Yüksek Kesimler Haberleri

Yüksek Kesimler Haberleri

Muğla'nın Yüksek Kesimleri, Bu Yıl Kar Yüzü Görmedi

Muğla'nın Menteşe ilçesi Yılanlı mevkii geçen yıl bu dönemlerde karlı iken, bu sene kar yağışı olmayışı vatandaşları endişelendiriyor.

Yaylalara Kar Yağdı

Fethiye’nin yüksek kesimlerinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ile beyaza büründü.

Buzlanmaya Karşı Tuzlama Çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri yüksek kesimlerde bulunan grup yollarında buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptı.

Muğla’da yılın ilk kar atışı Göktepe dağına

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sarı kod uyarısı verilen Muğla’nın sahil kesimleri sağanak yağışın etkisinde kalırken, rakımı yüksek kesimlere yılın ilk kar atışı gerçekleşti.

Sel sularına kapılan araçlar metrelerce sürüklendi

Muğla'nın Ortaca ilçesinin dünyaca ünlü Kargıcak Koyu'nda sağanak nedeniyle yüksek kesimlerden inen su, sele neden oldu. Tatilcilere ait 3 kamyonet ve 2 karavan ise sel sularına kapılıp metrelerce sürüklendi.

Meteorolojiden Muğla’nın iç kesimlerine uyarı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Muğla’nın iç kesimlerine ve yüksek kesimlerine yağış uyarısında bulundu.

Yaylalara ‘Çoban Evi’

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, mera ıslah projesi çalışmalarını sürdürürken, özellikle rakım olarak yüksek kesimlerde çobanların yaşamlarını devam ettirebilmeleri amacıyla hem hayvanlar için sulaklıklar, hem de ‘Çoban Evi’ yapıyor.

MUĞLA BAHARI YAŞARKEN KIŞ GELDİ

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesi yüksek kesimlerinde kar yağışı, Menteşe ilçesinde de yağmur ve kısa süreli dolu yağışı etkili oldu.

MUĞLA'DA BEKLENEN KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Muğla'da uzun zamandır beklenen kar yağışı başladı. Kavaklıdere, Menteşe Yılanlı-Göktepe, Köyceğiz Sandras ve Seydikemer Seki yaylası gibi yüksek kesimlerde öğleden sonra başlayan kar yağışı devam ediyor.

KAR YAĞIŞI DATÇA'YI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Muğla'nın Datça ilçesinde yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü.

MUĞLALI VATANDAŞLARIN KAR KEYFİ

Muğla'da geçtiğimiz günlerde yüksek kesimlere yağan kar sonrası vatandaşlar hafta sonunu kartopu oynayıp, piknik yaparak geçirdiler.

FETHİYE VE SEYDİKEMER’DE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Ülke genelinde etkili olan soğuk hava nedeniyle Fethiye ve Seydikemer’in yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.

KAŞ’TA YÜKSEK KESİMLERDEKİ YOLLARDA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI BAŞLADI

Antalya'nın Kaş ilçesinde belediye ekipleri, yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle yolların kapanma ihtimaline karşı çalışmalarını sürdürüyor.

MUĞLA’YA YILIN İLK KARI DÜŞTÜ

Turizmin gözde merkezi Muğla'da yüksek kesimlere kar yağarken, alçak kesimlerinde yağmur etkili olmaya devam ediyor.

Menteşe Belediyesi’den Çocuklara Kar Sürprizi

Menteşe'de yüksek kesimlerde etkili olan karın kent merkezine yağmaması üzerine Menteşe Belediyesi kamyonla kar getirerek çocuklara sürpriz yaptı. Bir kamyon dolusu kar Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu bahçesine bırakıldı. Çocuklar okul bahçesine dökülen karla doyasıya eğlendi.

Menteşe’nin Yüksek Kesimlerinde Kar Mesaisi

Menteşe’nin yüksek kesimdeki mahallelerinde etkili olan kar yağışının ardından belediye ekipleri 3 greyder 6 kepçe ve personeliyle kar küreme ve yol açma çalışması yaparak yoğun bir mesai harcadılar.

Milas'ın yüksek kesimleri beyaza büründü

Muğla genelinde birçok ilçenin yüksek kesimlerine yağan kar, kartpostallık görüntüler ortaya çıkarsa da, araçlarıyla trafikte olanlar zor anlar yaşadı.

Dalaman Belediyesi kar küreme çalışmalarına başladı

Kar yağışı şehrin yüksek kesimleri başta olmak üzere birçok mahallede etkili oldu. Belediye ekipleri vatandaşların mağdur olmaması için sabah saatlerinden itibaren kar küreme çalışmalarına başladı.

Muğla’nın yüksek kesimlerinde kar mücadelesi

Muğla'nın Kavaklıdere, Menteşe, Köyceğiz ve Seydikemer ilçelerinde lüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı sonrası Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji uyardı, kar bekleniyor!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Pazartesi gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek aşırı soğuk hava nedeniyle bölgemizde beklenen yağışların yüksek kesimlerde kar şeklinde olması beklenirken olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşın dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Menteşe Belediye Ekipleri Karla Mücadeleye Hazır

Menteşe Belediye ekipleri meteorolojinin hafta sonu kar yağışı uyarısı üzerine harekete geçerek, yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa karşı tedbirlerini aldı. Yüksek kesimlere beklenen kar yağışının kent merkezinde de etkili olacağı uyarısı üzerine belediyenin ekipleri hazır olacak.

Kızılay Karlı Yolları Aşarak İhtiyaç Sahiplerine Ulaşıyor

Muğla’nın yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışının etkili olduğu kırsal mahallelerdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmak için zor şartlarda görev yapan Türk Kızılay ekipleri, gönüllülük esasıyla hizmet veriyor.

Köyceğizli vatandaşlar beyaz bir sabaha uyandı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yüksek kesimlere yılın ilk karı yağdı. Yüksek kesimlerin beyaza büründüğünü gören vatandaşlar ise karın keyfini çıkardı.

Meteroloji’den Muğla’ya kar yağışı uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin Ve Uyarı Merkezi'nden yapılan meteorolojik değerlendirmeye göre, bugün akşam saatlerinde Muğla'nın yüksek kesimlerine kar yağışı beklendiği bildirildi.

Muğla’daki yangının külleri Denizli ve ilçelerine ulaştı

Denizli'nin Çameli ilçesinde ve yüksek kesimlerinde havanın kararmaya başlamasıyla birlikte Muğla'da meydana gelen yangının külleri yağmaya başladı.

Muğla’nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Muğla’da etkili olan soğuk hava ve yağmur devam ederken şehrin, Menteşe ve Seydikemer ilçelerinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. 

Fethiye ve Seydikemer’in yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu 

Fethiye’nin Üzümlü ve İncirköy mahalleleri ile Seydikemer’in Sarıyer Mahallesine yıllar sonra kar tanecikleri düştü. Fethiye ve Seydikemer’de etkili olan sağanak yağmur ve sert rüzgar yüksek bölgeler de etkisini kar yağışına bıraktı.

Marmaris’in yüksek kesimlerine kar yağdı

Muğla'nın turistik ilçesi Marmaris'in yüksek kesimlerine kar yağarken, yağışlar vatandaşları sevindirdi.

Kar gören Muğlalılar Yılanlı dağına çıktı

Ocak ayının ortalarına kadar kurak bir sezon geçiren Muğla’da önce yağmur ardından yüksek kesimlere kar yağışı devam ediyor.

Datça’nın yüksek kesimlerine kar yağdı

Muğla’nın turistik ilçesi Datça’nın yüksek kesimlerine yağan kar vatandaşları sevindirdi.