BAŞKAN KARACA,'BÖLGEMİZ BİRİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİ'

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye'nin 1. derece deprem bölgesi olduğunu vurgulayarak, Fethiye'de Babataşı Akarca ve Tuzla mahallelerini pilot bölge seçtiklerini, bu mahallelerin zemin sıvılaşmasını ölçeceklerini belirtti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Ortalama 6 bin binanın depreme dayanıklı olup, olmadığını da kontrol edeceklerini söyleyen Başkan Karaca, zemin iyileştirilmesi yapılmayan hiçbir binaya ruhsat vermediklerini söyledi.
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye’nin 1. derece deprem bölgesi olduğunu vurgulayarak, Fethiye’de Babataşı Akarca ve Tuzla mahallelerini pilot bölge seçtiklerini, bu mahallelerin zemin sıvılaşmasını ölçeceklerini belirtti. Ortalama 6 bin binanın depreme dayanıklı olup, olmadığını da kontrol edeceklerini söyleyen Başkan Karaca, zemin iyileştirilmesi yapılmayan hiçbir binaya ruhsat vermediklerini söyledi.  Belediyelere imar yapma yetkisinin verilmesi gerektiğini savunan Karaca, yetkinin bakanlıkta olmasıyla kaçak yapının engellenebileceğini ifade etti.
“ZEMİN İYİLEŞTİRMESİ YAPILMAYAN HİÇBİR BİNAYA RUHSAT VERMİYORUZ”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Bölgemizde yaşayan insanlar depremle ilgili bölgemizde neler yapılıyor bunları öğrenmek istiyor. Bizler iki buçuk yıl önce belediyemizin almış olduğu kararla bizler zemin iyileştirmesi yapılmayan hiçbir binaya ruhsat vermiyoruz. Biraz masraflı oluyor. İnşaat yapan müteahhitler masraflar çok olduğu için ilk etapta bizlere çok kızdı.  Fakat bizler 2,5 yıl önce aldığımız kararı kararlılıkla uygulamaya devam ediyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“BÖLGEMİZ BİRİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİ”
Başkan Karaca konuşmasının devamında, “Binaların karotları alınarak depreme dayanıklı olup olmadığını ölçmek zorundayız. Bölgemiz birinci derece deprem bölgesi ama sevindirici olan burada yatay mimari var. Burada genelde iki katlı binalar var. Bunun için bölgemizde çok fazla can kaybı olacağını düşünmüyorum. Daha önceden işinde uzman olan Naci Gönül hocamız bu bölgede bir çalışma yapmıştı. Fethiye’de yedi şiddetinin altında bir deprem beklendiğini söylemişti. Bu da bizim için sevindirici bir olay. Fakat herkesin rahatsız olduğu bir durum var o da kaçak inşaatlar. Maalesef imar barışları çıktığı müddetçe bizlerin bunun önüne geçme şansımız yok. Bu gerçekten üzücü bir olay” dedi.
“AFET KOORDİNASYON MERKEZİ KURMAK İSTİYORUZ”
Karaca, “AKUT’a ve MAG mahalle afet yönetmeliklerinde yerleri olmak üzere onlarla birlikte iş birliği yaparaktan tüm giderleri Fethiye belediyesi karşılıyor. Bu iki kurumumuz da AFAD’la akredite olmuş durumda onlarla birlikte çalışıyoruz ve orada her gün, her zaman eğitimlerimiz devam ediyor. Şuan 200e yakın gönüllümüz var bunun 62 tanesini samanlığa gönderdik ve 22 tane vatandaşımızı canlı halde kurtardılar. Bunu 1000lere hatta 2000lere çıkarmak istiyoruz. Dün kaymakam bey de sevindirici bir haber verdi, biz afet koordinasyon merkezi kurmak istiyoruz ki bir merkezden yangınlara ve bu tür depremleri yönetmek istiyoruz Fethiye belediyesi olarak. Arkasında da hangarlar olacak ve içerisinde acil ihtiyacımız olan deprem çadırları olacak, jeneratörlerimiz, aletlerimiz, Seyyar tuvaletlerimiz ve daha ihtiyaç olan çoğu şey olacak. Bugünden hazırlıklarını yapıyoruz. Deprem bugün maalesef aklımızda ama yarın bizlerle arkadaşlar” ifadesini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN