Yapılar Haberleri

Yapılar Haberleri

Ula'da bahar şenlikleri coşkusu başladı

 Ula Kaymakamlığı, Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu işbirliğinde, 19 Mayıs Gençlik Haftası'na erken bir başlangıç yapılarak bahar şenlikleri düzenlendi. Bahar Şenliği, meslek yüksekokulunda gerçekleşti ve birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Ortaca’ya Araç Muayene İstasyonu Yapılacak

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir’in girişimleri ile Cumhuriyet Mahallesi yeni hal üzerindeki belediyeye ait alana yapılacak olan sabit araç muayene istasyonu inşaatı çalışmaları için gerekli anlaşmalar yapılarak imzalandı.

Köyceğiz MTAL’nin 3 Tasarım 1 Marka Tescili Yapıldı

Muğla’nın Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından başvurusu yapılan 3 tasarım tescili ve 1 marka tescili, Türk Patent Kurumu tarafından tescili yapılarak tasarım tescil ve marka tescil bültenlerinde yayınlandı.

Bodrum’a 4'üncü Halk Plajı Geliyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın halk plajı yapacağı sahili işgal eden yapılar kaldırılırken, bölgeye 4'ün halk plajı yapılacak.

İlçe Teşkilatı Görev Dağılımı Yaptı

AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığı görevine Arif Bozyel’in atanmasının ardından görev dağılımı yapılarak, yürütme kurulu belirlendi.

Başkan Gümüş: ‘Kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz’

Menteşe Belediyesi tarihi yapıları restore ederek kentin kültürel mirasına sahip çıkıyor. Menteşe’de 400’e yakın tescilli sivil mimarlık örneği taşıyan yapılara her geçen gün yenilerini ekleyen Menteşe Belediyesi, bugüne kadar 4 tarihi yapıyı restore ederek kültür turizmine kazandırdı.

Akçova mahallesinde 15 km yol açımı yapıldı

Menteşe Belediyesi tarafından yapılan yol çalışmaları kapsamında kırsaldan kente yollar güvenli ve modern bir görünüme kavuştu. 2023 yılında 53 bin 500 metrekare kilit parke taşı kaplama, 82 bin 426 metrekare beton yol kaplama, 20,5 kilometre yol açımı ve 700 kilometre yol tesviye çalışması yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Marmaris'te polisler "kadına el kalkamaz" dedi

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kadına yönelik şiddetle mücadele 2023 faaliyet planları dahilinde halk eğitim merkezi sınıflarını ve yüksekokulları ziyaretler etti. Ziyaretlerde kadına karşı şiddetle mücadele ve KADES uygulamasının tanıtımı yapılarak uygulama hakkında bilgiler verildi.

Seydikemer Tabelası Büyük Beğeni Topladı

Seydikemer Belediyesi tarafından, ilçenin görselliğine renk katacak çok güzel bir çalışma daha yapılarak Uğurlu ve Beşkavak’a “Seydikemer” tabelası konuldu. Tabela, ilk günden itibaren büyük beğeni topladı.

Muğlalı bisikletçiler 2023’ü başarı ile tamamladı

Muğlalı bisikletçiler sezonun son bisiklet yarışı olan ve İstanbul Beykoz’da düzenlenen Türkiye Kupası puanlı yol yarışında büyüklerde Türkiye üçüncülüğünü elde etti. U23 erkekler kategorisini de 2023 Türkiye 2’’ncisi olarak kapatan Muğla Karya Bisiklet takımın genç sporcusu İsmail Mert Bozkurt Türkiye 5’incisi olarak alt yapılarda da gelecek vaat etti.

Güney Kore’nin yapılarını Türkiye’nin doğal taşları süsleyecek

Türkiye’de en fazla doğal taş rezervine sahip illerin başında gelen Muğla’da madencilik faaliyetleri her geçen gün artarken Ege Maden İhracatçıları Birliği Güney Kore ile yapılan görüşmeler sonucu, Güney Kore’nin doğal taş ithalatında hedef Pazar olduğunu açıkladı.

Özdemir, "Cilalı Kaldırımlar Sakatlıyor"

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesinde, Eski Zafer Partisi Muğla İl Başkanı Kübra Bilginer tarafından gerçekleştirilen kahvaltılı etkinlikte, bölgemizdeki ve ülke genelindeki görme engelli bireylerin günlük yaşantılarında karşılaştıkları zorluklar, gerek yasa düzenleyicileri, gerekse yerel yönetimler tarafından engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması gerektiğine vurgu yapılarak, görme engellilerin güvenli bir şekilde sokaklarda, sosyal hayatın içinde olmaları için yapılması gerekenler konuşuldu.

'Kaskınla Yol Ver Hayata' sloganı ile eğitim verildi

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından "Kaskınla Yol Ver Hayata" el broşürleri dağıtılarak, hem kontrol hem de yerinde farkındalık bilgilendirmesi yapılarak, hedef kitle motosiklet kullanıcılarına yönelik toplantı ve Temel Motosiklet Sürüş Bilgileri ile uygulamalı eğitim verildi.

‘Çevreye verilen zarar en aza indiriliyor’

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve bir boya firmasının imzaladığı protokol dahilinde Türkiye'de ilk defa eski bir belediye binasının dış cephe boyası ısı yalıtımı yapılarak her mevsim hem içerden hem dışardan tasarruf sağlanmaya başlandı.

