Ziyaretçi Akını Haberleri

Ziyaretçi Akını Haberleri

Büyükşehir Geçici Hayvan Bakımevi’ne Ziyaretçi Akını

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin can dostlar için yaptığı ve Türkiye’nin sayılı barınaklarından birisi olan Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ni 2023 yılında 5 bin 76 kişi, bugüne kadar da 24 bin 31 kişi ziyaret etti.

Aday Adayı Kökten'e Ziyaretçi Akını

AK Parti Fethiye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında ilçe teşkilatında vatandaşlar ve partililer ile buluştu.

Tarihi Narlı Kahvesi’ne Yoğun İlgi 

Menteşe Belediyesi tarafından restore edilen ve Muğla’nın kültür turizmi destinasyonlarından birisi olarak hizmet veren Karabağlar Yaylasındaki Narlı Kahvesi, yaz sezonunda ziyaretçi akınına uğruyor. Menteşe Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl restore edilerek halkın hizmetine sunulan tarihi Narlı Kahvesine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bahçesindeki asırlık çınar ağacı, yeşil dokusu ve piknik alanıyla Menteşe Belediyesi tarafından işletilen Narlı Kahvesi, özellikle yaz döneminde ziyaretçilerin uğrak noktası haline geldi. 

Kerimoğlu Türküsü Evi’ne ziyaretçi akını

Menteşe Belediyesi Kerimoğlu Türküsü Evi yaz sezonunda ziyaretçi akınına uğruyor. Her yıl yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlayan işletme ilçenin kültür turizmi destinasyonlarından birisini oluşturuyor.

Saklıkent’e ziyaretçi akını

Seydikemer’de bulunan dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu, sıcaktan bunalan doğaseverleri ağırlıyor. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Saklıkent Kanyonu girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor.

Saklıkent Kanyonu’na Ziyaretçi Akını Devam Ediyor

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu, sıcaktan bunalan doğaseverleri ağırlıyor. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Saklıkent Kanyonu girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor.

Muğla’nın ‘Mor’ bahçesine ziyaretçi akını

Muğla Büyükşehir Belediyesi Koku Vadisi Lavanta Bahçesi yaklaşık 10 bin misafire ev sahipliği yaptı.

Bayram tatilinde Muğla'ya ziyaretçi akını

Muğla’ya 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle birlikte ziyaretçi akını başladı. 2 günde 112 bin araç girişi oldu.

BİLİM HAFTASI'NDA BİLİM PARKINA ZİYARETÇİ AKINI

Menteşe Belediyesi Çocuk Bilim Parkı ile Robotik Kodlama ve Eğitim Merkezi Bilim ve Teknoloji Haftası'nda ziyaretçi akınına uğradı.

SANAT GÜNEŞİ ZEKİ MÜREN'İN EVİNE ZİYARETÇİ AKINI

Şarkıcı, besteci, söz yazarı ve oyuncu Zeki Müren, vefatının 26. yılında uzun yıllar yaşadığı Muğla'nın Bodrum ilçesinde anılıyor. Sanatçının Bodrum'da müzeye çevrilen evi ziyaretçi akınına uğruyor.

MUĞLA’NIN MENTEŞE İLÇESİNDE BULUNAN TARİHİ CAMİİ HER YIL ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Osmanlı döneminden kalma tarihi Şahidi camii her yıl ziyaretçilerini ağırlıyor.

KAYAKÖY'E ZİYARETÇİ AKINI

Fethiye'de bulunan 5 bin yıllık geçmişe sahip tarihi Kayaköy, 2022 yılında da ziyaretçi çeken ören yeri oldu. 2021 yılında Kayaköy’e 47 bin ziyaretçi gelirken, 2022 yılında son 6 aylık verilere göre 75 bin ziyaretçi ile zirveye oturdu.

Çikolata Müzesi bayram tatilinde ziyaretçi akınına uğradı

Muğla'nın Milas ilçesinde, 7 ton çikolata kullanarak yapılan, tarihi varlıkların yanı sıra siyaset, spor, sanat camiasının ünlü isimlerinin portrelerinin de yer aldığı Çikolata Müzesi'ni bayram tatili boyunca yaklaşık 6 bin kişi ziyaret etti.

AMİNTAS KAYA MEZARLARI’NDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

Fethiye Şehir Merkezi’nde yer alan Amintas Kral Mezarları Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. Geçen yıl 21 bin 429 ziyaretçiyi ağırlayan tarihi yer bu yıl 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor

Saklıkent bayramda ziyaretçi akınına uğradı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, Antalya ile Muğla'yı birbirinden ayıran Saklıkent Kanyonu, Kurban Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğradı. Kurban Bayramı tatili için Fethiye ve Seydikemer'e gelen tatilcilerin büyük ilgi gösterdiği Saklıkent'i, 3 günde yaklaşık 30 bin kişi ziyaret etti.

Marmaris’in dünyaca ünlü plajı Kızkumu ziyaretçi akınına uğruyor

Muğla'nın turistik ilçesi Marmaris'in dünyaca ünlü plajlarına yerli ve yabancı tatilciler akın ediyor. Günün her saatinde ziyaretçiler ile dolan Kızkumu plajına gelenler hatıra fotoğrafı çektirmeden gitmiyor.

Doğanın gizli hazinesi Turgut Şelalesi ziyaretçi akınına uğruyor

Muğla'nın gözde turizm ilçesi Marmaris'te geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınının ardından yaralarını saran doğa harikası Turgut Şelalesi, bu yıl ziyaretçilerin gözdesi oldu.

Çocuk Bilim Parkına Yoğun İlgi

Pandemi nedeniyle yaklaşık iki yıldır kapalı durumda olan Menteşe Belediyesi Çocuk Bilim Parkı yapılan yenileme çalışmalarının ardından yeniden halka hizmet vermeye başladı. Bilim Parkı yenilenen yüzüyle ziyaretçi akınına uğruyor.

EMITT’te, Fethiye rüzgârı esti

Fethiye, 9-12 Şubat 2022 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşen 25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT-2022) en etkili şekilde tanıtıldı. Ziyaretçi akınına uğrayan ve Fethiye sevdalılarını buluşturan, Fethiye standı, destinasyonlar dalında bölgenin havasını en iyi yansıtan stant ödülüne layık görüldü. SED Medya ekibi de gerçekleştirdiği canlı yayınlarıyla fuarın nabzını tuttu, sosyal medya hesapları ve FRT TV aracılığıyla Fethiye’nin tanıtımına katkı sağladı.  

Chp Genel Başkan Vekili Akın’dan Fethiye Standına Ziyaret

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda yerini alan Fethiye Belediyesi’nin standı adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Türkiye turizminin önemli noktalarından biri olan Fethiye için açılan standa katılımcılar yoğun ilgi gösterirken, CHP Genel Başkan vekili Ahmet Akın’da Fethiye standını ziyaret edenler arasındaydı.

Kahraman, “Maliyetine hatta zararına satışlar yapıyoruz”

Türkiye genelinde olduğu gibi Fethiye’de 21 Ekim’de kapılarını açan Atasay Altın ve Pırlanta Çadırı, ziyaretçi akınına uğruyor. Evlilik hazırlığı yapanlar, kendini şımartmak ya da eşini mutlu etmek isteyenler çadırın önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Ziyaretçi akınına uğradı

Fethiye’nin simgesi olarak kabul edilen M.Ö. 5. yüzyıldan kalma tarihi Aminthas Kral Mezarları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ören yerini Temmuz ayı başından Eylül ayı sonuna kadar 10 bin 538 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Sıcak havadan bunalanlar soluğu su parklarında aldı

Fethiye’de hava sıcaklığıyla birlikte nem oranının artmasıyla su parkları ziyaretçi akınına uğruyor. Pek çok vatandaş Aquaparklara koşarak, çoluk çocuk eğlencenin suyunu çıkardılar.

