BAŞKAN KURT,' BAZI İLÇELERİN YARISI YIKILDI'

Gaziantep'de yaşayan Anadolu İnternet Gazetecileri Federasyon Başkanı Arif Kurt, deprem bölgesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ülke yasa büründü. Gaziantep’de yaşayan ve feci depremden sağ olarak çıkan Anadolu İnternet Gazetecileri Federasyon Başkanı Arif Kurt ise çeşitli açıklamalarda bulundu.
“BAZI İLÇELERİN RESMEN YARISI YIKILDI”
Anadolu İnternet Gazetecileri Federasyon Başkanı Arif Kurt yaptığı açıklamada, “6 Şubat gecesi saat 4.18’de tarifi kesinlikle anlatılamayan bir deprem oldu. Bu depremin ise sonuçları çok acı oldu. Çevre illerde ciddi yıkımlar meydana geldi. Bazı ilçelerin resmen yarısı yıkıldı. Gaziantep’de hayatını kaybedenlerin sayısı sekiz yüzü geçmiş durumda. Hala enkazın altında kurtarılmayı bekleyen insanlar var. Deprem sonrası kaosu dramatik bir şekilde yaşadık. Çünkü dışarı da kar da yağıyordu. Gidilecek hiçbir yerimiz yoktu. Şuan ise yardım personellerinin ofislerinde kalıyoruz. Bazı insanlar da çadırlarda kalıyor. Gaziantep’de altı yüz bin konut var ve bunların çoğu hasarı durumda bulunuyor. İnşallah yavaş yavaş yaralar sarılıp normale dönülecek” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN