ADAY ADAYI DEMİRTAŞ'TAN BİR DİZİ ZİYARET

DEVA Partisi Muğla Milletvekili Aday Adayı Süleyman Demirtaş, Milaslılarla buluşmayı sürdürüyor. Aday tanıtım programının ardından genel merkeze mülakat için çağrılan Demirtaş, yeniden ilçeye dönmesinin ardından çalışmalara kaldığı yerden devam ediyor. Bu kapsamda Demirtaş, Milas Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Özay Sabancı ve Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban ve ilçedeki gazilerle bir araya geldi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Meral Dal

Sivil toplum kuruluşlarının ülkenin ve bulundukları bölgenin geleceğine yön vermesi açısından çok önemli bir görevleri olduğunu belirten DEVA Partisi Muğla Milletvekili Aday Adayı Süleyman Demirtaş; “Küçük ve orta ölçekli esnafın son üç yıldır sorunlarla boğuştuğunu, ilçe başkanlığım döneminde defalarca tespit etmiştik. Pandemi süreci ile başlayan, ardından bölgemizdeki büyük orman yangınları, ekonomideki kötü gidişat, bölgedeki esnafa zor günler yaşatıyor. Akaryakıta hemen her gün gelen zam, doğal olarak a’dan z’ye her şeyi etkilerken bir hafta önce aldığı ürünü ikinci kez aynı fiyata alamayan esnaf hem malı alırken zarar ediyor hem de satarken… Gerçekten böyle bir süreci bu ülke hiç yaşamamıştı. Girdi maliyetlerinin sürekli artmasıyla üretimden kopan çiftçi, tarlasına-tapanına küstü. Doğal olarak ülke, her şeyi ithal eden ülke haline geldi. Esnaf ve çiftçi darboğazda ayakta kalma mücadelesi verirken, tüketici vatandaş ise bu durumdan fazlasıyla etkilenir bir hale geldi. Artık haftalık Pazar alışverişini bırakan vatandaş, günü kurtarmaya uğraşıyor.”
“ZİNCİR MAĞAZALAR KÜÇÜK ESNAFA YAŞAMA HAKKI TANIMIYOR”
İl ve ilçe merkezlerini bırakın, köy yerindeki bakkal bile köşe başlarını tutmuş zincir mağazalara karşı ayakta kalma mücadelesi veriyor. Beyaz eşyadan mobilyaya, kırtasiyeden elektrikli mutfak araçlarına, kıyafetten hırdavata kadar her ürünü satan bu mağazalar ne yazık ki yeterli denetimden uzak, boş buldukları meydanda istedikleri gibi at oynatıyorlar. Elbette olan küçük esnafa oluyor.
İşte bu noktada bu esnafı temsil eden siz oda yönetimlerine, sivil toplum kuruluşlarına görev düşüyor. Bir Milaslı olarak bugüne kadar ilçemizdeki tüm oda yönetimlerini gerçekten çok başarılı buluyorum. Sadece üyeleri için değil, tüm toplumun geleceği için mücadele ediyorlar. Bildiğim kadar siz TESK’in üst kurulunda görevlisiniz. Bu, Milas başta olmak üzere tüm Muğlalı küçük esnaf için bir şans. Keza her yıl esnafa sağladığı düşük faizli kredilerle esnafa can simidi olan Milas Esnaf ve Kefalet Kooperatifimiz, besicilik ve süt üretimiyle geçimini sağlayan çiftçimizin yüzünü güldüren Milas Süt Üreticileri Birliği, zeytin ve zeytinyağı üreticisine her türlü desteği sağlayan Tariş Milas Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifimiz gibi ilçemizde faaliyet gösteren tüm sivil kuruluşlarına, başkan ve yöneticilerine Milaslı bir çiftçinin çocuğu olarak teşekkür ediyor, her fırsatta minnettarlığımız dile getiriyorum.
Sizin şahsınızda tüm yönetiminize, oda personelinize, Milaslı esnaflar için yaptığınız çalışma, verdiğiniz emek ve destek için teşekkür ediyorum” derken, gerçekleşen ziyarette Milas Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Özay Sabancı ise ziyaret ve konuya ilişkin duyduğu, gösterdiği hassasiyet için Aday Adayı Demirtaş’a teşekkür etti.
