Vatandaşlık Haberleri

Vatandaşlık Haberleri

Nüfus Müdürlüğü’nde Hafta Sonu Mesaisi 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimler çerçevesinde kimlik kartı talepleri için nüfus müdürlüklerinin 27-28 Mayıs'ta açık bulundurulacağını ve işlemlerin randevusuz gerçekleştirileceğini duyurdu.

SÜRÜCÜ BELGESİ ÜCRETİ HAKKINDA AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme ücretinin, süre sonu olan 31 Aralık 2024'e kadar 15 lira olarak devam edeceğini duyurdu.

BAŞKAN ÇIRALI, “ÜYELERİMİZİ OY KULLANMAYA DAVET EDİYORUM”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, Cumartesi günü Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde saat 09.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan FTSO seçimlerine tüm üyeleri vatandaşlık görevlerini yapmak üzere davet ederken, “Ne yazık ki seçim çalışmaları kapsamında bazı arkadaşlar bel altı karalama çalışmaları ile seçim çalışması yapıyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası bu durumlara kesinlikle alışkın değildir. Odanın itibarını zedelemeye kimsenin hakkı yok” dedi.

MUĞLA'DA KPSS HEYECANI

2022 Önlisans KPSS Sınavı Muğla'da da başladı. Heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Muğla’da bin 441 vatandaş adreste nüfus hizmeti verildi

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 'Adreste Nüfus Hizmeti' projesi kapsamında Muğla'da 2021 yılı ve 20222 yılının ilk ayında toplam Bin 441 vatandaşın nüfus işlemleri adreslerinde yapıldı.

Muğlalı avukattan sel felaketine suç duyurusu: Vatandaşlık görevimi yaptım

Muğlalı Avukat Canan Karaosmanoğlu, Karadeniz Bölgesi’nde şiddetli yağışların ardından yaşanan, sel felaketine ilişkin, Kastamonu İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Karaosmanoğlu suç duyurusunun ardından yaptığı açıklamada, “Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım hem de bir hukukçuyum. Hukukçu kimliğim ile vatandaşlık görevimi yapmak, sorumluların bulunması ve tekrar bu olayların yaşanmaması için bu suç duyurusunda bulundum” dedi.

Nagihan Bulut’tan Seçmene Çağrı

Seçime bir gün kala İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Nagihan Bulut, seçmenlere sandığa gidin çağrısı yaptı. Türkiye’de 5 yıl boyunca seçim olmayacağının altını çizen Bulut, “Tüm seçmenler sandığa giderek seçme hakkını kullanmalıdır. Bu bir vatandaşlık görevidir. Vatandaşlarımız sandığa giderek bu görevi yerine getirmelidir” dedi. Seçim sürecinin Fethiye’de nezaket içinde geçtiğini ifade eden Bulut, diğer adaylara ve parti yöneticilerine de bu sürece sundukları katkıdan dolayı teşekkür etti.