Atatürk Barajı Haberleri

Atatürk Barajı Haberleri

Bozburun Yarımadası İçme Suyu projesinin tanıtım toplantısı yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımdası’nın 70 yıllık su problemini ortadan kaldırmak için başlatılan içme suyu projesinin tanıtım töreni Başkan Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla yapıldı. Yaklaşık 342 Milyon TL yatırımla yapımına başlanan projede Marmaris Atatürk Barajından Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerine içme suyu sağlanacak. 70 Bin kişiye yetebilecek miktarda içme suyu sağlayacak proje ile bu yedi mahalleye 53 kilometre içme suyu hattı, 3 terfi merkezi, 2 içme suyu dağıtım deposu, bir terfi deposu, 8 maslak, elektrik nakil hattı ve mekanik iyileştirmeler yapılacak.

Marmaris’te İçmeler-Turunç yolu bir ay trafiğe kapalı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımadasında başlatılan çalışmalar dahilinde Atatürk Barajından Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerine içme suyu sağlanacak. Yaklaşık 262 milyon 980 bin TL tutarındaki proje için başlatılan çalışmalar sebebi ile 4 Aralık’ta İçmeler-Turunç yolu 30 günlüğüne trafiğe kapatıldı.

2 Asırlık Susuzluk Bitiyor

Türkiye’nin önemli turistik ilçelerinden Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı 7 mahallenin su sorunu Atatürk barajından 53 kilometrelik su isale hattı ile çözülüyor.

İçme suyu projesi başlatılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris Bozburun Yarımadası için 262 Milyon TL yatırımla, 53 kilometrelik içme suyu projesini hayata geçiriyor. Turunç, Osmaniye, Bayır, Söğüt, Selimiye, Bozburun ve Taşlıca Mahallelerini kapsayan projenin imzası 4 Ekim 2023 Çarşamba günü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından atılacak.

Barajlarda su seviyesi yükseldi

Muğla il genelinde etkili olan yağışların ardından barajlardaki su seviyesi yükseldi. Marmaris Atatürk Barajında yüzde 96 olan su seviyesi yüzde 100'e çıktı. Geyik Barajındaki yüzde 60 olan su sevisi yüzde 64'e yükselirken, Mumcular Barajındaki yüzde 26 olan su seviyesi yüzde 30'ya yükseldi.