Yandı Haberleri

Yandı Haberleri

Seydikemer'de Tır Yangını

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde seyir halindeyken alev alan tır cayır cayır yandı.

Hangi banka ne kadar faiz veriyor?

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yükselişe geçen mevduat faizleri yatırımcısını sevindirmeye devam ediyor. Faizlerde yüzde 56 bandı da aşıldı ve yüzde 60'a dayandı. Peki, hangi banka ne kadar faiz veriyor? İşte 3 aylık vadede 1 milyon TL'nin getirisi...

Sloganı “Beni Unutma” Olan Fethiye Alzheimer Derneği Unutulmaktan Dert Yandı

Fethiye Belediyesi tarafından tahsisi yapılan ve gönüllüler tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan Fethiye Alzheimer Derneği, unutulmaktan şikayet ediyor. Hastaların kendilerini unutmasına alışık olduklarını ama yetkililerin kendilerini unutmasından büyük rahatsızlık duyduklarını anlatan yetkililer, Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’dan yardım istedi.

Bodrum Güvercinlik 3 Yılda Yeşerdi

Muğla tarihinin büyük orman yangınlarının yaşandığı 2021 yılında Bodrum Güvercinlik Mahallesinde yanan 80 hektar alan tekrar yeşile büründü. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey yanan sahanın yandıktan sonra Eylül 2021 yılındaki durumunu ve 2024 yılı Şubat ayındaki son halini paylaştı.

Menteşe’de Evin Çatısına Yıldırım Düştü, Çatı Alev Alev Yandı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bir evin çatısına yıldırım düştü. Çatıda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Aydın Ayaydın’ın Seçim Otobüsü Yandı

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın’ın seçim otobüsü Seydikemer’de yandı.

Bakımdan Alınan Otomobil Yarım Saat İçinde Yandı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde meydana gelen araç yangını vatandaşları korkuttu. İddiaya göre yanan otomobilin yarım saat önce bakımdan çıktığı öğrenildi.

Başkan Oktay, “2024 umudun yılı olacak”

Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 2023 yılında birçok acıyla yüreklerimizin yandığını belirterek, “2024 yılının acıları dindirip güzellikler getirmesi umuduyla tüm vatandaşlarımıza barış, sağlık ve mutluluk diliyorum” dedi.

Yılan Adası’nda yangın ve patlama

Milas ilçesi Boğaziçi Mahallesi yakınlarında bulunan Yılan Adası'nda bir evde meydana gelen yangında prefabrik ev alev alev yandı.

Mustafa Koyuncu, 'Acımız büyük'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, 12 askerimizin şehit olduğu saldırılar ile ilgili basın açıklaması yaptı. İlçe Başkanı Koyuncu, “12 vatan evladımızı bölücü terör örgütünün hain saldırılarında şehit verdik. Yüreğimiz yandı, bağrımıza taş oturdu. Acımız büyük” ifadelerini kullandı.

14 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen kaçakçısı yakalandı

Muğla’nın Datça ilçesinde yasa dışı yollardan çıkış hazırlığında olan ve bindikleri teknenin arıza yapması sonucu yandım talebinde bulunan 14 düzensiz göçmen kurtarıldı.

405 hektar ormanlık alan yandı

Türkiye’de yangına en hassas iller arasında yer alan ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Muğla ve Aydın illerinde 2023 yılı 1 Ocak-20 Kasım tarihleri arasında toplam 502 adet orman ve ziraat alanı yangınında, 819 hektar alan yandı.

Çiftçi Aykut Özal: “Ürünlerimizi yok pahasına satıyoruz”

Fethiye’de, Cuma günleri kurulan Üretici Pazarında üreticiler, artan maliyetlerden ve piyasanın durumundan dert yandı. 

İşçilerin kaldığı inşaat konteynerleri alev aldı

Muğla'nın Milas ilçesinde devam eden bir inşaatta bulunan konteynerler alev aldı, yangın iş makineleri ile toprak atılarak söndürüldü.

