Dünya Serbest Dalış Rekortmenleri Ölüdeniz Kumburnu'nda Antrenman Yapıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Dünya Serbest Dalış Rekortmenleri Birgül Eken, Alexey Molchanov ve Ana Giselle Kafie, Yunanistan'da düzenlenecek olan dünya şampiyonası öncesi antrenmanlarını Ölüdeniz Kumburnu'nda sürdürüyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Yunanistan’da Dalış Şampiyonları düzenlenecek. Dalış öncesi Muğla’nın Fethiye ilçesinde Dünya Serbest Dalış Rekortmenleri Birgül Eken, Alexey Molchanov ve Ana Giselle Kafie antrenmanlarını Ölüdeniz Kumburnu’nda sürdürdü. Antrenmanlar, 9-13 Haziran arası burada sürmeye devam edecek. Çeşitli açıklamalarda bulunan sporcular şunları ifade etti.
Dünya Serbest Dalış Rekortmenlerinden Ana Giselle Kafie, “Daha önce Filipinlerde dalış yaptım. Oradaki sular daha sıcak. Burada ki su daha soğuk alışmaya çalışıyorum, ama şampiyona için vaktim var daha çok çalışma yapacağım. Çok heyecanlıyım. Şu anda bir rakam belirtmek istemiyorum. Sadece çok çalışacağım. Yarış zamanı geldiğinde ineceğim metreye karar vereceğim” dedi.
Milli sporcumuz, Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Birgül Eken, “Ölüdeniz Kumburnu’nda Milli Sporcuya sahip olan bir oluşum var. Bizler zorlu bir yoldayız ve ülkemizi, bayrağımızı temsil etmek için buradayız. Ülkemiz çok güzel. Ölüdeniz birçok yerden daha güzel adeta parlıyor. Biz bu dalışımızla bu organizasyonla aslında hem kendi antrenmanımızı yapıyoruz hem de Ölüdeniz’i tanıyoruz. Dünya rekortmeni Alexey burada, Ana Giselle burada hepsi yakın arkadaşlarımız. Tabi ki çok heyecanlıyız. Ülkemizin tanıtımı olacak. Bizler antrenmanlarımızı risksiz, güvenli ve çok güzel bir doğada gerçekleştirmiş olacağız. Ve bunun sonunda serbest dalış altyapısını burada yapılandırmaya çalışacağız. Şurada hayal ediyorum yüzlerce serbest dalıcı göreceğiz. Biz küçük bir aile gibiyiz dünya üzerinde buradan ülkemizi etiketleyecekler ve daha fazlası gelecek. Çok heyecanlandılar, bu küçük grup bile şimdiden Fethiye’yi, Ölüdeniz’i dünyaya duyurmaya başladılar. Bunun için çok çok teşekkür ediyorum emeği geçenlere.
Alexey’in planı ipin sonu. Öyle bir limiti var. Aslında antrenmanda 136 metreyi gördü. İpi 123 metre. Bizlerde en iyimizi yapmaya çalışıyoruz. Honduraslı arkadaşımızın rekoru 51 metre. Bu yıl başlayan bir sporcu ama çok iyi. Honduras’ta başka serbest dalıcı yok. Benim en iyi derecem 81 metre ama beyaz kart alıp yarışma içinde yaptığım 78 metre. Dolayısı ile elimden gelenin en iyisini ortaya koymaya çalışıyorum. Şansım şu ki Alexey’in bir eğitim sistemi var. Onların ilk eğitmeniyim Türkiye’de. Aynı zaman da Kids Free Diver denilen çocuk eğitmenliğim de var. Böyle bir iş birliği olduğu için bütün o camiayı çağırıp, burada antrenman yapabileceğimizi de duyurmuş olacağız. Ve bunun altyapısı için de heyecanlıyız. Bir yandan da bu yıl Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunca Kalamata, Yunanistan da yarışacağız. Bunun içinde hazırlıklarımız devam ediyor. Çünkü biz en büyük rekorlarımızı, en büyük yarışmalarda yapıyoruz. Dolayısı ile hem Yunanistan’da Kalamata’da,  hem de Mikitas’da iki tane yarışma var. Yavaş yavaş ilerliyoruz. Buranın cazibe merkezi olması içinde bütün yaptığımız hareketler, hamleler hem bize hem de ülkemize kazanç olarak geri döneceğini umuyoruz” ifadelerine yer verdi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN