Ambargo Haberleri

Ambargo Haberleri

Türkiye'nin en genç takımı kupalara ambargo koydu

Ülkemizde her yıl düzenlenen ve pist yarışları tutkunlarının büyük bir ilgiyle takip ettikleri Türkiye Pist Şampiyonası'nda, 4. ayak yarışları geçtiğimiz günlerde Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirildi.

MSKÜ TÜBİTAK projelerine ambargo koydu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, TÜBİTAK, AB ve uluslararası projelerde elde ettiği başarılarını TÜBİTAK 2021 birinci dönem proje başvurularında 289 öğrenci araştırmaları projesi kabul edilerek bu başarısını taçlandırdı.

"Rusya Pazarına Umudumuz Kalmadı"

Türkiye’nin yaş sebze ve meyveciliğinde en önemli pazarlardan olan Rusya, Türkiye’den domates alımına ambargosuna devam ederken, Türkiye'nin önemli domates pazarlarından Irak’ın da domates ithalatını durdurduğunu açıklaması çiftçileri kara kara düşündürmeye başladı.

“Restleşmede Kaybeden Türk Çiftçisi Olur”

Rus yetkililer Türkiye’den giden domates, et, tavuk gibi tarım ürünlerinde ambargoyu kaldırmayacaklarını açıkladı. Rus Tarım Bakanlığı’nın Türk domatesine yönelik ambargoyu kaldırmaması Türkiye’yi Domatese karşı buğday restini gündeme getirdi.

“Domates, Kabak Ve Üzümde Ambargo Devam Ediyor”

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Rusya’nın bazı sebze ve meyvelerde ambargoyu kaldırmasını değerlendirirken “bölgemizde yetişen domates ve kabak gibi sebzelerde bir gelişme yok.