Kleopatra Adasına ziyaretçi akını

Mavi yolculuğun en önemli rotalarından Gökova Körfezinde yer alan Kleopatra Adası olarak da bilinen Sedir Adası, pandemi kurallarının gevşetilmesinin ardından yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Saklıkent Kanyonu’nu bayramda 72 bin kişi ziyaret etti

Seydikemer’de bulunan, Antalya ve Muğla’yı birbirinden ayıran Saklıkent Kanyonu, Kurban Bayramı’nda korona virüsü salgınına rağmen ziyaretçi akınına uğradı. Kurban Bayramı tatili için Fethiye ve Seydikemer'e gelen tatilcilerin büyük ilgi gösterdiği Saklıkent Kanyonu bayramda 72 bin ziyaretçi ağırladı.

Pandemiye rağmen Kayaköy’e ziyaretçi akını

Fethiye'de bulunan 5 bin yıllık geçmişe sahip tarihi Kayaköy, 2020 yılında da pandemiye rağmen en çok ziyaretçi çeken ören yeri oldu. Fethiye müzesine bağlı ören yerleri içerisinde Kayaköy pandemiye rağmen geçtiğimiz yıl yerli ve yabancı turistten en çok nasibini alan merkez oldu. 2019 yılında 98 bin 865 ziyaretçi sayısı ile yörede bulunan müze ve ören yerlerini sollayan Kayaköy’e 2020 yılında korona virüse rağmen bir önceki yılın yarısı kadar yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kısıtlamalı tatilde en çok Kayaköy tercih edildi

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu yılbaşı tatilinde en çok tercih edilen bölgelerin başında, Fethiye’nin Kayaköy Mahallesi geldi. Kayaköy Mahallesi Muhtar Vekili Süleyman Çoban, “Sokağa çıkma kısıtlamasının da olduğu yılbaşı tatilinde, mahallemiz yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. Buraya gelenler gönül rahatlığıyla villalarında tatillerini geçiriyorlar” ifadelerini kullandı.

Kayaköy’e Ziyaretçi Akınını

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan 5 bin yıllık geçmişe sahip tarihi Kayaköy, ziyaretçi sayısında birinciliği yine kaptırmadı. Fethiye'de bulunan 5 bin yıllık geçmişe sahip tarihi Kayaköy, geçen yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da ziyaretçi akınına uğradı. Tarihi Kayaköy 98 bin 865 ziyaretçi sayısı ile ilçede bulunan müze ve 7 ören yerinin ziyaretçi sayısını geçti. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’den edilen bilgilere göre 2019 yılında Fethiye’de bulunan müze ve ören yerlerini toplam 297 bin 607 yerli ve yabancı turist ziyaret ederken gişelere 1 milyon 865 bin 512 TL bıraktılar. Fethiye Müzesi, Antik Pınara ve Kadyanda ören yerlerine girişlerin bu yıl ücretsiz olduğu öğrenilirken Kayaköy’e ziyaretçi sayısında bir önceki yıla göre rekor yaşandığı belirtilip 98 bin 865 yerli ve yabancı turist Kayaköy’ü ziyaret edip gişelere 532 bin 275 TL bıraktı.

EMİTT Fuarı’nda Fethiye standına yoğun ilgi

Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren EMİTT Turizm fuarına, bu yıl 94 ülkeden 5 bin 602 kurum ve kuruluş katılım sağladı. 4 gün sürecek fuarın ilk gününde, katılımcı kurumlar renkli anlara sahne oldu. Fethiye Standı’na ziyaretçi akını olurken, Başkan Saatcı, turizm konseyi ile birlikte turizm ajanslarından vatandaşlara kadar tüm ziyaretçilerle yakından ilgilendi. Geçtiğimiz yıl iyi bir sezon geçirdiklerini ifade eden Başkan Saatcı. “Fethiye’de ağırlanan misafirlerin memnuniyet oranı çok yüksek” dedi. Fethiye standına gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u Başkan Saatcı karşıladı.

BAŞKAN GÜRÜN’DEN GÜVEN’E ZİYARET

Seydikemer Muhtarlar Derneğine ziyaretçi akını devam ediyor. Her zaman vatandaşlarla iç içe olan muhtarları Yaklaşan 24 Haziran seçimleri öncesinde de dernekte ziyaret edenler artıyor.