Asrın Felaketi Haberleri

Asrın Felaketi Haberleri

Türk Kızılay’ından Salih Dündar’a Teşekkür

Nursel Özdemir kurumları kurucusu psikolojik danışman Salih Dündar’ a Türk Kızılay’ı teşekkür etti. Ülkemizde yaşanan asrın felaketi olarak anılan 6 Şubat depreminin ardından depremzedelere ve bu uğurda hizmet eden gönüllülerin yanında olan Dündar, Türk Kızılay’ına desteklerini sunmuştu.

Başkan Akdenizli, Depremzedeleri Unutmadı

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B.Önder Akdenizli, Asrın felaketinin 1. Yılı dolayısıyla lokma dağıtımı yaptı.

Köyceğiz’deki Okullarda Deprem Şehitleri Anıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde asrın felaketinde kaybedilen canlar için tüm okullarda bir dakikalık saygı duruşu programı gerçekleşti.

Muğla’da Depremde Hayatını Kaybeden Vatandaşlar İçin Dua Edildi

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6 şiddetinde asrın felaketi olarak adlandırılan depremin 1. Yılında Muğla il AFAD Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için dua edildi.

Asrın Felaketi Muğla’da AFAD Müdürlüğü Tarafından Anıldı

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6 şiddetinde asrın felaketi olarak adlandırılan depremin 1. Yılında Muğla il AFAD Müdürlüğünde toplantı gerçekleştirildi.

Rektör Kaçar: Yaşadığımız Yıkım Karşısında Yüreğimizdeki Sızıyı Halen Taşıyoruz

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, bir yıl önce Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileye asrın felaketinin üzerinden geçen bir yola rağmen yaşanan yıkım karşısında yüreklerdeki sızının hala devam ettiğini açıkladı.

Muğla’da 6 Şubat Depremlerinin Yıldönümü Programı Düzlenecek

Muğla AFAD Müdür Vekili Gülgün Kaya ve AFAD Yönetim Hizmetleri Şube Müdür V. Kutlu Çeler, Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı ziyaret ederek, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 11 ilimizi etkileyen, asrın felaketi olarak adlandırılan depremin yıl dönümü dolayısıyla Muğla’da düzenlenecek anma programı hakkında bilgi verdi.

IŞIKLAR DEPREMZEDELER İÇİN KAPATILACAK

2007 yılından itibaren her yıl uygulanan, iklim krizi ve doğa kayıplarına dikkat çekmek için yapılan Dünya Saati uygulaması bu yıl Türkiye’de yaşanan asrın felaketi olan deprem için yapılacak. 

EĞİTİM YÖNETİCİLERİ AFET SONRASI YAPILAN ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİ

Asrın felaketinin sebep olduğu yaraların sarılması için ülke genelinde çalışmalar sürüyor. Muğla’dan afet bölgesine giden eğitim neferleri deprem sonrasında bölgede yürütülen destek ve eğitim faaliyetlerine katkı vermek için çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda deprem bölgesinden Muğla’ya gelerek okullara nakil kayıt işlemleri gerçekleştirilen 6 bin 637 öğrencinin eğitim öğretim ve psikososyal destek süreçleri devam ediyor.

MUĞLA'DAN 150 GECE KARTALI DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV YAPMAK ÜZERE YOLA ÇIKTI

Muğla Emniyet Müdürlüğü, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeye, çalışmalara destek olmak amacıyla 150 gece kartalı olarak bilinen mahalle bekçileri gönderildi.

ÇİZDİĞİ RESİMLERDEN ELDE EDECEĞİ GELİRİ DEPREMZEDELER İÇİN BAĞIŞLAYACAK

Seydikemer’in ünlü ressam ve heykeltraşı Ali Rıza Başarır, Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınlarını resmettiği tabloları satışa çıkardı. Başarır, resimlerden elde edeceği geliri, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremden etkilenen depremzedeler için bağışlayacak.

KAYMAKAM BÜYÜKER VE BAŞKAN OTGÖZ, DEPREMZEDELER İÇİN YARDIM EDEN HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, “asrın felaketi” olarak nitelenen ve 11 ilimizi etkileyen deprem sonrası Seydikemer’den depremzedeler için yardım bağışlayan hayırseverlere teşekkür ettiler.