Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

Datça’da kıyıya yakın alanda uçan balık görüldü

Muğla’nın Datça ilçesinde kıyaya yakın bölümde Güney Ege ve Akdeniz’de açık alanlarda yaşayan Uçan Balık görüldü.

Menteşe’de kişi başına 7,25 metrekare yeşil alan düşüyor

Menteşe Belediyesi ilçede park ve yeşil alanların miktarını arttırmaya devam ediyor. Bu kapsamda 870 bin metre kare yeşil alana sahip Menteşe’de 2019 yılında kişi başına düşen yeşil alan miktarı 4,34 metrekare iken, bu rakam 2023 yılında ortalama 7,25 metrekareye yükseldi.

Muğla’da “Tarımsal Üretim Planlama” çalışmalarına başlandı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen tarımsal üretim planlaması çalışmalarına başlandı.

Ölüdeniz’de yaz bitmedi

Türkiye'nin büyük bir bölümünde serin ve yağışlı hava etkili olurken, Fethiye’de yaz bitmedi. Ünlü turizm merkezi Ölüdeniz'de güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar ve turistler, aralık ayında sahilde güneşlenerek, denizde yüzmenin keyfini yaşadı.

Denizler İçin Fırtına Uyarısı Yapıldı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Bodrum-Antalya Kumluca arasında denizlerde fırtına uyarısı yapıldı.

Büyükşehir’den Güvenli Yollar İçin 162 km Oto Korkuluk

Muğla’nın 13 ilçesinde vatandaşların güvenli ve modern yollarda seyahat etmesi için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi 2016-2023 yılları arasında il genelinde 26 Milyon 442 Bin TL maliyetle 162 bin 012 metre otokorkuluk çalışması yaptı ve yolları güvenli hale getirdi.

Başkan Akdenizli; 'TOKİ’de Temel Atma Töreni Yapılacak'

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Menekşe Mahallesi’nde inşaat çalışmaları başlayan TOKİ’de incelemelerde bunulup yetkililerden bilgi aldı. Başkan Akdenizli, önümüzdeki günlerde AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz’ün katılımıyla Temel Atma Töreninin yapılacağını söyledi.

Marmaris’te etkili olan sağanağın ardından sahil çöple doldu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sabaha karşı etkili olan ve gün içinde hafif yağan sağanak ve rüzgarla birlikte Marmaris Halk Plajı adeta çöplüğe döndü.

Gönül Erkin Son Yolculuğuna Uğurlandı

Fethiye esnaflarından Musa Cem Erkin'in annesi Fethiye'nin ilk eczacılarından Gönül Erkin, Fethiye Yeni Camii’nde kılınan cenaze namazında son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Sıcak Havayı Gören Muğlalılar Parklara Yöneldi

Sağanak yağış sonrası mevsim normallerine dönen hava sıcaklığı ve güneşin yüzünü göstermesi ile vatandaşlar parklara yöneldi.

Sokaktan Topladılar, Öğrencilere Dağıttılar

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sokakları süsleyen narenciye ağaçlarından toplanan mandalinalar Yerli Malı Haftası kapsamında öğrencilere dağıtıldı.

Köyceğiz’de yaban keçilerinin tespiti yapıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 20 araç ve 70 kişilik envanter ekibi tarafından yaban keçilerinin tespiti yapıldı.

Ortaca’da Yollar Bakıma Alındı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde geçtiğimiz hafta aşırı yağan yağmurlar sonrasında bozulan yolların Ortaca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri tarafından düzenlemesi ve yenilenmesi yapıldı.

42 adet çok amaçlı sosyal alan Menteşelilerin hizmetinde

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kardiyoloji stajında örnek Ekokardiyografi yapılan 22 yaşındaki Kağan isimli genç tıbbiyelinin kalbinin delik olduğu ortayla çıktı.

Muğla’da sis etkili oldu

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yoğun sis trafiği olumsuz etkiledi.

Muğla Büyükşehir 9 yılda 642 km kanalizasyon hattı

2014 yılında Büyükşehir olan Muğla’da altyapıya büyük yatırım yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar Bin 806 kilometre içme suyu, 642 kilometre de kanalizasyon hattı çalışmasını tamamladı.

Ortaca'da gıda denetimleri devam ediyor

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Birimleri tarafından, ilçede faaliyet gösteren gıda işletmeleri ve zeytinyağı üretim tesislerinde denetimler gerçekleştirildi.

Ayak topuğundan 37 santim tel çıktı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Nazika Kandemir'in sağ ayak topuğunun üstünden 37 santimetre uzunluğunda tel çıktı. Daha önce geçirdiği operasyonlarda bir ihmal olup olmadığının tespiti ve telin nereden geldiğini bulmak için Kandemir, savcılığa ikisi özel üç hastane hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yağışların ardından Akkaya'da yapay gölet oluştu

Son yıllarda kuraklık ve orman yangınları ile mücadele eden Muğla’da Aralık ayında gerçekleşen yağışlar sevindirdi.

Toplam 583 haber.