Yolculuk Haberleri

Yolculuk Haberleri

Vali Akbıyık’tan Engelliler Haftası mesajı

10-16 Mayıs tarihleri arası kutlanan ‘Engelliler Haftası’ nedeniyle Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık yayımladığı mesajında, engellilik, sadece engelli bireylerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, tüm toplumu ilgilendiren güçlü bir dayanışma ve anlayış gerektiren bir yolculuk olduğunu açıkladı.

Muğla'da çocuklar tarihle buluştu

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde 'Biz Bir Takımız' projesine katılan çocuklar Yatağan Stratonekia Antik Kenti'nde tarihe yolculuk ettiler.

Bodrum'da 'Acı Ot Festivali' basın toplantısı yapıldı

Bodrum Belediyesi ve Ortakent Yahşi Yalılarını Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) iş birliğiyle yapılacak olan 5. Acı Ot Festivalinin basın toplantısı gerçekleşti.

Muğla'da Otantik Çocuk Oyunlarıyla Geçmişe Yolculuk

Muğla'da unutulmaya yüz tutmuş oyunları çocuklara oynatma etkinliği düzenlendi.

Tehlikeli yolculuk kamerada

Muğla’nın Bodrum ilçesinde motosiklet üzerindeki kasksız yolcunun dev ekran televizyonu kilometrelerce taşıması, kameralara yansıdı.

Dalaman Havalimanı'ndan 2023 yılında 5 milyon 247 bin 488 kişi uçtu

Bölge turizmi için büyük önem teşkil eden Dalaman Havalimanı’nda 2023 yılında toplam 5 milyon 247 bin 488 kişi yolculuk yaparken, 2023 yılının Aralık Ayı’nda 76 bin 24 kişi yolculuk yaptı.

Köyceğiz’de kitap imza etkinliği düzenlendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Eğitimci Yazar Senarist Erdal Kara 6. Kitabı ‘Karya’ya Mavi Yolculuk’ adlı eseri için kitap tanıtımı ve imza etkinliği düzenledi.

Bodrum Mandalin Haftası Başladı

Bodrum’un Bitez Mahallesinde Bodrum Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirilen “Bodrum Mandalin Haftası” Yeşilden Turuncuya Yolculuk Sergisi ile başladı.

Muğla'da bisiklet ile tehlikeli yolculuk

Muğla-Antalya Karayolu'nda bir kamyonun arkasına tutunarak hızla ilerlemeye çalışan bisiklet sürücüsünün tehlikeli yolculuğu, amatör kameraya yansıdı.

Köyceğiz’de Nostalji Müzesi düzenlendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Nostalji Müzesi düzenlenerek geçmişe yolculuk yapıldı.

Daldan sofraya ekşi yolculuk

Muğla'nın Ortaca ilçesinde havaların soğuması ile birlikte kırsal kesimlerde nar ekşisi telaşı başladı.

Dolmuş Şoföründen Utanç Verici İthamlar!

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir, dolmuşta yolculuk yaptığı esnada sadece yer değiştirdiği için dolmuş şoförü tarafından hakaret edildiğini iddia etti.

İpekböcekçiliği, Kadın Üreticilerin Ellerinde Yeniden Canlandı

Menteşe’de kadın üreticilerinin ellerinden kozadan ipeğe giden emek dolu yolculukta hasat zamanı başladı.

Kazada yaşamını yitiren 3 kişi defnedildi

Tatil için gittikleri Kastamonu’nda geçirdikleri trafik kazasında yaşamını yitiren Rıdvan Keskin ile eşi Naciye Keskin ve 1 yaşındaki çocukları Miranmir Keskin, Muğla’nın Bodrum ilçesinde son yolculuklarına uğurlandı.

Botla umuda yolculuk

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca geri itilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Fethiye-Rodos Feribot Seferlerine Yoğun İlgi

Fethiye’de hizmet sunan Skymarine Şirketi tarafından gerçekleştirilen Fethiye-Rodos feribot seferlerine yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi oluyor. Sabah saatlerinde Fethiye iskelesinden hareket eden hızlı feribot ile keyifli bir yolculuk gerçekleştirilen misafirler, kısa bir yolculuğun ardından Rodos’un güzelliklerinin keyfini yaşıyor. 

Muğlaspor U-16 Takımı Türkiye Şampiyonası Yolcusu

Ermaş Muğlaspor U-16 takımının da yer alacağı Türkiye Şampiyonası 1. Etap karşılaşmaları 27-30 Nisan tarihleri arasında Aydın'da yapılacak.

ÖĞRETMENLER, MUĞLA’DAN DEPREM BÖLGESİNE PSİKOSOSYAL DESTEK İÇİN GİTTİ

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan rehberlik öğretmeni ve psikolojik danışmanlar, deprem bölgesinde çocuklara ve ailelere psikososyal destek veriyor. Bu çerçevede Adıyaman iline gidecek olan 12 kişilik yeni psikososyal destek ekibi, yolculuk öncesi İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ile bir araya geldi.

MARKETTEN ALINAN BOTLA UMUDA YOLCULUK

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında marketten aldıkları botla Yunan adalarına geçmeye çalışan ve Yunan unsurları tarafından geri itilen düzensiz göçmenler kurtarıldı.

TÜRKAN SAYLAN’IN YAŞ GÜNÜ KUTLANDI

Türkan Saylan’ın yaş günü, ‘Şarkılarla 80’li Yıllara Yolculuk’ adlı etkinlikle kutlandı. 

ŞARKILARLA 80’Lİ YILLARA YOLCULUK 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi ve Fethiye Belediyesi tarafından “Şarkılarla 80’li Yıllara Yolculuk” adlı program 13 Aralık Salı günü saat 20.00’da Özer Olgun Kültür Merkezi’nde seyirciler ile buluşmaya hazırlanıyor. 

ESKİ MİLLETVEKİLİ DEMİR’İN BABASINA SON YOLCULUK

Eski Milletvekli Nurettin Demir, babasını kaybettiğini sosyal medyadan yaptığı açıklama ile duyurdu.

Aydın-Muğla karayolunda bisikletle tehlikeli yolculuk kamerada

Aydın-Muğla karayolunda bir kamyonun arkasına tutunarak hızla ilerlemeye çalışan bisiklet sürücüsünün tehlikeli yolculuğu amatör kameraya yansıdı.

UMUDA YOLCULUK KİMSESİZLER MEZARLIĞI'NDA SON BULDU

Yunanistan unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen ve Marmaris ilçesinde boğularak hayatını kaybeden 2'si bebek, 3'ü çocuk 1'i yetişkin olmak üzere 6 düzensiz göçmenin cenazeleri Kimsesizler Mezarlığı'na defnedildi.

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI! KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ

Karayolları Trafik Yönetmeliği üzerinde yapılan değişiklikler neticesinde hem sürücüleri hem de toplu taşımada yolculuk eden vatandaşları ilgilendiren bazı kurallar hayatımıza girdi. Örneğin, artık minübüs, otobüs ve taksilerde tüm yolcular emniyet kemeri takmak zorunda olacak.

Başkan Otgöz, Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Mezuniyet Törenine Katıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, ilk mezunlarını verdi. Mezuniyet töreninde konuşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hayat bundan sonra başlıyor. Çıkmış olduğunuz bu yolculukta başarılar diliyorum” dedi.

Güntürk Üstün’ün, 10’uncu Şiir Kitabı Yayınlandı

Yol ve yolculuk temalarını ağırlıklı olarak işlediği özgün eserleriyle son dönem Türk Şiiri’ne yeni ve dinamik bir bakış açısı getiren şair-yazar Güntürk Üstün, onuncu şiir kitabı ile okuyucularının karşısına çıktı. Sidas Yayınları arasında çıkan “Mavilikler Birliğinin Sözcükleri” isimli şiir kitabı sizleri engin denizlerin eşsiz maviliklerine götürecek.

Fethiye’nin sevilen esnafı Emin Kıvrak son yolculuğuna uğurlandı

Fethiye’de Kalyon denizcilik sahibi Emin Kıvrak hayatını kaybetti. Emin Kıvrak’ın ani vefatı ailesi, yakınları ve sevenlerini üzüntüye boğdu.

Ölüdeniz’de deniz taksiye yoğun ilgi

Dünyaca ünlü turizm bölgesi Ölüdeniz Kumburnu Plajında hizmet veren deniz taksi, Ölüdeniz’in eşsiz ada ve koylarına yolculuk yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Deniz taksiyle yolculuk yapmanın bedeli ise mesafe ve saate göre 500 TL ile 1500 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Galatasaraylı Oğulcan tatil için Fethiye’yi seçti

Süper lig’te sezonu şampiyon Beşiktaşın ardından 2. Sırada bitiren Galatasaray da futbolcular tatile çıkarken Galatasaraylı genç futbolcu Oğulcan Çağlayan da arkadaşlarıyla beraber tatil için Fethiye’yi seçti. Kız arkadaşıyla birlikte Fethiye’den tekne turuna çıkan Oğulcan Çağlayan Fethiye’de sezonun yorgunluğunu attığını söyledi. Önümüzde ki yıl için geçen sezonun üstünde bir performans sağlayacağını söyleyen genç futbolcu “İnşallah geçen sezonki performansın üstüne çıkarak takımımıza katkı sağlamak istiyorum” diye konuştu.