Yoğun Bakım Haberleri

Yoğun Bakım Haberleri

MEAH’ta Yoğun Bakım Hemşirelik Sertifika Eğitimi Başladı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2024 yılı 1. Dönem yoğun bakım hemşireliği sertifikalı eğitim programı başladı.

Milas’ta görev yapan doktor amansız hastalığa yenik düştü

Muğla’nın Milas ilçesinde uzun yıllar aile hekimi olarak çalışmakta olan Dr. Ali Özbey (59) amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti.

Sigorta şirketi, yoğun bakımdaki müşterisini yüzüstü bıraktı

 Fransa'dan Türkiye'ye tatile gelen Fransız Chaigneau ailesi; sigorta şirketi, elçilik ve Fransız makamlarının duyarsızlığı yüzünden ortada kaldı.

Şarkıcı Sıla'nın annesi Muğla’da yoğun bakıma kaldırıldı!

Ünlü şarkıcı Sıla, geçtiğimiz yıl babasını kaybetmişti. Henüz babasının yasını tutan Sıla, annesinin hastaneye kaldırılmasıyla korku dolu anlar yaşadı.

Eşi tarafından havuzda baygın bulundu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde tatil yaptığı villanın yüzme havuzunda eşi tarafından baygın halde bulunan ve yoğun bakım ünitesine alınan Hasan Bayhan(63), yaşam savaşını kaybetti.

Balık tutmak isterken yüksek gerilim akımına kapıldı

Tatil için gittiği memleketi Muğla'nın Seydikemer ilçesinde balık tutmak isterken elektrik akımına kapılan Aydın'ın Çine ilçesinde görev yapan ilkokul müdürü Korhan Karaca (46), yoğun bakıma alındı.

MİLAS’LI ŞEHİT BABASI FERHAT GİRGİN, YOĞUN BAKIMDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

Muğla'nın Milas ilçesi Dibekdere Mahallesi'nde İkamet eden, Milaslı şehit Talat Girgin'in babası Ferhat Girgin Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

KAÇAK ALKOL YÜZÜNDEN KOMAYA GİREN ŞAHIS HAYATINI KAYBETTİ

Muğla'nın Ortaca ilçesinde kaçak alkol içtiği için fenalaşarak hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan şahıs hayatını kaybetti.

YOĞUN BAKIMDA TEDAVİ GÖREN ÇAĞ’A, KAÇAK ALKOL SATAN KİŞİLER YAKALANDI

Muğla'nın Ortaca ilçesinde kaçak alkol yüzünden komaya giren Halil Çağ'a alkolü sattığı iddia edilen 2 kişi Jandarma'nın operasyonu ile gözaltına alındı.

Yoğun bakım servisinde covid tartışması

Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi'nde iddiaya göre covid pozitif olan bir hastanın negatif olan hastalarla aynı servise konulması istenince hastane yönetimi ile hekimler arasında tartışma yaşandı. Durumu uygun bulmayan servisteki doktorlar ve sağlık görevlileri, kendilerine gelen talimatı tutanak ile uyguladı.

Havuza düşen minik Yiğit 4 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, su dolu yüzme havuzuna düşen Yiğit Kesler (2), yoğun bakımdaki 4 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Datça’ya yoğun bakım servisi kuruluyor

Muğla Datça ilçesinde kurulacak olan yoğun bakım servisi Nisan ayında hizmete girecek.

Fethiye’de Yoğun Bakım Yatakları Doldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25- 31 Aralık tarihleri arasında korona virüs vaka sayısının en çok arttığı 10 ili paylaştı.Listede Muğla altıncı sırada yer aldı.Fethiye’de de her gün yaklaşık 150 pozitif vaka tespit edildiği öğrenildi.

Bodrum Belediyesi Barınaklarında Can Dostlar Emin Ellerde

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, modernize ve tadilat çalışmalarının devam ettiği Torba Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Başkan Aras, ameliyathane, yoğun bakım ve tedavi odalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Tam 7 kez ölümden döndü, lakabı ’Kedi’ oldu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 7 yaşından beri geçirdiği kazalar yüzünden 7 kez ölümden dönen 44 yaşındaki Mehmet Övet, en son 9 yıl önce geçirdiği trafik kazasında 78 gün yoğun bakımda kaldı ve 3 yıl yatalak kaldıktan sonra ayağa kalktı. Ayağa kalkmasında en büyük destekçisi olan Şeyda Hanım ile evlenerek 2 kız çocuğu olan Mehmet Övet, 'Kedi' lakabıyla tanınıyor.