“ESNAFIN YÜZÜNÜN GÜLMESİ, VATANDAŞIN DA YÜZÜNÜN GÜLMESİ DEMEK”
“Tüm söylediklerinizin altına imza atarım” diyerek söze başlayan Milas Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özay Sabancı ise ziyarette şunları söyledi:
“Hiç kuşku yok ki bu ülkenin geleceği üretime bağlı. Ne pahasına olursa olsun üretimden vaz geçmemeliyiz. Gelişmek, büyümek, günün koşullarına ve günün teknolojisine ayak uydurmak sanayici kadar küçük ve orta ölçekli esnaf için önemli ve gereklidir. Göreve geldiğim ilk günden beri kendi oda üyelerimize bunu anlatıyorum. Artık eski alışkanlıkları bir kenara bırakarak, gün koşullarına uymaları, işyerlerine de buna göre dizayn ederek, müşteri memnuniyeti sağlamaları gerektiğini anlatıyoruz. Önemli bir mesafe aldığımızı söyleyebilirim. Artık Milaslı bir mahalle bakkalı, hatta köydeki bir üyemiz de post cihazından tutun her türlü donanımı sağlamış olarak hizmet vermeyi sürdürüyor. 
Pandemi sürecinde ilk günler sıkıntı yaşandı ancak sonrasında girişimlerimizle bu sorunu aştık ve yasakların olduğu günlerin büyük bir bölümünde esnafın iş yapmasını sağladık. Pandemi sonrasında ise bu kez ülkede yaşanan ekonomik sorunlara çözüm üretmeye çalıştık. Bu noktada esnafımızın ayakta kalması için çeşitli formüller geliştirmeye, genel başkanımız aracılığıyla hükümete ve ilgili bakanlıklara bu formülleri aktardık. Kiminde başarılı olduk, kimi sefer bürokrasiye veya yasal mevzuatlara takıldık. Ancak mücadeleden vaz geçmedik. İlk günkü heyecanla görev yaptığımız süre mücadele etmeye devam edeceğiz.
Elbette bu sorunların aşılmasında sivil toplum kuruluşlarının bölge milletvekilleri ve bölgedeki siyasilerle işbirliği içerisinde olması gerekiyor. Böylelikle taleplerimizi daha kısa yoldan ilgililere ulaştırabiliyoruz. 
Siz de bir yola çıktınız. Öncelikle başarılar diliyorum. Bir Milaslı olarak Ankara’da kapısını çalabileceğimiz bir vekilin olması bizleri mutlu eder. Elbette son söz Muğlalı seçmenindir. Yolunuz açık olsun.”
Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğrafla son buldu.
“MİLASLI BİR EVLADIMIZIN SEÇİLMESİ BİZE MUTLULUK VERİR”
Milas Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Özay Sabancı’nın ardından Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban ve dernek binasındaki gazilerle bir araya gelen DEVA Partisi Muğla Milletvekili Aday Adayı Süleyman Demirtaş; “Bu vatan için her türlü fedakarlığı gösteren, kanını ve canını vatan için karşılıksız vermekten kaçınmayan şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz için ne söylesek, ne yapsak azdır. Yapılacak hiçbir şey sizlerin fedakarlıklarına karşılık gelemez. Eğer Rabbim bana bu görevi nasip ederse sizlerin hakları için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Bu sözü bugüne kadar her siyasetçi vermiş olabilir ancak bir Milaslı olarak sizin sesiniz olma konusunda söz veriyorum. Makamlar, görevler gelir geçer ancak bu kentte sizlerle bir arada yaşamaya devam edeceğiz. Allah sizler sağlıklı uzun ömürler versin. Siz hep başımızda bir büyük olarak kalın” diyen Aday Adayı Demirtaş’a Dernek Başkanı Mehmet Sarban; “Milaslı bir evladımızın seçilmesini ve bizleri Ankara’da temsil etmesinden büyük mutluluk duyarız. Allah yar ve yardımcınız olsun. Dualarımız sizinle” dedi.
Aday Adayı Demirtaş’ın ayrılacağı sırada CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan da derneğe geldi ve Demirtaş ile karşılaştı. Milletvekili Özcan Demirtaş’a başarılar diledi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN