Yk Enerj Haberleri

Yk Enerj Haberleri

İnlice Plajı Kaderine Terk Edildi 

Muğla Akbelen ormanlarının Limak ve IC İçtaş iştiraki YK Enerji’nin termik santral için orman sahasını talan etmesi ülke gündemini meşgul ederken, Göcek’teki İnlice plajı’nın kaderine terk edilmesi akıllarda soru işareti bırakmaya devam ediyor. 

YK enerji kamuoyu açıklaması

YK Enerji olarak, 1987 yılından itibaren, yerli kaynaklarımızı kullanarak ülkemizin enerji ihtiyacını karşılıyor, başta bölgemiz olmak üzere Türkiye ekonomisi ve halkımızın refahı için katma değer sağlıyoruz. Elektrik üretimi ve buna yönelik madencilik faaliyetlerimizi dünya standartlarına uygun, sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde yürütüyoruz.

Binlerce YK çalışanı, "Kapatılsın diyenler bize iş, aş verecek mi?”

Binlerce YK çalışanı, aileleri ve bölge esnafı “Kaderimizi başkaları değil biz belirleyeceğiz” mesajı verdi. Santralde bir araya gelen çalışanlar ve aileleri adına bir açıklama yapan YK çalışanı, “Kömürü çıkarmayın, santralleri kapatın diyorlar. Kapatılsın demek dile kolay! Kapanınca burada çalışanlar ne olacak? Nasıl geçineceğiz, evlatlarımızın geleceği ne olacak? Kapatılsın diyenler bize iş, aş verecek mi?” dedi.

Direniş Sürüyor, Gözaltılar Var

Akbelen Ormanı’nda YK Enerji’ye ait kömür madenine karşı zeytin ağaçlarını savunan İkizköylülerin nöbet alanına bugün sabah jandarma ve TOMA’lar sevk edildi. Köylülerin alandaki mücadelesi sürerken 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

11 KİŞİYİ ENKAZDAN ÇIKARAN YK ENERJİ ARAMA KURTARMA EKİBİNE PLAKET

Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından bölgeye giden YK Enerji’nin uzman arama kurtarma ekibi 11 kişiyi enkaz altından çıkardı. Çok sayıda iş makinesi ve temel ihtiyaç malzemelerini de bölgeye taşıyan YK Enerji çalışanları, riskli binalara girerek insanları yeniden hayata döndürdü. YK Enerji Genel Müdürü M. Serhat Dinç, bölgeden dönen 37 kişilik arama kurtarma ekibine gösterdikleri fedakârlık nedeniyle teşekkür plaketi verdi.

YK ENERJİ'DEN DEPREM BÖLGESİNE İŞ MAKİNESİ VE ARAMA KURTARMA DESTEĞİ

Muğla'nın Milas ilçesinde faaliyet gösteren ve IC İÇTAŞ Enerji-LİMAK Enerji ortaklığında işletilen YK Enerji, deprem bölgesinde arama kurtarmada kullanılacak ekskavatörler, kamyonlar, yakıt tankerleri, arazi araçları ve arama kurtarma ekiplerini bölgeye sevk etti.

YK ENERJİ, YENİKÖY İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİ İLE ÇÖKERTME’Yİ YEŞİLLENDİRİYOR

Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (YK Enerji) ve Milas Orman Bölge İşletme Şefliği, geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınından büyük ölçüde etkilenen Milas'ın Çökertme bölgesinin ağaçlandırılması için kolları sıvadı. İlk etapta bölgede yangından etkilenen iki hektarlık alana Yeniköy İlköğretim Okulu öğrencilerinin katılımı ile yüzlerce fidan dikildi.

BARUT ÇİFTİ, AŞKLARINI YK ENERJİ'DE BULDULAR

Ş. (YK Enerji), kurulduğu günden bugüne, ürettiği enerji ile ülke ekonomisine oluşturduğu katma değerin yanı sıra bölgesinde istihdamın da ana kaynağını oluşturuyor. Genellikle bölge halkının istihdam edildiği YK Enerji'de pek çok genç sadece işine değil aşkına da kavuşuyor. Bunlardan biri de YK Enerji'de çalışırken tanışıp evlenen Özlem-Emre barut Çifti oldu.

YK ENERJİ'DEN KÖY OKULUNDAKİ ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE SET

Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ (YK Enerji) tarafından Milas’ın çevre köylerinde eğitim gören okula yeni başlayan öğrencilere kırtasiye seti hediye edildi.

BAĞDAMLARI MAHALLE MUHTARI’NDAN YK ENERJİ’YE TEŞEKKÜR

Muğla'nın Milas ilçesi Bağdamları Mahallesi Muhtarı Dursun Gün, mahallesinde yapılan ve köy halkının hayatını kolaylaştıran çalışmalara verdikleri destekleri için Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye (YK Enerji), teşekkür etti.

YK ENERJİ, 13. KARİA KARİALILAR VE MYLASA SEMPOZYUMU’NUN ANA SPONSORU OLDU

Maden sahalarında sürdürdüğü arkeolojik kazıların yanı sıra Ören Arkeopark'a verdiği destekle Milas'ın tarihinin gün yüzüne çıkmasını destek veren Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş, 13.Karia Karialılar ve Mylasa Sempozyumu'nun ana sponsoru oldu.

YK ENERJİ, KALDER İLE ‘İYİ NİYET BİLDİRGESİ’ İMZALADI

Türkiye'nin elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 2.5'ini karşılayan, bölge halkına öncelik tanıyan istihdam politikası ve gerçekleştirdiği rehabilitasyon çalışmaları ile sektörüne öncülük eden YK Enerji, kalite ve mükemmellik yolculuğunda Ulusal Kalite Hareketi'ne katıldı.

YK Enerji bünyesinde çalışan 30 köylü kadın, 5 bin yıllık tarihi gün yüzüne çıkarıyor

Maden sahalarında kömür çıkarmadan önce yapılan arkeolojik kazıların gizli kahramanları Milaslı köylü kadınları. 30 köylü kadın ellerinde kazma, kürek ve fırçalarla Milas'ın tarihine ışık tutuyor.

Madencilerin eşleri ve kızları hünerlerini sergiledi

Muğla Milas'ta faaliyet gösteren YK Enerji çalışanlarının eşleri ve kızlarının yılsonu sergisi ziyaretçilerden tam not aldı. Firma tarafından madencilerin eş ve kızlarına yönelik açılan kurslarda hem meslek edinip hem de üretim yapan kadınların sergisi protokol tarafından açıldı.

YK Enerji, öğrencilere çevre bilinci aşıladı

Çocuklarda çevre bilincinin oluşturulması amacıyla etkinlik gerçekleştiren YK Enerji, Dünya Çevre Günü'nü öğrencilerle birlikte kutlayarak, atıkları topladı.

YK Enerji’den kamuoyu açıklaması: Ülkemiz ve bölgemiz için hayati bir görevi yapıyoruz

Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi yaptığı basın açıklaması ile devam eden süreci ve çalışmaları hakkında kamuoyu bilgilendirmesi yaptı.

Tek sortide 15 ton su boşaltma kapasitesi olan helikopter çalışmalara başladı

Muğla'da yaklaşık 2 haftadır devam eden orman yangınları ile mücadele tüm hızıyla devam ederken, sadece devlet değil özel kurum ve kuruluşlar yangınla mücadele için seferber oldu. Söndürme çalışmalarına destek vermek için Muğla Milas'ta bulunan YK Enerji'nin Belarus'tan büyük ve kapsamlı yangınlarda kullanılan MI-26 tipi bir helikopter kiralayarak Türkiye'ye getirdiği öğrenildi. Mürettebatı ile Muğla'ya gelen helikopter yangın söndürme çalışmalarına başladı.

YK Enerji’den rahatlatan açıklama; ''Her türlü tedbir alınmış durumda''

Muğla'da 7 gündür etkili olan orman yangınlarında en hassas bölgelerin başında gelen Kemerköy Termik Santral yönetimi, bölgede her türlü tedbirin alındığını açıkladı. Termik Santral olarak bir yandan bölgedeki yangınlara gerekli desteği verirken, diğer yandan da santral bölgesinde söndürme ekiplerinin yanı sıra kendilerinin de her türlü tedbiri aldıklarını belirten YK Enerji Yönetimi, açıklaması ile adeta yüreklere su serpti.

YK Enerji dünü aydınlatıp geleceğe ışık tutuyor

Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Milas Müze Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Akademisyenlerinin ve yöre halkının gayret ve çabaları ile kültür varlıkları, bilimsel belgeleme ve restorasyon çalışmalarının ardından aslına uygun biçimde taşınarak Milas Ören Arkeopark Alanı'nda meraklıları ile buluşmaya hazırlanıyor.