Çaylı'dan Tramvay Sözü

AK Parti Fethiye Belediye Başkanı Aday Adayı Yusuf Çaylı projelerini açıklamaya başladı. İki dönem Karaçulha Belde Belediye Başkanlığı yapmış, bölge siyasetinin sevilen isimlerinden biri olan AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Çaylı, Fethiyenin sorunlarına çözüm olarak hazırladığı projelerini kamuoyuna duyurmaya başladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye’nin sorunlarına hâkim olduğunu ve projeleriyle çözüm için yola çıktığını belirten Aday Adayı Yusuf Çaylı, çarpıcı üç projesini açıkladı. 

20 km’lik tramvay hattı projesiyle şehir içi araç trafiğini ortadan kaldıracak bir proje hazırladıklarını belirten Yusuf Çaylı’nın açıkladığı projeler arasında Yeni sanayi sitesinin kurulması ve sivil havacılık uygulama alanı da yer alıyor. 

“Bu işlerin üstesinden geleceğimizi Fethiye halkı biliyor”
Projeler hakkında açıklamalarda bulunan çaylı, “Açıkladığımız projeler çalışmalarımızın bir kısmı” diye konuştu. 

Fethiye Belediye Başkanı Aday Adayı Yusuf Çaylı, açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü; “Değerli mimar ve mühendis arkadaşlarımla bu seçim süreci için projelerimizi aktif hale getirdik. Proje konusunda bayağı bir mesafe kat ettik. Karaçulha Toptancı Hali’nin projesi benim dönemimde oldu. Çevre yolu imar projesi de benim dönemimde oldu. Bu konuda tecrübelerim var. 14 Mayıs seçimlerinden sonra seçilen vekillerimle projelerimizi konuştuk. Başta Yakup Otgöz’e, İl Başkanımıza, Kadem Mete’ye ve Seydikemer Belediye Başkanımızla da konuşuyoruz. Fethiye, Fethiye olacaksa sanayi bölgesini belirlememiz lazım. Sanayi çalışmalarımız oldu. Bu projeyi hazırlattığımda Yakup vekilimle bu konuyu görüştük. Bizim bu projemiz Çırpı bölgesinden Zorlar’a doğru gidiyor. 2500 dönüm yer ayırttık. Vekilimle işbirliği içerisinde Seydikemer ve Fethiye’yi kapsayacak bir sanayi projesi yaptık. Toplantı esnasındayken vekilim Orman Genel Müdürlüğü’nü aradı ve projeleri anlattı. Müdürlükte koordinatları atın yardımcı olalım dedi. Fethiye’yi Fethiye yapacaksak sanayi buradan kalkmalı. Yapmayanlara kötü demiyorum biz dörtlü bir şekilde oturduk ve bu iş iyi bir iş olacak dedik. Taslağını hazırlattım ve inşallah seçim geçtikten sonra bu işe el atacağız. Bu projede Orman Genel Müdürlüğü yer vermez diyecek olanlar olacaktır. Biz o işleri de biliyoruz, nasıl alınacağını biliyoruz. Turizme yoğunlaşacaksak bu sanayinin çarşıdan kalkması gerekiyor. Bu sorunlar ne ile çözülür? İktidar partisi ile çözülür. Bu işlerin üstesinden geleceğimizi Fethiye halkı biliyor. Ben olsam da olmasa da bu sanayi işi çözülmesi lazım. Adaylığımda bir şüphem yok ama velev ki olmadı başkan olacak arkadaşa bu projeyi sunup sonuca varacağımıza inanıyorum."

“2028’den sonra bu proje gerçek bir proje olacak”
Fethiye ve Seydikemer arasında tramvay projesi hakkında açıklamalarda bulunan Yusuf Çaylı, “Şuan ihtiyaç duyulmasa da sanayi yapıldıktan sonra ihtiyaç duyulacaktır” dedi. 
Çaylı sözlerine şöyle davam etti; “Biz görüşmelerimizde bir tramvay hattı görüşünde bulunduk. Tramvay hattı 2024’ten sonra gündemde olabilir. 2028’den sonra bu proje gerçek bir proje olacak. Şuan ihtiyaç duyulmasa da sanayi yapıldıktan sonra ihtiyaç duyulacaktır. Tramvay hattına Seydikemer Devlet Hastanesi’nden başladık, Seydikemer Üniversitesi’ne sapacak, yeni sanayiden geçecek, Karaçulha Üniversitesi’ne uğrayacak ve oradan Fethiye Otogarı’na uğrayacak böyle bir proje çizdik. 2024-2028 arasında olabilir. Yahut olmadı 2028’in sonunda tamamen hızlanması gerekiyor.”

“Fethiye’yi coşturacak ve sevindirecek projelerimiz çok”
3 km uzunluğunda standartlara uygun sivil havacılık eğitim alanı projesi hakkında konuşan Fethiye Belediye Başkan Aday adayı Yusuf Çaylı “Sivil havacılık uygulama alanı ile ilçemiz turizmine ve ekonomisine önemli katkılar sağlayacağız” ifadelerini kullandı. 
Yusuf Çaylı, sözlerini şöyle sürdürdü;“Bir projemizi de havacılık olarak değerlendiriyoruz. Üniversitesini kurmak istiyoruz. Şirketlerin uçak ve helikopterlerinin inmesini sağlayacak bir projemiz var. Üniversite ile birlikte Babadağ Paraşür okulu, sivil havacılık okulu, planör, yelken kanat okulu ve uygulama alanı projemiz var. Sivil havacılığı orada değerlendireceğiz. Fethiye il olacak diyorlar. İnşallah il olur. İl olan yerlerde bunlar olmazsa olmaz olacak. Bu projeleri mimar arkadaşlara sunduğumuzda bu projelerin ilk bizim projemiz olduklarını belirtiyorlar. 3 projemizi açıkladık. Önümüzdeki günlerde projelerimiz çok. Kitapçık halinde kurumlara da vereceğiz. Fethiye’yi coşturacak ve sevindirecek projelerimiz çok.”

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN