Acil Durum Haberleri

Acil Durum Haberleri

Gönüllü kahramanlar durmadan eğitimlere devam ediyorlar

Dünya’da ve Türkiye'de yaşanan doğal afetlerin ardından bir çok duyarlı vatandaş gönüllü olarak arama kurtarma eğitimleri alırken, özellikle acil durumlarda akreditasyon sahibi ekiplerin sayısı gün geçtikçe daha da artıyor. SAR (Search And Rescue) Acil arama kurtarma ekibi Muğla il ekibi, AFAD koordinasyonunda Marmaris eğitim alanında 35 gönüllüye 48 saat sürecek kentsel arama kurtarma eğitiminin ilk gününe başladı.

Milas Ve Menteşe’de Deprem Oldu

AFAD tarafından Muğla’nın Milas ilçesinde 2.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği duyuruldu. Milas’ın ardından Menteşe’de 1.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Fethiye’de Şiddetli Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)’ın uyarıları doğrultusunda çok kuvvetli sağanak yağış etkisini göstermeye devam ediyor.

Muğla Büyükşehir İtfaiyesi’ne Kimyasal Tehlikeler Eğitimi Verildi

Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer tehlikeler konusunda farkındalığı arttırmak, kişisel korunma bilgi ve becerisi kazandırılması için Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye teşkilatına eğitim düzenlendi. Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Personeli tarafından verilen Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer tehlikeler konusunda eğitime Büyükşehir Belediyesi’nin 13 ilçeden gelen 48 İtfaiye teşkilatı personeli katıldı.

Bodrum’da günlük 72 bin kişiye yetecek su bulundu

 Kuraklık ve iklim değişikliği sonrası Bodrum Yarımadası’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Geyik ve Mumcular Barajlarının kuruması ve DSİ tarafından kapatılması üzerine bölgede önemli bir su açığı ortaya çıkmıştı.Muğla Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ekipleri vatandaşların temel ihtiyacı olan içme ve kullanma suyunun yetersiz kalması nedeniyle daha önceden projeleri hazırlanmış ve acil durumlarda uygulamaya konulması planlanan çalışmaya başlamıştı.

144 personelle orman yangını tatbikatı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Muğla’da 25 kamu kurumu, 10 STK, 23 Afet Çalışma Grubu ve gönüllüler ile birlikte bin 144 personelin katılımıyla Menteşe ilçesinde hazırlanan senaryo doğrultusunda, orman yangını tatbikatı gerçekleştirildi.

Bodrum'da kırmızı alarm

Turizmin göz bebeği Bodrum'u besleyen Mumcular Barajı'nda su bitti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Ceyhun Özçelik, 'Acil durum eylem planı için geç kalıyoruz' dedi.

Acil durumlar için erzak yardımı yapıldı

Fethiye Belediyesi, Mahalle Afet Gönülleri Acil Müdahale Derneği’ne (MAG) acil durumlarda kullanmak üzere erzak yardımında bulundu.

Büyükşehir’den Muğla’nın Denizlerine Bir Yatırım Daha

Muğla Büyükşehir Belediyesi deniz yüzeyinde temizlik yapmak ve acil durumlarda kullanılmak üzere hizmete aldığı tekneleri tanıttı. Tanıtım töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın denizleri, kıyıları ve doğasının korunması için gereken tüm yatırımları yapmaya devam edeceklerini söyledi.

4 Üniversite Arasında Afet ve Acil Durum İş Birliği Protokolü İmzalandı

Eskişehir Teknik Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) arasında afet ve acil durum iş birliği protokolü imzalandı. İmza törenine Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci ve MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar katıldı.

AYA ile işbirliği protokolü imzalandı

Muğla Acil Durum Yardım Arama Kurtarma Derneği(AYA) ile Milas Belediyesi arasında doğal afet ve acil durumlarda arama kurtarma hizmetlerinin yürütülmesinde işbirliği yapılmak üzere protokol imzalandı. Protokole göre dernek, acil durumlarda Milas Belediyesi Arama Kurtarma Birimi ile işbirliği yapacak.

Belediyeden Kesintisiz Wi-Fi Hizmeti

Bodrum Belediyesi tarafından bilgiye hızlı ve kolay erişimi sağlamak, acil durumlar sırasında iletişimi kolaylaştırmak, bölgedeki turizme katkı sağlamak, sosyal etkileşimi artırmak için kamusal ortak kullanım alanlarında Wi-Fi hizmeti veriliyor

4,2 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Akdeniz’de 4,2 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı.

KÖYCEĞİZ DEVLET HASTANESİ YANGIN TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Devlet Hastanesi'nde 2022 yılı Hastane Afet ve Acil Durum Planı çerçevesinde yapılması öngörülen uygulama tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi.

MUĞLA’DA ÖĞRENCİLERE 112 ÇAĞRI MERKEZİ TANITILDI

Yaklaşık 8 yıldır acil durum numaralarını tek bir merkezde birleştirerek, karşılayan Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, Menteşe Şehbal Baydur İlkokulu ve Ortaokulunda tanıtım etkinliği gerçekleştirdi.

BODRUM BELEDİYESİ'NDE DEPREM TATBİKATI

Bodrum Belediyesi tarafından belediye personeline yönelik gerçekleştirilen eğitimler devam ederken, son olarak deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

MUĞLA’DAN DOST VE KARDEŞ ÜLKE PAKİSTAN’A YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI

Muson Yağmurları Dolayısıyla Sel Afeti Yaşanan Dost ve Kardeş Ülke Pakistan’a Başlatılan İnsani Yardım Kampanyası kapsamında Muğla’da toplanan yardımları ulaştıracak ilk tırlar yola çıktı.

Menteşe Belediyesinde acil durum tatbikatı

Menteşe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü İdari Hizmet Binasında AFAD ve Menteşe Belediyesi iş yeri sağlık ve güvenlik birimi ekiplerince; çalışanlara depremden korunma, deprem anında yapılması gerekenler, yangın, yanıcı maddeler, yangın çıkış nedenleri, yangın söndürme maddeleri ve usulleri ile yangın ve deprem esnasında yapılacaklar, yangında insan ve eşya kurtarma, ilk yardım ve acil tahliye konularında bilgiler verildi.

ORMANLARA GİRİŞ YASAK

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre artan sıcaklık değerleri sonrasında olabilecek orman yangınlarına karşı uyarıda bulunurken orman yangını için riskli bölgelere girişlerin 31 Ağustos’a kadar yasaklandığını duyurdu.

Muğla, eğitim ve tatbikatlarla afetlere hazırlanıyor

Muğla İl Risk Azaltma Planı ve Türkiye Afet Müdahale planı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın 2022 yılının Afet Tatbikat yılı ilan etmesi nedeniyle Muğla; afet farkındalık eğitimleri ve tatbikatları ile afetlere hazırlanıyor.

Müftülük personeline deprem eğitimi

Muğla Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlileri tarafından Muğla İl Müftülüğü personeline deprem eğitimi ve güvenli tahliye tatbikatı uygulamalı olarak gösterildi.

MAG HAFİF ARAMA KURTARMA SINIFINDA AKREDİTE ALDI

Fethiye Belediyesi gönüllüsü olan, Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi, T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından “Kentsel Arama Kurtarma Akreditasyon Yönetmeliği” kapsamında hafif arama kurtarma sınıfında akredite almayı hak kazandı.

MARMARİS VE FETHİYE BELEDİYELERİ PROTOKOL İMZALADI

Fethiye Belediyesi ve Marmaris Belediyesi, müdahale kapasitelerini aşan her türlü afet ve acil durum olaylarında, tatbikatlarında, masabaşı çalışmalarında oluşacak afet acil durum ihtiyaçlarına göre işbirliğine ilişkin usül ve esaslarını kapsayan karşılıklı yardım ve işbirliği protokolü imzaladı.

AFAD’dan deprem anı tahliye tatbikatı

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen deprem anı tahliye tatbikatı Muğla'da Menteşe Türdü 100. Yıl İlkokulunda yapıldı.

KADES uygulaması Datçalı kadınlara tanıtıldı

Muğla'nın Datça ilçesinde Emniyet Müdürlüğü tarafından kadınların acil durumlarda kullanabileceği mobil uygulama olan Kadın Acil Destek İhbar Hattı (KADES) tanıtıldı.

Muğla’nın afet risk azaltma planı hazırlandı

Yaz aylarında orman yangınları, kış aylarında sel ve taşkınlar nedeniyle bir yıldır afetlerle boğuşan Muğla'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 2022 yılı eylem planı hazırlandı.

Tatbikatlar ve eğitimler sürüyor

Fethiye Belediyesi, Fethiye MAG AMESAR Mahalle Afet Gönüllüsü Acil Müdahale Ekibi işbirliğinde çeşitli okullarda, mahallelerde ve çeşitli kurumlarda Afet Farkındalık Eğitimleri verilmeye devam ediliyor. Fethiye Belediyesi aynı zamanda Afet ve Acil Durum Toplanma Alanlarının bilinirliğini arttırmak amacıyla sosyal medya ile sms üzerinden duyurular yaptı ve kamu kurum kuruluşlarına, derneklere, okullara bilgilendirme afişleri astı.

AFAD “Afet ve acil durum toplanma alanı” kaçak hafriyatla doldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde afet durumlarında, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından 'Afet ve acil durum toplanma merkezi' olarak belirlenen alan kaçak hafriyatla doldu. Tonlarca hafriyatın tüm alana döküldüğü hatta toplanma alanının girişini bile kapattığı görüldü.

Afet Farkındalık Eğitimi

Türkiye Diyanet Vakfı ve AFAD arasında imzalanan protokol kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı Şubelerince oluşturulan Afet, Acil Durum ve İnsani Yardım ekiplerinde görevli müftülük personellerine "Afet Farkındalık Eğitimi" seminerleri verildi.

Muğla MAG-AME/SAR ekibi bünyesine 4x4 ani müdahale aracı kattı

Muğla MAG-AME/SAR ekibi bünyesine kattığı 4x4 araç ile bulunduğu bölgede güçlenerek afet ve acil durumlara hazırlanıyor.