EMITT Fuarı Kapılarını Açtı

Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 27. kez kapılarını açtı. Muğla Valisi İdris Akbıyık da fuarda yer aldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Fuarı değerlendiren Muğla Valisi İdris Akbıyık, “EMITT Fuarı dünyada turizm açısından Avrupa’nın çok önemli fuarlarından birisi. Muğla için de çok önemli çünkü Muğla’da turizm kentlerinin ilk üçünde. İstanbul, Antalya ve Muğla geliyor. Değerlerimiz olarak, potansiyellerimiz olarak biz de burada şimdi saymaya başlasam 100 tane madde sayabilirim. Öne çıkan hususlar; Deniz, kum ve güneş. Antik kentlerimiz, tarihi yerlerimiz yüzlerce… Bizim şuanda destek verdiğimiz 28 tane antik kentimiz var. Geçen yıl Muğla’ya 10 milyon turist geldi bunun 3,5 milyonu yabancı ve 7 milyon da Türkiye içerisinden gelen turist var. 2 milyon turist bizim ören yerlerimizi, antik kentlerimizi ziyaret etti. Kültür turizmi de deniz turizmi ile yarışabileceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. 
Açıklamasını sürdüren Vali Akbıyık, “Bunun haricinde turizmi destekleyen tarım Muğla’da çok önemli bir şey. Hem gelir kaynağı, hem istihdam kaynağı hem de Türkiye’de enlerde yer alıyor. Dünyada çam balı ihtiyacı büyük oranda Muğla’dan karşılanıyor ve Muğla Türkiye’de birinci sırada. İhracatta deniz ürünlerinde Muğla yine birinci sırada… Zeytinimiz coğrafi işaret alıyor. Gastronomi kültüründe Muğla’nın çok çeşitliliği var. Babadağ, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda dünyada bir milyar kişi izledi. Spor turizminde de Muğla marka olmaya devam ediyor. Değerlerimizi saymakla bitmez. Bu fuar da bize çok önemli bir katkı sağlıyor. Çünkü dünyanın birçok yerinden insanlar geliyor ve yaza güzel bir tanınırlık demektir. İleriki yıllarda Muğla için de fuar için güzel düşüncelerimiz var. Muğla yeryüzü cenneti o kadar değerleri var tüm fuar alanını Muğla’ya ayırsak yine yetmez” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN