3 Aralık Haberleri

3 Aralık Haberleri

Muğla’da Araç Sayısı Üç Ayda 15 Bin 173 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 Aralık ayı sonu itibari ile Muğla’daki araç sayısı ve artışları yayımladı. 2023 yılı Motorlu Kara Taşıtları İstatistiklerine göre Muğla’da Aralık ayı sonu itibari ile araç sayısı 653 bin 606 olarak açıklandı.

Biray Ağabey İstedi, Başkan Akdenizli Yerine Getirdi

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” çerçevesinde Yayla Ceylan Karabel mevkiindeki ihtiyaç sahibi engelli vatandaşı ziyaret ederek tekerlekli sandalye teslimi yaptı. 

Tuğrul, ‘Minibüsçüler biz görmüyoruz diye ayrım yapıyorlar”

Fethiye’de yaşayan görme engelli Hüseyin Tuğrul, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle mikrofonlarımıza şikâyetlerini dile getirdi.

Debreli, ‘Bizim gezmeye tozmaya hakkımız yok mu?’

Fethiye’de yaşayan bedensel engelli Rukiye Debreli, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu. Debreli, minibüsçülerin kendilerine karşı kötü ithamlarda bulunduklarını belirtti.

Dünya Engelliler Günü etkinliği başladı

 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Muğla’daki dernekler Atatürk heykeline çelenk koydu. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’ı da katıldığı çelenk sunma töreni sonrası Derneklerinin binalarında ziyaretler kabul edildi.

Aday Adayı Kökten ‘den 'Dünya Engelliler Günü’ Mesajı

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla günün anlam ve önemini belirten mesaj yayımladı.

Başkan Akdenizli: Engelli Vatandaşlarımız İçin Çalışmalar Yürütüyoruz

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Seydikemer Belediyesi olarak hayattaki birçok engele rağmen yaşama tutunmaya çalışan engelli vatandaşlarımızın daha rahat, daha mutlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

"Engelliler günü kutlama yapılan bir gün değildir”

Muğla Zihinsel Engelliler Derneği (ZİHDER) Başkanı Menderes Çetinözlü, 3 Aralık Dünya Engelliler gününün bir kutlama yapılan bir gün değil, engellilerin sorunları ve çözüm önerilerinin gündeme getirildiği bir gün olduğunu açıkladı.

Başkan Gümüş, Engelliler Günü Mesajı Yayınladı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Muğla Valisi İdris Akbıyık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

SAMET DEMİR CİNAYETİ KARARI İSTİNAF MAHKEMESİNDE BOZULDU

Muğla’nın Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi’nde 2021 Kasım ayında Samet Demir’in öldürülmesi ile ilgili davada 3 Aralık 2022 tarihinde Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karar istinaf mahkemesinde bozulurken, azmettirme suçundan müebbet hapis cezası alan Yıldırım İlhan ile ilgili bazı tanıkların dinlenmeden karar verildiği belirtildi.

ŞARKILARLA 80’Lİ YILLARA YOLCULUK 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi ve Fethiye Belediyesi tarafından “Şarkılarla 80’li Yıllara Yolculuk” adlı program 13 Aralık Salı günü saat 20.00’da Özer Olgun Kültür Merkezi’nde seyirciler ile buluşmaya hazırlanıyor. 

SEYDİKEMER’DE 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Seydikemer’de de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlamak için ‘Empati Parkuru’ kuruldu.

3 ARALIK İÇİN ÖZEL STANT

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde el emeği ürünlerin bulunduğu stat açıldı.

FARKINDALIK SEMİNERİ YAPILDI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, dünya genelinde engelli haklarına ve sorunlarına dikkat çekilmek için ilan edildi. Bu özel gün de Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde farkındalık semineri yapılarak skeç gösterisi sergilendi.

BAŞKAN DEMİR'DEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNDE ÇELENK SUNMA TÖRENİ YAPILDI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

ÇOCUK VE ORTOPEDİ PANELİ YAPILDI

Fethiye Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması münasebetiyle ‘Çocuk ve Ortopedi’ paneli yapıldı.

BAŞKAN OTGÖZ’DEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

“HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ…”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

KARACA, “ENGELSİZ BİR ŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması dolayısıyla Fethiye Belediyesi’nde çalışan özel gereksinimli personeller için Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Down Kafede kahvaltı düzenledi.

FARKINDALIK YARATMAK ADINA BASKETBOL OYNADILAR

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında farkındalık yaratmak adına Fethiye Kapalı Spor Salonu’nda öğrenciler ve öğretmenler basketbol maçı oynadılar.

ZAFER PARTİSİ'NDEN ENGELLİLER GÜNÜ ÖNCESİNDE ENGELLİ HAKLARI ÇALIŞTAYI

Zafer Partisi Muğla İl Başkanlığı, her yıl 3 Aralık’ta tüm dünyada çeşitli etkinliklerle farkındalık yaratılmaya çalışılan Engelliler Günü nedeniyle, "Engelli Hakları" konulu bir çalıştay düzenledi. 

SOKAK HAYVANLARI İÇİN SERGİ AÇIYOR

Fethiye’nin tanınmış yerel sanatçılarından Serap Şenel’in “Mandala ve Taş Boyama” sergisi 3 Aralık Cumartesi günü Aziz Çetinkaya özel sanat galerisinde törenle açılacak.

Köyceğizli güreşçi Türkiye şampiyonu oldu

Türkiye Güreş Federasyonu faaliyet programında yer alan 'Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan Türkiye Büyük Kadınlar Güreş Şampiyonası' 22-23 Aralık 2021'de Çorlu Kapalı Spor Salonu'nda 30 kulüpten 220 sporcusunun katılımı ile gerçekleştirildi.

Ortaca’da Dünya Engelliler Günü etkinliği

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, 03 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında özel bir o0kulda etkinlik düzenlendi.

Fethiye Belediyesi’nden ‘Farkındalık Günü’

Fethiye Belediyesi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü programı Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Başkan Otgöz; “Engelli Kardeşlerimiz Hizmetlerde Önceliğimizdir”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü bir kutlama günü değil; bir farkındalık günüdür” dedi.

Seydikemer Belediyesi Özel Öğrencileri Unutmadı!

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkan Vekili Zeynep Yalçınsoy ve Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Şehit Gürcan Akan İlkokulu’nda özel eğitim alan öğrencileri unutmadı. Öğrencilere hediyeler veren Büyüker, Yalçınsoy ve Karakuş, özel çocuklarla yakından ilgilenip sohbet etti.

BAŞKAN GÜMÜŞ; “SEVGİYİ PAYLAŞMAK İÇİN HİÇ BİR ENGEL YOKTUR”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Gümüş mesajında, “Engelli bireylerimizin Menteşe’de hiçbir engelle karşılaşmamaları için çalışıyoruz.” dedi.