Arşiv Haberleri

Arşiv Haberleri

Milas Belediyesi Tarihine Sahip Çıkıyor

Tarihi ve kültürel birikimiyle öne çıkan Milas’ta köy çeşmelerinin tarihsel nitelikleri hakkında arşiv oluşturularak, korunmasına yönelik projeler üretilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

“100 Fotoğrafla Muğla” fotoğraf sergisi açıldı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Cumhuriyet’in 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde “100.Yıl’da 100 Fotoğrafla Muğla” fotoğraf sergisi açıldı.

Bahçe Sohbetleri Başlıyor

Bodrum Belediyesi Kültür AŞ’ye bağlı Bodrum Kent Müzesi ve Arşivi bahçesinde yaz boyunca Bodrum'a dair konularda, alanında donanımlı kişilerle bahçe sohbetleri gerçekleştirilecek.

CHP’Lİ ALBAN ARŞİVİ AÇTI UYARISINI HATIRLATTI 

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, 3 yıl önce depremle ilgili kurumları uyardıklarını fakat bu konuda hiçbir hazırlık yapılmadığını söyledi.

MARMARİS'İN 182 YILLIK TARİHİ, KİTAP OLDU

Muğla’nın Marmaris ilçesinde faaliyet gösteren Marmaris Ticaret Odası (MTO), ilçenin geçmişini yansıtan ve tarihine ışık tutan kültür yayınlarına 182 yıllık Marmaris arşivinin derlendiği bir yayın daha ekleyerek “1841-1845 Marmaris Kazası Temettüat Defterleri” isimli kitabını okuyucularla buluşturdu.

Milas’ta kundaklanan kulüp binası önünde açıklama yapıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklanan spor kulübü binası ile ilgili olarak Gençlikspor Kulübü Başkanı Ersin Köksal, yaptığı açıklamada 'Kupalarımız, başarı belgelerimiz, arşivimiz kısacası kulübün tüm hafızası yok oldu' dedi.

Dijital arşiv sayısallaştırma plan yönetme hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de Yer Alan İlana Göre, Bodrum Belediye Başkanlığı tarafından Dijital arşiv sayısallaştırma plan yönetme hizmeti alınacaktır

8 kalem kamera monitör ses mikseri yaka mikrofon seti hoparlör depolama yazılım ve reji devamlılık sistemi alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından, Basın Medya Arşivi ve İnteraktif Eğitim Sınıfı İçin Malzeme ve Ekipman Alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

3 binden fazla müzik kaseti, 750 film arşivi

Film ve müzik tutkunu olan Süleyman Saraçoğlu, 46 yıl önce film afişleri ile müzik kasetlerini biriktirmeye karar verdi. O süreçten günümüze 3 binden fazla müzik kitabı ve 750 film arşivi ile bir miktar film CD ve DVD’si toplayan Saraçoğlu, adeta müzik ve film tarihine ışık tutuyor.

Muhittin Kayabaş, "Bu tür eserler çok değerli"

Fethiye’nin ilk ve en eski fotoğraf stüdyosu sahibi Şükrü Gürel, 1 asırlık arşivinden özenle hazırlanarak derlenen ve 1874’den 1923 yılına kadar Fethiye’nin tarihini anlatan “Fethiye” isimli kitabını AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır ve AK Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş'a hediye etti.

1874’den 1923’e Fethiye…

Fethiye’nin ilk fotoğraf stüdyosu Foto Kandiye’nin 1 asırlık arşivlerinden özenle hazırlanarak derlenen ve 1874’den 1923 yılına kadar Fethiye’nin tarihini anlatan “Fethiye” kitabına; yoğun ilgi ve talep her geçen gün artmakta…

KAYMAKAM’DAN ÇALIŞ-DER’E TEŞEKKÜR BELGESİ

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner; Çalış Turizm ve Tanıtma Derneğini ziyaret etti. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) başkanı Mete Ay ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Kaymakam Şahiner’e; Çalış bölgesi hakkında bilgi verildi. Çalış-Der başkanı Mete Ay derneğin arşiv fotoğraflarını göstererek Çalış’ın dünü ve bugünü hakkında bilgiler verdi. Çalış-Der’in faaliyetleri ve hizmetleri ile ilgili bilgilendirmede bulunan Mete Ay; Kaymakam Şahiner’e yönetim kurulu üyelerini tanıttı. Samimi sohbet havası içersinde gerçekleşen ziyarette önümüzdeki ay başlayacak olan yeni turizm sezonu hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu…

Atatürk Özel Arşivi Fotoğraf Sergisi Açıldı

Muğlatürk Medya tarafından Atatürk Sevdalısı Hanri Benazus’un özel arşivinde yer alan ATATÜRK fotoğrafları Muğla’nın Menteşe ilçesi’nde sergilendi. Ayrıca Muğlatürk Medya misafirlere tanıtıldı.