Açım Haberleri

Açım Haberleri

Emniyet Müdürü Dadaşoğlu, “Tek silahımız güler yüzümüz, şefkatimiz”

Fethiye’de Türk Polis Teşkilatının 179'uncu kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Törende konuşan Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu “Bizim polis olarak görevimiz gönüllere girmektir. Olayları önlemek asıl amacımızdır. Bizim tek silahımız güler yüzümüz ve şefkatimiz” dedi. 

Türkiye Yüzyılında, Seydikemer’e Şehit Aileleri Ve Gaziler Derneği Kazandırıldı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli öncülüğünde, Türkiye Yüzyılında Seydikemer’e Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği kazandırıldı. Derneğin açılışında konuşan Seydikemer Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Temsilcisi Güneydoğu Gazisi Abdullah Kaba; “Belediye Başkanımız Sayın Önder Akdenizli’ye bir dernek binası ihtiyacımız olduğunu bildirdiğimiz zaman “Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizim baş tacımızdır” diyerek derneğimizin inşasını derhal başlatmış, kısa bir zamanda bu derneğimizin yapılmasını sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

Kökten, “Amacımız Sorunları Çözüme Kavuşturmak”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Akdenizli “Hedefimiz Meclisin Tamamını Kazanmak”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, 31 Mart seçimlerinde sandıklardan en az yüzde 80 oy alacaklarını belirterek, Muğla ve Türkiye’de rekor kırmak istediklerini söyledi. Gittiği her ortamda Seydikemer’li vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ve alaka ile karşılaşan Akdenizli, “Amacımız 25 belediye meclis üyesinden oluşan Seydikemer Belediyesinde, Cumhur İttifakı olarak 25 meclis üyesini de alacağız” dedi.

Mustafa Koyuncu, 'Acımız büyük'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, 12 askerimizin şehit olduğu saldırılar ile ilgili basın açıklaması yaptı. İlçe Başkanı Koyuncu, “12 vatan evladımızı bölücü terör örgütünün hain saldırılarında şehit verdik. Yüreğimiz yandı, bağrımıza taş oturdu. Acımız büyük” ifadelerini kullandı.

Akçova mahallesinde 15 km yol açımı yapıldı

Menteşe Belediyesi tarafından yapılan yol çalışmaları kapsamında kırsaldan kente yollar güvenli ve modern bir görünüme kavuştu. 2023 yılında 53 bin 500 metrekare kilit parke taşı kaplama, 82 bin 426 metrekare beton yol kaplama, 20,5 kilometre yol açımı ve 700 kilometre yol tesviye çalışması yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Bakırcı, “3 puana ihtiyacımız vardı”

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, sezonun ilk galibiyetini Denizlispor karşısında aldı. 3-1’lik net galibiyetin ardından Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı açıklamada bulundu.

Kavşaktan Geçmek İçin Beklediler ama Ölümden Kaçamadılar

Antalya-Fethiye Karayolu Korkuteli Çevreyolu'nda meydana gelen ve yaşlı çiftin hayatını kaybettiği kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Kavşağa gelip 2 dakika 50 saniye boyunca bekleyen Memiş Günal idaresindeki otomobil, hareket ettikten sonra hızla gelen otomobilin çarpması sonucu çarpan otomobille birlikte yolun dışına savruldu. Kazada Memiş Günal hastanede, eşi Ünzile Günal ise olay yerinde hayatını kaybetti. Günal çiftinin çocukları Emrah Günal ve Ayşenur Kara, "Sürücü Doğan Can K.’nin olaydan 12 gün sonra tahliye edilmesi bizim acımızı daha da büyüttü" dedi.

Eldirekspor, Rakibine Acımadı

Dr.Alp Gayrimenkul 2.Amatör Küme B Grubu 13.hafta karşılaşmasında Eldirekspor, konuk olduğu Köyceğiz Sportif Futbol Kulübü’nü 14-1 mağlup etti.

Saatcı,“Üreten insan bizim baş tacımız olacak“

İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Behçet Saatcı, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine son bir haftaya girilirken, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanı Ali Toksoy ve partililer eşliğinde Marmaris’te vatandaşlarla buluştu. 

ÇAĞDAŞ BODRUM SPOR BAŞKANI ÇAĞLAR; "HEDEFİMİZ SÜPER LİG"

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele veren Bodrum’un takımı Çağdaş Bodrum Spor, 22. Hafta mücadelesinde Akran Gemlik Basketbol ile kendi evinde karşılaştı. Çağdaş Bodrumspor Başkanı Dağlarca Çağlar hedeflerinin süper lig olduğunu ifade ederek "9 maçımız kaldı, hayırlısıyla inşallah süper lige çıkmak istiyoruz. Süper lige çıkmayı başaracağız, hedefimiz şampiyonluk" dedi.

BAŞKAN OTGÖZ: “ACIMIZ BÜYÜK”

Seydikemer Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizi derinden etkileyen depremle ilgili konuşan Başkan Otgöz: “Acımız büyük. Milletimizin başı sağ olsun. İnşallah ülke olarak birlik beraberlik içinde en kısa sürede üstesinden geliriz” ifadelerini kullandı.

TGK: ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu adına açıklama yapan Genel Başkan Nuri Kolaylı, 17 Ağustos Marmara depreminin ardından son yüzyılın en büyük depremi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 7,4 büyüklüğündeki depremle ilgili yaptığı açıklamada, “Milletimizin başı sağ olsun, acımız büyük” dedi.

ATIKLAR, AKUT YARDIMIYLA TOPLANDI BAŞKAN ARAS, “BAKIŞ AÇIMIZI DEĞİŞTİRMELİYİZ” 

Bodrum Belediyesi, kentin bütün noktalarında temizlik çalışmalarına devam ediyor.

GÜNDOĞDU,’’ BÖYLE ÇIKIŞLARA İHTİYACIMIZ VAR’’

Galibiyet sonrası yüzler gülerken Fethiyespor Yönetim Kurulu Üyesi Nurkaya Gündoğdu, karşılaşmayı değerlendirdi.

Başkan Hıra ve yönetiminden aşure etkinliği

Muharrem ayı nedeni ile Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Salı pazarında aşure etkinliği düzenledi. Etkinliğin maçının birlik ve beraberlik olduğuna değinen Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Bizim buradaki amacımız birlik beraberliği, kardeşlik ruhunu arttırmak. Pazara gelen misafirlerimize bugünün anısına aşure ikramında bulunmak beraberinde esnaflarımıza aşure ikramında bulunmak” dedi.

Başkan Otgöz; “Kadınlar Bizim Baş Tacımızdır”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Demircioğlu, Sendikaya Üye Olmaya Davet Etti

3 Kasım 2021 tarihinde kurulan Eğitim Gücü Sendikası hakkında bilgiler paylaşan Muğla İl Temsilcisi Bilgin Demircioğlu, “Bizim amacımız birilerine hizmet etmek, birilerinin algısını değiştirmek, birilerinin istekleri doğrultusunda iş yapmak değil. Üyelerimizin sıkıntı çektiği alanlarda, eylem kararlarıyla, üyelerimizin hak ve hukuklarıyla hareket ediyoruz” dedi ve eğitimcileri sendikaya üye olmaya davet etti.

Dalaman’da hayırseverin yaptırdığı okulun açılışı yapıldı

Hayırsever vatandaş Meryem Küçük tarafından Dalaman Kargınkürü Meryem Küçük İlkokulunun acımışı İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'ın katılımı ile yapıldı.

Demirtaş; “Mevcut Sanayi Çarşısı Fethiye’mize Artık Dar Geliyor”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, Sanayi Çarşısı ile ilgili çok güzel projeleri olduğunu belirterek, “Fethiye de ikinci bir Sanayi Çarşısına ihtiyacımız var. Mevcut Sanayi Çarşısı esnafımıza halkımıza artık dar geliyor. Küçücük bir dükkana birden fazla esnafımız sıkışmış ve ekmek parası mücadelesi içerisinde. Bu sebeple bir fizibilite çalışması yaptık ve esnaflarımız tarafından görev bize tevdi edilirse yeni modern bir Sanayi Çarşısı yaratacağız. Esnafımızın dar gününde ve sıkıntılı gününde biz yanında olamayacaksak Allah’ım bu görevi bize göstermesin” dedi.

Sokaktaki köpeğe acımadan vurdu, 3 kadın da fişekten çıkan saçmalarla yaralandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir şahıs kendisine havladığı gerekçesiyle sokaktaki bir köpeğe acımasızca ateş etti. Şehrin göbeğinde omuzunda tüfekle motosikleti ile öfkelendiği köpeğin bulunduğu yere gelen şahsın, acımadan köpeğe ateş etmesi güvenlik kameralarına yansıdı. Bu sırada bir kafede oturan 3 kadını daha vuran şahıs daha sonra suç aleti tüfekle birlikte gözaltına alındı.

“Amacımız Fethiye’nin hak ettiği geliri kazanması”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO)Yönetim Kurulu ve Fethiye Güç Birliği Şirketi (FGB) Müdürler Kurulu tarafından kamuoyu açıklaması yapıldı. Konuyla ilgili yapılan eleştirilerin mesnetsiz olduğu ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı kurumsal olarak yıprattığı vurgulanan açıklamada “19 ay önce yargıya intikal eden bir konunun bu dönemde gündeme getirilmesi ise zamanlama açısından manidardır. FTSO ve FGB yönetimleri olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Odamızın ve iştiraki olan FGB’nin dolayısıyla Fethiye’nin haklarını korumak amacıyla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Amacımız Fethiye’nin hak ettiği geliri kazanmasıdır.” denildi.

