Adalet Haberleri

Adalet Haberleri

Muğla İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlü girişimcilere 500 bin liraya varan hibe destek

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara hibe desteklerini 150 bin liradan 400 bin liraya, eski hükümlü vatandaşlara hibe desteklerini 110 bin liradan 300 bin liraya, korumalı işyeri projelerinde kuruluş sermayesi desteğini 150 bin liradan 500 bin liraya yükseltti.

Muğla Heyeti Erasmus Projesi İçin İspanya'ya Gitti

Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen 'Bağımlı Geçmiş Bağımsız Gelecek' isimli Erasmus+ projesini gerçekleştirmek üzere Muğla heyeti İspanya'ya gitti.

Adalet Bakanı Tunç: “Ülkemiz aleyhine çalışan kimseye müsaade etmeyeceğiz”

Bakanlığı ile ilgili çalışmaları yerinde incelemek ve Cumhur İttifakı Muğla büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın’ın proje tanıtım toplantısı için Muğla’ya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Cumhuriyeti aleyhine casusluk yapan ve çalışan kimseye müsaade etmeyeceklerini açıkladı.

Dolandırıcılıktan aranan 42 şüpheli yakalandı

Muğla İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan aranan şahısların yakalanarak adalete teslim edilmesinin sağlanması maksadıyla 372 personelin katılımıyla ‘Dolandırıcılık’ suçundan aranan şahısların yakalanmasına yönelik uygulama gerçekleştirdi.

Adalet Bakanlığı Uyardı! İcra İlanlarına Dikkat!

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Bakanlık teşkilatına, icra ilanları hakkında uyarı metini yayınlandı.

Muğla’da 8 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Muğla’nın Ula ilçesinde hakkında “Uyuşturucu Veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma Veya Sağlama” suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.

(Orman yangınlarıyla ilgili) Toplam 7 şüpheli tespit edildi"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Muğla, Mersin, Çanakkale, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, İzmir ve Antalya'da meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili 7 şüphelinin tespit edildiğini duyurdu.

MUĞLA’DA 24 HAZİRAN 2018 SEÇİMLERİNDE HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALDI

24 Haziran 2018’de yapılan genel seçimde 7 milletvekili çıkaran Muğla ilinin 4 milletvekili Cumhuriyet Halk Partisi'ne,2 milletvekili Adalet ve Kalkınma Partisi'ne,1 milletvekili ise İYİ Parti’ye aitti. Bu seçime katılım 88.9% oranlarında gerçekleşmişti.

ADALET SARAYI’NDAN DEPREM BÖLGESİNE 25 KİŞİLİK EKİP YOLA ÇIKIYOR

İskenderun'a hareket eden 10 savcı ve 15 personelden oluşan ekip, oradaki adli soruşturmalarda bizzat görev alacaklar.

NARKOTİK EKİPLERİ BİR ZEHİR TACİRİNİ DAHA YAKALADI

Muğla'nın Marmaris ilçesine il dışından uyuşturucu madde geleceği ihbarını alan Marmaris narkotik ekipleri valizinde bir kilo 700 gram uyuşturucu taşıyan taciri yakalayıp adalete teslim etti.

BASIN EMEKÇİLERİNDEN TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLER İÇİN KİTAP BAĞIŞI

Muğla Basın Emekçileri Platformu üyeleri, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce, hükümlülerin topluma kazandırılmasına destek olunması amacıyla başlatılan "Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası"na bağışta bulundu.

MUĞLA’DA CEZA İNFAZ KURUMU’NDA KİTAP KAMPANYASI BAŞLADI

Adalet Bakanlığı'nın 2023 yılında Kitap iyileştirir sloganıyla Ceza İnfaz Kurumu kütüphaneleri için kitap bağış kampanyası düzenlenmeye başladı.

ALTINÇEKİÇ, “İNSANCA YAŞAYACAK ÜCRET, VERGİDE ADALET İSTİYORUZ!”

Eğitim İş Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç, insanca yaşayacak bir ücret ve vergide adalet istiyoruz diyerek bir basın açıklaması yaptı.

ALTINÇEKİÇ, “İNSANCA YAŞAYACAK ÜCRET VERGİDE ADALET İSTİYORUZ”

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte asgari ücret konuşulmaya başlandı. Asgari ücret ile ilgili bir açıklamada Eğitim İş Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç’ten geldi.

KAZADA FELÇ KALAN EZGİ, ADALET İSTEDİ

Muğla'nın Bodrum ilçesine tatile gelen NATO görevlisi ABD'li helikopter teknisyeninin kullandığı otomobilin çarpması sonucu felç kalan 20 yaşındaki Ezgi Aydındağ'ın davası devam ediyor. ABD'li R.T.'nin yargılandığı 4'üncü duruşmada karar çıkmadı.

