Zeytinyağı Haberleri

Zeytinyağı Haberleri

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.

Zeytinyağı Kalite Ödül Yarışması Başvuru Süresi 20 Şubat’a Uzatıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2019 yılında başlatılan ‘Zeytinyağı Kalite Ödül Yarışması’ süresi 20 Şubat 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Marmarisli Öğrencilerden ‘Hasat Zamanı ‘Projesi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Evren Paşa Ortaokulu öğrencileri yaptıkları başarılı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz yıl Muğla türkülerini işaret diliyle söyledikleri “Elim Dilim Türküm Muğla” projesiyle Muğla 'Eğitimde İyi Örnekler Yarışması'nda il birincisi olan öğrenciler bu yıl da “Hasat Zamanı” projesiyle Muğla’da tarım yolculuğuna çıkarak bahçeden sofralara gelen ürünlerin aşamalarını öğrendiler.

Köyceğiz’de Öğrenciler Zeytinden Yağ Çıkarılmasını Gördü

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğrenciler Zeytinalanı Şeyh Mahallesi’nde bulunan zeytinyağı fabrikasını ziyaret etti.

5. Zeytinyağı Kalite Yarışması Başvuraları Başladı

Zeytinin Zeytinyağına Kaliteli ve Kayıpsız Yolculuğu Projesi kapsamında 2019 yılında başlayan zeytinyağı kalite yarışmasının bu yıl 5. düzenleniyor.

Ortaca'da gıda denetimleri devam ediyor

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Birimleri tarafından, ilçede faaliyet gösteren gıda işletmeleri ve zeytinyağı üretim tesislerinde denetimler gerçekleştirildi.

Zeytinyağı kalite yarışması başvuruları başladı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Zeytinyağı Kalite Ödülü’ yarışmasının başvuruları başladı.

Zeytin Hasadı Şenliği’ne Geri Sayım Başladı

Türkiye'de ilk kez Avrupa Birliği coğrafi işaretini alan Milas zeytinini ve zeytinyağını tanıtmak için bu yıl 9’uncusu gerçekleşecek olan Milas Zeytin Hasadı Şenliği, 11-12 Kasım'da başlıyor. 18’i aşkın kurum ve STK’nın işbirliğiyle düzenlenecek hasat şenliğinde; konserler, söyleşiler, zeytin toplama, sıkım ve kırma etkinlikleri, ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler, zeytin güzeli yarışması, çeşitli workshoplar, defileler, yemek yarışmaları, kültürel geziler ile renkli anlara sahne olacak. Ünlü isimlerin de katılacağı şenlik, dolu dolu gerçekleşecek.

Muğla’da Zeytinyağına duyusal analiz

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin dünyanın en kaliteli zeytin ve zeytinyağının merkezi Muğla’da 2017 yılında faaliyete geçirdiği Duyusal Analiz Laboratuvarı’nda zeytinyağı farkındalık eğitimleri devam ediyor.

Zeytinciliğin Geliştirilmesi İçin Proje Hazırlanacak

Milas'ın memecik zeytinlerinden elde edilen zeytinyağına AB'den coğrafi işaret alan, sofralık yağlı zeytinine de AB coğrafi işareti askı süreci tamamlanmak üzere olan Milas Ticaret ve Sanayi Odası şimdi de Milas'ta zeytinciliğin daha da geliştirilmesi amacıyla AB'ye proje hazırlıyor. Proje kapsamında zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin eğitimi, çeşitli araçlarla desteklenmesi gibi daha birçok destek başlığı yer alıyor.

Zeytinyağı Üreticilerine MİTSO’dan Destek

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında ülke genelinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı Oda/Borsalar ile mesleki eğitim merkezlerinin ortak çalışmasını sağlamak amacıyla yapılan protokol gereğince oda üyelerinin, mesleki eğitim merkezlerinden daha fazla yararlanması için Milas Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile MİTSO işbirliğinde protokol imzalandı.

JASAT Timi Tarafından Yakalandı

Muğla’nın Yatağan ilçesinde zeytinyağı hırsızlığı yapan 2 kişi JASAT timi tarafından takip sonucu yakalandı.

MUĞLA’DAKİ FABRİKALARINDA 7 GÜN 24 SAAT ZEYTİNYAĞI NÖBETİ

Muğla'da yağlık ve sofralık zeytin hasadı devam ederken, zeytinlerini sıktırmak isteyen vatandaşlar neredeyse 7 gün 24 saat fabrika önlerinde sıralarının gelmesini bekliyorlar.

MUĞLA'DA HASAT ÖNCESİ ZEYTİNYAĞI İŞLETME SAHİPLERİYLE TOPLANTI DÜZENLENDİ

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda il geneli zeytin ve zeytinyağı işletme sahipleriyle 'Zeytinyağı Sektörünün Gıda Mevzuatı Açısından Değerlendirilmesi' konulu toplantı düzenlendi.

Zeytinyağı tadım eğitimleri yeniden başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Zeytindostu Derneği ve Muğla Ticaret Borsası'nın ortak girişimleri ile Muğla Ticaret Borsası yeni hizmet binasında 2017 yılında açılışı yapılan Duyusal Analiz Laboratuvarı'nda, zeytinyağı tadım eğitimleri 27 Temmuz 2022 tarihinde yeniden başlıyor.

Milas zeytinyağına bir ödül de İsrail'den

Uluslararası Terraolivo Zeytinyağı Yarışmasında ’altın prestij’ ödülü Milas’ın oldu.

Olivia İstanbul Zeytinyağı Fuarı Başladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Oda üyesi zeytinyağı imalatçısı firmalarla katıldığı Olivia İstanbul Zeytinyağı Fuarı ve Ulusal Zirvesi başladı. FTSO, zeytinyağı imalatçısı Oda üyeleri ve üretici kooperatifleri, fuarda bölgenin zeytin ve zeytinyağının tanıtımını yaptı.

FTSO, Üyeleriyle Birlikte Olivia İstanbul Zeytinyağı Fuarı’na Katılacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Olivia İstanbul Zeytinyağı Fuarı ve Ulusal Zirvesi’ne, Oda üyesi zeytinyağı imalatçısı firmalarla katılacak.

Milas zeytinyağına İtalya’dan altın madalya

Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Birliği coğrafi işaretine sahip Milas zeytinyağı İtalya'da yapılan zeytinyağı kalite yarışmasında altın madalya kazandı. Milas zeytinyağı, 'Erken hasat, soğuk sıkım organik zeytinyağı' dalında yapılan değerlendirmede altın madalya ile ödüllendirildi.

ZEYTİNYAĞI ŞAMPİYONUNDAN KAYMAKAMA ZİYARET

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu 3. Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’ndan altın madalyayla dönen üretici Mehmet Acet ve eşi Cavidan Acet Fethiye Kaymakamı Alper Balcıyı ziyaret etti.

FETHİYE-SEYDİKEMER ZEYTİNYAĞI, FUARLARA TAŞINIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) gerçekleştirilen zeytinyağı sektör toplantısında markalaşma ve zeytinyağı fuarlarına katılım konusu ile sektörel sorunlar istişare edildi.

ZEYTİNYAĞLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILIYOR

Menteşe Belediyesi, ürettiği zeytinyağlarını ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmaya başladı. Kendi mülkiyetindeki 3 binden fazla zeytin ağacından elde ettiği zeytinyağlarını Elele Butik Dayanışma Merkezinde görevlilerce dağıtımını yapan Menteşe Belediyesi Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahiplerine destek oluyor.

Muğla’daki zeytin verimsizliği masaya yatırıldı

17 milyon zeytin ağacı varlığı ile Türkiye'nin önemli zeytin ve zeytinyağı merkezi Muğla'da son yıllarda yaşanan küresel iklim değişikliği sonucu zeytinlerdeki verimsizlik Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen çalıştayda masaya yatırıldı.

BAŞKAN GÜMÜŞ; “ÜRETTİĞİMİZ ZEYTİNYAĞINI İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZA ULAŞTIRACAĞIZ”

Menteşe Belediyesi kendi mülkiyetinde bulunan 3 binden fazla zeytin ağacından elde ettiği 4 ton zeytinyağını ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmaya hazırlanıyor. Farklı litrelerde şişelenerek hazırlanan zeytinyağları ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra belediyeye ait Aşevi ve Kültür evlerinde de değerlendirilecek.

Milas, modern satış mağazasına kavuşuyor

Muğla'nın Milas ilçesinde TARİŞ Milas 153 No'lu Zeytin Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi tarafından zeytin ve zeytin ürünleri başta olmak üzere yöresel ürünlerin sergileneceği modern bir satış mağazası açılacak.

Ticaret Odalarından Maden Açıklaması

Muğla İl Geneli’nde bulunan Ticaret ve Sanayi Odaları 1 Mart 2022 tarihli ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kaynaklı ‘Maden Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile ilgili endişelerini dile getiren ortak basın açıklaması yayınladılar.

Menteşe Belediyesi, Yerel Ürünlerini Görücüye Çıkardı

Menteşe Belediyesi Bodrum ve İzmir’de katıldığı Tohum Takas şenliklerinde yerel ürünlerini ziyaretçilere tanıttı. Zeytinyağından, ata tohumlarına kadar tamamen kendi imkânları ile ürettikleri ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunan Menteşe Belediyesi açtığı stant ile yerli üreticiler ile de buluştu. Menteşe Belediyesi katılım sağladığı Bodrum ve İzmir’deki Tohum Takas Şenliklerinde kendi ürettiği zeytinyağ ve ata tohumları ile Yerkesik Kırsal Kalkınma Kooperatifinin yerel ürünlerini tanıttı. Şenliğe katılım sağlayanların yoğun ilgisini gören Menteşe Belediyesi’nin standını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ile çok sayıda üretici ziyaret etti.

Zeytin hırsızlığı yapan şahıs yakalandı

Muğla'nın Yatağan ilçesinde zeytinyağı fabrikasından 600 kilogram zeytin çalan hırsız jandarma tarafından yakalandı.

Muğla 3. Zeytinyağı Kalite Yarışması Başvuru Süresi 4 Şubat’a Uzatıldı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün bu yıl 3'üncüsünü düzenleyeceği 'Zeytinyağı Kalite Yarışması'nda başvuru süresi uzatıldı.

Zeytinyağları ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak

Muğla'nın önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden Muğla'da zeytin hasadı devam ediyor. Menteşe Belediyesi de kendi mülkiyetindeki arazilerde zeytin hasat çalışmalarını sürdürürken, Belediye Başkanı Bahattin Gümüş zeytin hasadına katıldı.