Milas'ta araç yangını panikletti

Muğla’nın Milas ilçesinde park halindeki ticari araçta meydana gelen yangın panikletti.

Fethiye’de takla atan araç alev alev yandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kontrolden çıkarak takla atan araç alevlere teslim oldu.

Araç Kiralama Firması Yandı

Milas-Bodrum yolu üzerinde bulunan bir araç kiralama firmasına ait iş yerinde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangında iş yeri içeride bulunan araçlarla birlikte yandı. Maddi hasarın milyarlarla ifade edildiği yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Toklu, “Köktener benim için ata emaneti”

İş insanı Mustafa Toklu, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Toklu, Köktener ile dostluklarının eskiye dayandığını belirterek “Köktener benim için ata emaneti” dedi.

3 hektar ormanlık alan yandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesine 65 kilometre uzaklıkta Denizli sınırında bulunan kırsal Otmanlar mahallesinde gece saatlerinde başlayan oran yangını sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

Araçta Başlayan Yangın Ağaçlara Sıçradı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde park halindeki araçta başlayan yangın yol kenarındaki ağaçlara sıçradı.

Pazarcılar Odası Başkanı Adem Hıra; “Satışta Azalma Var.”

Fethiye’de salı günleri kurulan semt pazarında hayat pahalılığı son gelen zamlar ile birlikte pazarcı esnafını da etkiliyor. Fethiye ilçesinde salı günleri kurulan semt pazarına Fethiye'nin yanı sıra çevre ilçelerden de turlarla turist gelince, pazarda hareketlilik yaşansa da pazarcı esnafı satışların düşük olmasından dert yandı.

Kaza yapan araç yandı

Muğla'nın Menteşe İlçesi Karabağlar Yaylası içinde yanan araç, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Pazarda Fiyatlar Cep Yakıyor

Temmuz ayında dövizdeki hızla artışın ve akaryakıta gelen ötv zammının getirdiği hayat pahalılığı halk pazarına yansıdı. Fethiye’de her hafta Salı günleri kurulan  Salı pazarında vatandaşlar pahalılıktan pazarcı esnafı da satışların düşmesinden dert yandı. 

18 ayrı suçtan kaydı çıktı

Milas-Bodrum karayolu Havalimanı kavşağında 14 Temmuz’da başlayan orman yangınının faili jandarmanın teknik ve fiziki takibi sonrası kısa sürede yakalandı. Şüphelinin aracı ile giderken ormanlık alana torpil attığı ortaya çıktı.

Seyir Halindeki Minibüs Alev Alev Yandı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde seyir halindeyken yanmaya başlayan minibüs kullanılamaz hale geldi.

Denizli Muğla karayolunda orman yandı

Denizli-Muğla karayolu Orta Yaraş mevkiinde orman yangını meydana geldi.

Yangın için kurduğu sistem ile milyonlarca lira zarardan kurtuldu

Muğla’nın Datça ilçesinde enerji nakil hattından çıktığı açıklanan ve 25 hektar otluk ve makilik alanın yandığı yangının ortasında kalan bir çiftlik, çevresine örülen fıskiye sistemi ile milyonlarca liralık zarardan kurtuldu.

Araç sürücüleri yangına karşı uyarıldı

 Son iki yıldır büyük orman yangınlarının yaşandığı, 5 bin hektardan fazla ormanlık alanın yandığı Muğla’nın Marmaris ilçesi Orman İşletme müdürlüğü ekipleri yeni yangınların çıkmaması adına ilçe girişlerinde sürücülere broşürler dağıtıp yangınları önleyici tedbirleri anlattı.

Uydular Yine Merak Uyandırdı

Bodrum’da gece saatlerinde görülen Starlink uyduları, merak uyandırdı.

Depo olarak kullanılan ev yandı

Akarca Mahallesi’nde depo olarak kullanılan bir evde yangın çıktı.