Çiftin ağır yaralandığı kaza, araç kamerasına yansıdı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2 kişinin ağır şekilde yaralandığı trafik kazası, bölgeden geçen bir aracın kamerasına yansıdı. Yaralanan çift, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Filiz Akın Bodrum’daki hastane odasından son halini paylaştı

Yeşilçam'ın güzel oyuncusu Filiz Akın, akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle geçen hafta Bodrum'da özel bir hastaneye kaldırılmıştı. Üç gün yoğun bakımda kaldıktan sonra sağlık durumu iyiye giden sanatçının normal odaya alındığı öğrenildi. Akın, hastaneye yatırıldığı anları sosyal medya hesabından paylaşarak sağlık durumu ile ilgili sevenlerini bilgilendirdi.

2 Ay yoğun bakımda kaldı, doğum gününde uyandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde korona virüs nedeniyle yaklaşık 2 ay yoğun bakımda kalan ve doğum gününde uyanan 60 yaşındaki Zehra Akar, hastaneye ilk girişinden 2,5 ay sonra alkışlarla taburcu edildi.

Tekstil alımı yapılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Eğitim Ve Araştırma Hastanesi-Şişli Hamidiye Etfal Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, Yeni Doğan Yoğun Bakım İçin 2 Kalem Malzeme Alımı alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Fethiye’de vaka sayıları artıyor 

Korona virüs salgını, alınan tüm tedbirlere rağmen artarken; Fethiye’de ayda 9-10 bin kişiye PCR testi yapıldığı öğrenildi. Fethiye Devlet Hastanesi’nde PCR test sonuçlarına göre ayda yaklaşık bin kişinin durumunun pozitif olduğu ve karantina altına alındığı öğrenildi. Devlet Hastanesi Pandemi Servisi’nde son günlerde 50 yatağın dolduğu, yoğun bakım servisinde de 6-7 kişinin tedavi gördüğü belirtildi. Yetkililer mutant virüse dikkat çekerek; Kovid-19 tedbirlerine uyulması gerektiğini hatırlattılar. 

Bodrum'un eski Belediye Başkanı Kocadon yoğum bakımda

Korona virüse yakalanan geçmiş dönem Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yoğun bakıma alındı. Kocadon'nun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

98 yaşında korona virüsü yendi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 10 gün yoğun bakım, 7 gün serviste Covid-19 tedavisi gören 6 çocuk ve 8 torun sahibi 98 yaşındaki Behiye Türkler, tedavisi tamamlanarak taburcu oldu.

CHP Milas İlçe Başkanı beyin kanaması geçirdi

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe beyin kanaması geçirdi. Göktepe, Marmaris Ahu Hetman Hastanesi’ne kaldırtılarak Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alındı.  

Yoğun bakım doktorlarından uzaktan eğitime destek

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde koronavirüsle en ön saflarda mücadele eden doktorlardan uzaktan eğitime destek geldi.

Eski Başkan Şimşek yoğun bakımda

Geçmiş dönem eski Kemer belediye başkanlarından Hasan Şimşek, kalp krizi geçirerek, Fethiye Devlet Hastanesinde yoğun bakıma alındı. Şimşek'in hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

İRLANDA'DAN DİDİM'E GELEN GENÇ ÖLÜ BULUNDU, 2 ARKADAŞI İSE YOĞUN BAKIMDA

Aydın’ın Didim ilçesine tatil için gelen 3 İrlandalı gençten 25 yaşındaki Ritchie Molloy kiraladığı evde ölü bulundu. Diğer 2 İrlandalı genç ise komaya girerek Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Karaciğeri umutsuzca bekleyen bir kişiye umut oldu!

Geçirdiği trafik kazası sonucu Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan H.K. yapılan tüm müdahalelere rağmen 4 günün sonunda hayat mücadelesini kaybetti.Beyin ölümü gerçekleşen 73 yaşındaki hastanın karaciğeri, Malatya İnönü Üniversitesi Hastanesinde yaşama tutunmaya çalışan yeni sahibine gönderildi.