Barajın su seviyesi düştü, tarihi köy evleri ortaya çıktı

 Muğla'da 8 bin 300 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayan Milas Derince Barajındaki su seviyesinin düşmesi ile birlikte, baraj kıyısında bulunan eski köyün yapıları gün yüzüne çıktı.

Belediye'den tercih danışmanlığı hizmeti

Marmaris Belediyesi, üniversite tercih döneminde öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti sundu. Uzmanlar tarafından detaylı bilgilendirme yapılarak doğru tercih konusunda öğrencilere ve ailelerine yardımcı olundu.

Stratonikeia’da unutulan meslekler yeniden yaşatılacak

UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde yer alan dünyanın en büyük mermer antik kenti Stratonikeia antik kentinin girişinde yer alan birinci köy meydanındaki tarihi yapılar restore edilerek günümüzde unutulmaya yüz tutmuş meslekler yaşatılacak.

İçme Suyu Projesi paydaş katılım toplantısı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris Bozburun Yarımadası’nda içme suyu projesi başlatıyor. Proje çerçevede Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerini içine alan toplam 52 bin metre içme suyu hattı yapılarak bölgelere aralıksız su sağlanacak.

“Kentsel altyapılar iklim değişikliğine hazır hale getirilmeli”

Dünyayı etkisi altına alan iklim değişikliğinin en büyük zararı büyük kentlerde yaşanırken, altyapıların iklim değişikliğine uygun hale getirilmesi durumunda hasarın daha az zararla atlatılabileceği ifade edildi.

Kaçak yapı yıkımları devam ediyor

Fethiye Belediyesi tarafından kaçak yapıların yıkımı devam ediyor.

CEMAL METİN AVCI’YA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET, KARDEŞİNE 4 YIL HAPİS

Muğla’da erkek arkadaşı tarafından öldürülen Pınar Gültekin cinayetinde Muğla’da görülen davada karar açıklanmış ve cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı hakkında tahrik indirimi yapılarak 23 yıl hapis cezası, diğer sanıklar ise beraat etmişti.

MARMARİS'TE KAÇAK BİNALAR YIKILIYOR

Marmaris Belediyesi, ilçede imar kanununa aykırı yapılan yapılarla mücadelesini sürdürüyor.

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI OKTAY: "KİMSE SİYASET PEŞİNDE KOŞMASIN"

Marmaris’te kaçak yapılara karşı mücadeleye devam ettiklerini söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, belediye meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Oktay, “Yıkımları hızlandırdık. Ama bu işi günlük siyasete de alet etmemek gerekiyor. Bu nedenle yarın köylerde yıkımlar devam ederken kimse siyaset peşinde koşmayacak. Çünkü bundan a’dan z’ye hepimiz zarar görüyoruz” şeklinde konuştu.

KAÇAK YAPILARA BETON DÖKÜMÜNE İZİN YOK

Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak yapılarla mücadele kapsamında, ilçede faaliyet gösteren beton döküm firmalarına “ruhsatsız yapılara beton dökülmemesi” yönünde resmi yazı gönderildi.

FETHİYE'DE KAÇAK YAPILARA YIKIM UYGULANIYOR

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kaçak yapıların yıkımına devam ediliyor.

KAÇAK YAPILARA BETON YASAĞI

Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak yapılarla mücadele çerçevesinde, ilçede faaliyet gösteren beton döküm firmalarına “ruhsatsız yapılara beton dökülmemesi” yönünde resmi yazı gönderildi.

CHP'Lİ BURAK ERBAY; KARAYOLLARINDA ACİL TEDBİRLER ALINMALI

Menteşe Salihpaşalar kavşağında meydana gelen ve 15 yaşındaki lise öğrencisi Sıla Akgü’ün hayatını kaybettiği kaza nedeniyle Menteşe Kent Konseyi tarafında düzenlenen basın açıklamasına katılan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, bir an önce trafik ışıklılarının konulmasını ya da alt-üst geçit yapılarak gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Sıla Akgül’ün ailesi, arkadaşları, Salihpaşalar halkı ve civar köylerden yurttaşların katıldığı açıklama sonrasında yol kısa süreliğine trafiğe kapatıldı.

TGK’DAN, BİK YÖNETMELİK TASLAĞI’NA İLİŞKİN “GERÇEKÇİ OLUNMALI” ÇAĞRISI

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu tarafından yazılı bir açıklama yapılarak, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 13 Ocak Cuma günü BİK Genel Kurulu’na sunulacak olan “Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği” taslağının içeriğine ilişkin “ağır şartlar, gerçekçi olarak değiştirilmeli” çağrısı yapıldı.

FETHİYE'DEKİ KAÇAK YAPILAR YIKILDI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kaçak yapılarla mücadelede Faralya Mahallesi'nde bulunan kaçak yapılarla ilgili, gerekli yasal sürecin tamamlanmasının ardından yıkım çalışmaları başladı.

BODRUM’DA 1 YILDA 210 KAÇAK YAPI YIKILDI, 1650 YAPI MÜHÜRLENDİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2022 yıl boyunca 475 kaçak yapından 210'u yıkıldı, 1650 yapı ise Bodrum Belediyesi tarafından mühürlendi.