslüman olan emekli avukat ve iki çocuk babası Adrian Jhon Vickers'ın cenazesi, vasiyeti üzerine Fethiye'ye getirilip Üzümlü Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Arif İsmet Vidinli’nin vasiyeti yerine getirildi

Bodrum’un kültürüne, dokusuna ve coğrafyasına uygun her türlü projeye imza atan Bodrum Belediyesi, Bodrum sevdalısı hayırsever iş insanı merhum Arif İsmet Vidinli’nin vasiyetinin yerine getirilmesine destek oldu.

EŞİNİN KÜLLERİNİ YAMAÇ PARAŞÜTÜYLE DENİZE SAVURDU

İngiltere'de hayatını kaybeden İngiliz kadının külleri, vasiyeti üzerine çok sevdiği Muğla'nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütü ile gökyüzünden Ölüdeniz'e saçıldı. Tatilini Ölüdeniz'de geçiren İngiliz vatandaşı Beverley Ann Stoddart (74) kanser hastalığı nedeniyle 20 Aralık 2017'de İngiltere'de hayatını kaybetti. Patrıck Stoddart, tatile geldikleri dönemde eşi Beverley Ann Stoddart öldüğünde küllerinin çok sevdiği Ölüdeniz'den yamaç paraşütü ile denize dökülmesini vasiyet etti. Patrick Stoddart (76), eşinin 2016 yılında Babadağ'dan uçuş yaptığı yamaç paraşütü pilotu Şenol Arat ile Babadağ'ın bin 200 metre pistinden uçuş yaptı.

ALMANYA'DA ÖLDÜ, FETHİYE'DE KÜLLERİ DENİZE DÖKÜLDÜ

Almanya'nın Nürnberg kentinde geçen 23 Şubat'ta yaşamını yitirdikten sonra bedeni yakılan Alman 71 yaşındaki Peter Hencke'nin külleri, vasiyeti üzerine yıllardır birlikte yaşadığı 68 yaşındaki eşi Anita Hencke tarafından kavanozla Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne getirilerek Fethiye Körfezi'ndeki Turunç Pınarı Koyu'nda denize döküldü.