Vefa Projesi Haberleri

Vefa Projesi Haberleri

'Vefa Projesi' gönüllere dokunmaya devam ediyor

Muğla Marmaris Kaymakamlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy başkanlığındaki 'Vefa projesi' ile 65 yaş üstü vatandaşlara umut olmaya devam ediyor.

Dalaman’da yaşlılara yönelik vefa projesi devam ediyor

Muğla'nın Dalaman ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca ilçe merkezi ve mahallerinde yaşayan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç 30 vatandaş için proje uygulanıyor.

“Ahde Vefa” Projesi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, hayırsever iş insanı Sıtkı Davut Koçman anısına kitap hazırladı.“Ahde Vefa Projesi” olarak ortaya çıkan eser, hem gelecek kuşaklar hem de kendisini yakından tanımak isteyenler için önemli bir kaynak görevi üstlenecek.

Gönülden Gönüle Vefa Projesi Tanıtıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bünyesinde 65 yaş üstü yaşlılarımız, imkânı kısıtlı gençlerimiz ve köy okullarında okuyan öğrencilerimiz için destek amacıyla bir proje hazırlandı. 

Öğrencilerden sağlık çalışanlarına battaniye

Fethiye’de Menteşeoğlu Şehit Orçun Munyas İlkokulu öğrencileri, sağlık çalışanalrı için ‘her ilmek bin teşekkür’ projesi kapsamında ördükleri battaniyeleri Fethiye Devlet Hastanesi doktor ve çalışanlarına hediye ettiler. Pandemi sürecinde çok fazla emek harcayan, hayatları pahasına hastaların canlarını kurtarmak için çaba gösteren sağlık çalışanlarına moral ve motivasyon arttırmak için öğrenciler tam 102 battaniye örüp, Fethiye Devlet Hastanesi çalışanlarına 14 Mart Tıp Bayramında dağıttı. Menteşeoğlu Şehit Orçun Munyas İlkokulu Proje Sorumlusu Rümeysa Işık, “Onlara olan minnet borcumuzu ödemek için öğrencilerimiz ve velilerimiz ile battaniyeler tasarladık. Bir vefa projesidir” dedi. Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Okulu ise, “Gerçekten çok büyük incelik, maddi anlamdan ziyade bizim için manevi anlamı çok büyük” ifadelerini kullandı.

Koçman’ın biyografisi kaleme alınacak

Merhum Sıtkı Davut Koçman’ın ilimize ve Türk yükseköğretimine katkılarını ölümsüzleştirmek amacıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından biyografi kitabı hazırlanacak. “Ahde Vefa Projesi” olarak ortaya çıkacak biyografi kitabı, Sıtkı Davut Koçman’ın adını yaşatacak.