ZİRAAT ODASI’NA ZİYARET

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Adalet Komisyonu Başkanı Abdülkadir Ungan tarafından Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’e ziyaret gerçekleştirildi.

BAŞKAN TURGUTOĞULLARI MAZBATASINI ALDI

İyi Parti İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları, Fethiye Adalet Sarayı’na giderek mazbatasını aldı.

CHP’Lİ ERBAY, SUÇ DUYURULARINI ADALET BAKANI’NA SORDU

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Adalet Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında, Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarında görevi ihmal suçunun oluşup oluşmadığı ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılıklarına yapılan suç duyurularının işleme konulmamasını gündeme getirdi.

CHP’Lİ ERBAY, 2/B DAVALARINI ADALET BAKANI’NA SORDU

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Adalet Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında, Muğla’da yaklaşık elli yıldır devam eden 2/B orman vasfını yitirmiş araziler ve hazine arazileriyle ilgili davaları gündeme getirdi.

ŞUBE BAŞKANI TUGAY, MAZBATASINI ALDI

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı İlkay Tugay, mazbatasını Adalet Komisyon Başkanı aynı zamanda İlçe Seçim Kurulu Başkanı Albulkadir Ungan’dan teslim aldı.

“GERİ DÖNÜŞÜM; GERİ DEĞİL, İLERİ DÖNÜŞÜMDÜR” SERGİSİ AÇILDI

Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından “Boş zaman yapılandırma etkinlikleri” kapsamında, 14 Ekim 2022 tarihinde Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde  “Dönüşüm geri değil, İleri dönüşümdür”  sergisinin açılışını Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı Abdülkadir Ungan, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Çiçek, Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sebahattin Akçal, HSK Başmüfettişleri Mustafa İnanç, Gökhan Has, Ahmet Serhat Erginkanat, Adalet Bakanlığı Baş kontrolörü Ahmet Bozdoğan,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, İlçe Halk Eğitim Müdürü İsmail Cazağ, Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Akdülger, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu üyeleri tarafından yapıldı.

BAŞKAN EROĞLU’DAN BAŞKAN KULAÇ’A ZİYARET

Demokrat Parti İl Başkanı Erdal Eroğlu, Deva Partisi İlçe Başkanı Saniye Kulaç’ı ziyaret etti. Karşılıklı istişare şeklinde geçen ziyarette Başkan Eroğlu, hukuk ve adaletin tekrar geleceğini belirtti.

FETHİYE FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ’NDEN BAŞSAVCIYA ZİYARET

Fethiye Fenerbahçeliler Derneği, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığına yeni atanan Günşafak Karartı ile Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Ungan’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde partililerle bir araya gelen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, cumhurbaşkanı adayı konusunda, '6'lı masayı oluşturan, adalet yürüyüşü yapan, bütün farklı siyasi partileri bir araya getiren, demokrasi için her türlü bedeli ödemiş bir genel başkanımız var, aday aramaya gerek yok. Bu ülkeyi güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme getirecek tek bir isim var, o da Kemal Kılıçdaroğlu dedi.

Kolaylı: ‘Yazılı Basının Kaderi Genel Kurul’a Kaldı’

TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, TBMM Adalet Komisyonu’ndan geçen “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin, yerel gazeteleri ekonomik olarak kapanmanın eşiğine getirecek maddeler içerdiğini söyledi.

Başkan Öztürk MHP İlçe Başkanı Mehmet Arıç’ı ağırladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seydikemer ilçe Başkanı Mehmet Arıç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk’ü ziyaret etti.

“FETHİYE’NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK”

Adalet ve Kalkınma Partisi Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk gündeme dair açıklamalarda bulundu. Fethiye Belediyesi’nin çalışmalarının eksikliğinden ve CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir’in açıklamalarından bahseden AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk “Fethiye’nin kaybedecek zamanı yok” dedi.

Uçak’tan ek gösterge düzenleme talebi

Kamu personeli için ek gösterge çalışması başlatan hükümet ile taraflar 16 Mart'ta tekrar masaya oturacak. Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder uçak, adaletli bir düzenleme beklediklerini açıkladı.

“Adalet, Sizsiniz” oyunu Bodrum’da sahne aldı

Şair ve yazar Nazım Hikmet Ran'ın 120'nci doğum günü dolayısıyla hazırlanan etkinlikler kapsamında, 'Adalet, Sizsiniz' oyunu Muğla'nın Bodrum ilçesinde tiyatroseverlerle buluştu.

Kedi Adalet Muğla Adliyesinin maskotu oldu

Muğla Menteşe'de olumsuz hava koşullarından korunmak için adliye binasına sığınan kedi, binada görev yapan duyarlı personel tarafından sahip çıkılınca Muğla Adliyesinin maskotu oldu.