Gülcan, "Marine Tech'e bu sene katılım çok iyi"

Marine Tech Göcek yat ve tekne ekipmanları sergisi kapılarını açtı. Fuara katılımın iyi olduğuna değinen Marmaris Fuarcılık Genel Müdürü Volkan Gülcan, "Bu yıl Marine tech’in 5. Sini açıyoruz. Pandemiden sonra bu şekilde bir harekete girmek hem bölge esnafı için, hem bizim açımızdan, hem sektörün meraklıları için güzel oldu. Fuara katılım beklediğimizden iyi durumda" dedi.

Arslan, “Amacımız turizme katkı olması yönünde”

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ve Muğla İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl Muğla valiliği adına UNESCO TOURISTICA Photo Safari etkinliği kapsamında akşam yemeği düzenlendi. Etkinlik teleferik önünde buluşmanın ardından akşam yemeği ile son buldu.

Geniş ürün yelpazesi ile 'Ada Takı' Fethiye’de hizmete başladı

Fethiye’nin takıda yeni yüzü Ada Takı Fethiye halkı hizmet vermeye başladı. Açılış yoğun bir katılımla gerçekleşen gerçekleşti. Hedeflerinin hiçbir işletmeye benzememek olduğunu belirten Ada Takı işletme sahibi Esra Arslan, “Hedeflediğim şey hiçbir yere benzememek kendi ürünümün kendi adı olmak o yüzden tek amacım Ada takının kesinlikle tek adresi olması ve benim hayatım boyunca, bu yaşıma kadar yaptığım tek özverili ile davrandığım şey güler yüz ve insan ilişkileri hayatımda en önemli baz aldığım şeydir ve şunu eklemek istiyorum müşteri her zaman haklıdır” dedi.

Köymen, “Niyeti iyi olanın akıbeti de hayır olur”

Seydikemer Belediyesporda beşinci yılını doldurmuş olan Seydikemer Belediyespor Başkanı Hasan Köymen geçen beş yılın değerlendirmesini yaptı. En iyi alt yapıya sahip olmak istediklerini belirten Seydikemer Belediyespor Başkanı Hasan Köymen, “Önümüzdeki en önemli iş sahamızın yapımı. Bunu da yine Belediye Başkanımızın gayretleriyle başaracağız. Bütün her şey istediğim noktaya gelince tek bir amacım kalıyor; alt yapı” dedi.

CHP'li Erbay,

Köyceğiz'de ormanlık alanda dün başlayan orman yangını devam ediyor. Yangına dün karadan ve havadan yapılan müdahale bugün karadan devam ediyor. Yangın bölgesinde bulunan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, " Benim anladığım kadarıyla bunu kendi imkanlarımızla çözmemiz mümkün değil. Yurt dışından destek alınması lazım. Nasıl ki zor günlerinde biz ülke olarak yardım ettik diye söylüyorsak şuanda Türkiye olarak bizim desteğe ihtiyacımız var” dedi.

Sertap Erener’den çevre çıkışı:

Bodrum Belediyesinin düzenlediği atık toplama, ayrıştırma ve geri dönüşüm konulu basın toplantısında konuşma yapan ünlü sanatçı Sertap Erener, Bireysel olarak o kadar çok şeyi bilinçsizce tüketip sonradan ne olacağını düşünmeden yaşıyoruz ki bununla ilgili keskin bir bilince ve birlikteliklere ihtiyacımız var dedi.

Danışmanlık hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Kemer, Yapraktepe ve Seydikemer Orman İşletme Şefliklerinde Dikili Hacim Tespiti ve Mesaha Danışmanlık Hizmeti hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Fethiyespor Çengelköy’ü kampta bekliyor

Fethiyespor, bu sezonun son maçını kendi evinde Atlas Maden Çengelköyspor’la yapacak. Lacivert beyazlılar, Cumartesi günü saat 15:00’de oynanacak maçın hazırlıklarını tamamlayıp Majesty Tauna Hotel’de kampa çekildi. Fethiyespor’da Tahir, kart cezalısı olduğu için kadroda yer almazken hasta ve sakat oyuncuların iyileşme yolunda olduğu öğrenildi. Fethiyespor Teknik Direktörü Enver Ataçocuğu “Evimizdeki son maçımızı da kazanıp sezonu 3 puanla kapatmak istiyoruz” dedi.