Yasa Haberleri

Yasa Haberleri

Fethiye Arkeoloji Günleri ve Müzeler Haftası’na özel etkinlik

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Arkeoloji Günleri ve Müzeler Haftası’na özel Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde bilgilendirme konferansı yapıldı. Etkinliğe Fethiye’de yaşayan vatandaşlar ilgi gösterdi.

Tavuk ihracatına sınırlama getirildi! Fethiye esnafı bu duruma ne diyor? Piyasayı nasıl etkiler?

Ticaret Bakanlığı, tavuk eti ihracatını 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verildiğini duyurdu. Fethiye’de esnaf Erkan Gündüz bu durum ile ilgili açıklama yaptı.

Torunum eve geldiğinde harçlık vermemek için kaçıyorum!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan emekli vatandaşlardan Kadri Macar ile Ramazan Uysal, emekli maaşını mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada değerlendirdi. Emekliler, 10 bin lira olan emekli maaşından dolayı dert yanıyor, isyan ediyor. Emekli vatandaşlar bu sefer çok sert konuştu!

Gönüllü kahramanlar durmadan eğitimlere devam ediyorlar

Dünya’da ve Türkiye'de yaşanan doğal afetlerin ardından bir çok duyarlı vatandaş gönüllü olarak arama kurtarma eğitimleri alırken, özellikle acil durumlarda akreditasyon sahibi ekiplerin sayısı gün geçtikçe daha da artıyor. SAR (Search And Rescue) Acil arama kurtarma ekibi Muğla il ekibi, AFAD koordinasyonunda Marmaris eğitim alanında 35 gönüllüye 48 saat sürecek kentsel arama kurtarma eğitiminin ilk gününe başladı.

Böbrek Vakfı ile işbirliği protokolü

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Böbrek Vakfı arasında ‘Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları ile Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tazı Önerileri’ eğitim projesinin protokolü imzalandı.

'Vay Başımıza Gelenler' Oyunu Seyirciden Tam Not Aldı

Fethiye'de yaşayan oyuncular Vay Başımıza Gelenler adlı tiyatro oyununu Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde sahneledi. Bir kez daha kapalı gişe oynayan oyuna Fethiyeli sanatsever vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Tedbirler arttırıldı! Motosiklet girişi yasak

Fethiye Belediyesi zabıta ekipleri Beşkaza Meydanı ve kordon bölgesinde motosiklet denetimlerini arttırdı.

Bilecik, Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nın 1. Ayağı'na ilk kez ev sahipliği yaptı

Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nda sezonun açılış mücadelesi Bilecik ilinde yer alan Endurobil 365 Ekstrem Park’ta yaşandı.

İnternet Medyası İlan Gelirleriyle Daha Güçlü

Basın İlan Kurumu öncülüğünde basın sektöründe yürütülen dijital dönüşüm çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. İnternet haber sitelerinin resmi ilan yayımlama hakkına kavuşması için gerekli olan yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesinin ardından internet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı.

Başkan Ahmet Aras ve 11 ilçe Belediye başkanı Anıtkabir’de

 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve yeni seçilen 11 CHP’li ilçe belediye başkanı Anıtkabir’i ziyaret etti. Aras Anıtkabir özel defterini imzalayarak “Milli değerlerimize bağlı, aklın ve bilimin rehberliğinde insanca yaşam için adil bir yönetim anlayışı benimseyeceğime söz veriyorum” dedi.

Büyükşehir İtfaiyesi Bayram’da 134 Olaya Müdahale Etti

9 günlük Ramazan Bayramı sürecinde yerli ve yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapan Muğla’da, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri vatandaşların güvenli bir tatil geçirmesi için 134 olaya müdahale etti. Ekipler ayrıca Antalya’da yaşanan teleferik kazasında kurtarma çalışmalarına katıldı.

Bodrum’da Ralli Heyecanı Yaklaşıyor

Karya Otomobil Spor Kulübü (KAROSK) tarafından düzenlenen 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, 26-28 Nisan tarihlerinde Bodrum yarımadasında adrenalin dolu bir hafta sonu yaşatacak.

Türk Halk Müziği'nin sevilen sesi Günhan hayatını kaybetti

Türk halk müziğinin sevilen sesi Şakir Öner Günhan (82), Muğla’nın Bodrum ilçesinde tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti.

Datça'da Bayram Yoğunluğu

Muğla'nın turizm bölgelerinden olan Datça'da bayram yoğunluğu yaşanırken, ilçe genelinde sahiller ve oteller doldu.

Fethiye’de 18’i Çocuk 21 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Muğla’nın Fethiye ilçesi açıklarında Türk karasularından lastik bot ile yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 18’i çocuk toplam 21 düzensiz göçmen yakalandı.

Fethiye’de Bayram Öncesi Yoğunluk

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 9 günlük bayram tatilinin ilk günlerinde tatilci akını yaşanıyor. Şehir dışından gelen araçların Fethiye’ye giriş yapmasıyla beraber Fethiye’de trafikte zaman zaman kilitlenmeler yaşanıyor.

Bodrum’da Patlayan Su İsale Hattında Büyükşehir Ekipleri Çalışma Başlattı

Bodrum’un Torba Kavşağında içme suyu isale hattında yaşanan patlama sonrası, Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri müdahale etti.

Karayiğit, ‘Hal Yasası’nın Bir An Önce Çıkması Lazım!’

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, girdi fiyatlarının devamlı yükselmeye devam ettiğini belirterek bir an önce hal yasasının çıkması gerektiğini söyledi. Karayiğit, Karaçulha Hali ile Fethiye’de kurulan pazarlardaki fiyat farkı ile ilgili de çeşitli açıklamalarda bulundu.

Gezen, ‘Altın piyasası yükselişte’

Fed'in 2024 yılında üç defa faiz indirimine gitmesini beklediklerini açıklamalarının ardından ons ve gram altından yeni rekor geldi. Altın fiyatları yükselmeye devam ederken Tufanlar Kuyumculuk’tan Caner Gezen piyasa hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Fethiye’de Yerel Seçim Yoğunluğu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde sabah saat 08.00 itibariyle oy verme işlemi başladı. Fethiye’de yaşayan vatandaşlar oy verme işlemini sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyor. Okullarda seçim dolayısıyla yoğunluk olduğu gözlemlendi.

Fethiye Belediye Başkan Adayları'nın oy pusulasındaki yerleri belli oldu

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’ne günler kala Fethiye’de yaşayan vatandaşlar, Fethiye Belediye Başkan Adayları’nın oy pusulasındaki sıralamalarını merak ediyor.

Batmak Üzere Olan Bottaki Düzensiz Göçmenleri Sahil Güvenlik Kurtardı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında yasa dışı yollardan Yunanistan adalarına gitmek için bindikleri lastik botun su alması üzerine batma tehlikesi yaşayan düzensiz göçmenleri Türk Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı.

MEAH’ta Sağlıklı Yaş Alma Merkezi Yaşam Polikliniği Hizmete Açıldı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Sağlıklı yaş alma merkezi yaşam polikliniği hizmete açıldı.

304 Yıllık 'Muğla Saraylısı' Geleneği Yaşatılıyor

Ramazan'ın en çok tercih edilen tatlısı 'Muğla saraylısı' 304 yıldır vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Saatcı, “Sokakta Bize Özlem Görüyoruz”

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı beraberindeki heyetle birlikte Muğla makası ile köprübaşı arasındaki esnafları ziyaret etti. Çatalarık Sosyal Tesisleri’nde yaşanan olayla ilgili konuşan Saatcı, “Herkes kendine yakışanı yapar” dedi.

Saatcı'ya Kendi Yaptığı Sosyal Tesiste Halkla Buluşmasına İzin Vermediler

Fethiye Belediyesi mevcut yönetimi, Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı'ya kendisinin yaptırdığı Çatalarık Sosyal Tesisileri'nde toplantı yapmasına izin vermedi. Buna rağmen Saatcı'yı sevenler soğuk havada kendisini dinlemek için tesisin yan tarafındaki boş alana akın etti. Yaşananlara tepki gösteren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, "10 derece soğukta bu kadar insanı sokakta bırakanlara Fethiyeliler 31 Mart'ta gereken cevabı sandıkta verecektir." dedi.

Kökten, Kayaköy’de Coşkuyla Karşılandı

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, mahalle buluşmaları kapsamında Kayaköy halkı ile bir araya geldi. Başkan Adayı Kökten, “Burada yaşadığım için Kayaköy’ün sorunlarını biliyorum” dedi.

Oyun Aynı Oyun, Senaryo Aynı Senaryo!

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, rakipleri tarafından yapılan algı oyunlarıyla ilgili bir vatandaşın sorusunu cevaplandırdı.Vatandaşın "Başkanım, seçime bir hafta kala çekileceğiniz dedikodusu yapıp milletin aklını karıştırıyorlar. Biz inanmıyoruz da, sizden de duymak istiyoruz" sorusuna Saatcı net cevap verdi. Seçimi kaybetme korkusu yaşayanların her seçim öncesinde böyle söylemler geliştirerek aciziyetlerini ortaya koyduğunu söyleyen Saatcı, "Allaha şükürler olsun şimdiye kadar çıktığımız hiçbir yoldan geri adım atmadık. 1 Nisan’dan sonra da Sizlere hizmetkârlık yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Alim Karaca turizm sektörü temsilcileri ile bir araya geldi

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, seçim çalışmaları kapsamında, Denizatı Restaurant’ta, turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

Datça’da 13 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 13 düzensiz göçmen kurtarılırken, ülkeyi yasa dışı yollardan terk etmeye çalışan bir şahıs yakalandı.